Dvere
Dvere
Dobry den. Nedavno sa mi stala neprijemna vec. V komore mame strasne vela veci. Ked som ju zatvaral vobec som si neuvedomil, ze sa mi moze take nieco stat. Dvere som zatvoril takym stylom, ze som ich len pritlacil a klasicky zamkol. Dnes ma vsak cakalo neprijemne prekvapenie. Chcel som sa dostat do komory tj. odomkol som dvere avsak klucka nejde vobec stlacit. Pravdepodobne je priamo pod kluckou strcena nejaka krabica. Ako mam co najlahsie otvorit tie dvere a pritom ich neznicit? Dakujem za kazdu radu
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dvere
ak sú to tie klasické staré dvere, tak na kľučke je z bokov malá skrutka. Ona je iba na tej časti kľučky, ktorá nemá v sebe hranol. Tak dúfaj že sú tie dvere takto otočené
Odskrutkuj ju, vytiahni kľučku, vytlač nejakým predmetom (napríklad skrutkovačom) druhú časť kľučky aby padla dole a väčším plochým skrutkovačom otvoríš dvere cez štvorcový otvor po klučke. Hádam som to dostatočne jasne napísal. Ak sú ale tie dvere otočené tak, že tá odšrobovateľná kľučka je vnútri, tak mi nič nenapadá
//autoeditácia príspevku (09 Apr 2011, 12:48)
//autoeditácia príspevku (09 Apr 2011, 12:48)
to funguje iba pri fabkách, nie pri tých starých dverách čo sa zvykli dávať do pivnícGrim napísal:...ak pootočíš kľúčom v smere odomykania, tak by sa ti mala stiahnúť aj západka, ktorá sa sťahuje kľučkou...
-
RATZINGER666
Darca
to vyzera skor na rozpadnuty zamok, ziadnym z opisovanych sposobov to neotvori, akurat zlomi kluc, ak je fakt chyba v zamku...
ak je to tak, najjednoduchsie a najlacnejsie bude flexou odrezat panty, vysadit dvere, vymontovat zamok, zbytok pantov vysrobovat, v zamocnictve kupit novy zamok aj panty a poskladat to naspat a nahodit dvere... robota na 30min, tri panty do 5e a zamok 10e...
ak je to tak, najjednoduchsie a najlacnejsie bude flexou odrezat panty, vysadit dvere, vymontovat zamok, zbytok pantov vysrobovat, v zamocnictve kupit novy zamok aj panty a poskladat to naspat a nahodit dvere... robota na 30min, tri panty do 5e a zamok 10e...
najmensie zlo bude, ked pouzije klasicky rusky kluc (majzlik resp. sekac a kladivo) zlomi jazycek otvori dvere, rozoberie zamok, jazycek vyberie uplne a dvere bude zatvarat len zamykanim.. a riesenie zadara je na svete..RATZINGER666 napísal:to vyzera skor na rozpadnuty zamok, ziadnym z opisovanych sposobov to neotvori, akurat zlomi kluc, ak je fakt chyba v zamku...
-
RATZINGER666
Darca
v podstate ano, akurat tym nenavratne poskodi aj dvere... aj ked na dverach na pivnici je to asi jedno... taktiez moze jazycek vybrat aj po odrezani pantov a kupi iba panty, riesenie za 5e bez poskodenia...
keď sa niečo porobné nám stalo, tak oco navrtal do zárubni dieru, tam kde je jazýček a iba ho šróbovákom zatlačil dnu. síce tým poškodí trochu zárubňu, ale je to zadarmo a znova použitelné 
-
wintermute
Light Star
treba zhodiť kľučku a otvoriť druhou. Najprv odskrutkuješ skrutku zo spodnej strany kľučky (ak nepôjde tak treba odvŕtať) potom vytiahnuť kľučku von, podloženú časť zatlačiť dnu a otvoriť buď druhou kľučkou, alebo čímkoľvek iným, čo zapadne do štvorcového otvoru.
V najhoršom prípade pokazíš kľučku ale nie dvere ani zárubňu.
V najhoršom prípade pokazíš kľučku ale nie dvere ani zárubňu.
-
RATZINGER666
Darca
wintermute: mozes mi, prosim Ta, vysvetlit, co moze byt pokazene na samotnej klucke??
-
wintermute
Light Star
citujem:
a znova citujem:
takže kľučka nie je pokazená, ale podložená...klucka nejde vobec stlacit. Pravdepodobne je priamo pod kluckou strcena nejaka krabica.
a znova citujem:
takže keď skrutka nejde vyskrutkovať treba ju odvŕtať.Audiotrack - je tam taky maly srobik zo spodu na klucke, ale je skorodovany, nejde s nim ani pohnut...
hm neviem nečítal som to tu moc ale neda sa ti to klučka vytiahnuť ale ak je z druhej strany ten červík/je zhrdzaveny to je fajn iba odvrtať ale zasa je tam strašne moc priestotu / tak to nejak bez toho neotvoríš vypáčiť by to išlo ale zasa poškodíš dvere kde je zapadka zapadka ide stlačiť aj bez klučky horšie je ked je zaseknuta vratna pružina ale myslím že to tu bolo pisane že otvoriť druhou klučkou