HDD dead ? Prosim o radu...
HDD dead ? Prosim o radu...
Ahoj asi pred mesiacom mi strasne zacal blbnut HDD a to asi takto ze bol pusteny WIN XP a z nicoho nic ako keby zamrzol a po 2 minutach sa windows rozbehol a od HDD isli cudne zvuky ako keby HDD vypol a zapol a takto sa to dialo co raz castejsie ale HDD stale ide... Dneska som len tak skusil pozriet do programu SpeedFan a tamsom nasiel ze HDD je asi na zlomku zivota a smrti a takto mi to ukazuje viacero programov... viac v prilohe... Prosim poradte co sa s tym da este spravit da sa nejak opravit ? Diagnosticky program od SAMSUNGU mi napisal ze je ERROR v nejakych dvoch LBA sectoroch.... Tak neviem.... HDD zatial chodi
Re: HDD dead ? Prosim o radu...
Rýchlo zálohuj dáta kým úplne neprdne a šup ho na reklamačku,
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
LBA - Large Block Adressing, alebo Area, jednoducho sektory. A ako píše Sapo, záloha - reklamačka.
Mechanické zvuky z HDD - vystavovanie hláv - ozaj ihneď záloha dát. A Samsung? Radšej firmu s letitými skúsenostiami v HDD, WD. Dnes síce robí HDD ktokoľvek, ale ide o dáta, nie?
Reallocated Sector Count – při opakovaném výskytu chyb ve stejném sektoru označí ho disk jako vadný a data přesune do záložního sektoru
Jde o využívání servisních sektorů disku při chybách, tu je toho více. http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006050005
Jde o využívání servisních sektorů disku při chybách, tu je toho více. http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006050005
A dá sa to nejako opraviť?? A keď nie tak to skracuje nejak životnosť?? Alebo to má vplyv na 100% chod HDD??? Disk je cca mesiac starý
Zatím jsou vadné sektory nahrazovány těmi rezervními, a až ty dojdou, tak to bude o ztrácení dat. Prostě disk postupně odchází, doporučuje se zálohovat data a poohlédnout se po jiném disku.
Mesiac starý disk odchádza??? Tak ho dám reklamovať
Vyzkoušej ten program doporučený v článku - Stahněte si SpeedFan: www.almico.com
zdravim, potreboval by som radu: tak mesiac dozadu vypadla u nas elektrika a odvtedy mam problem s HDD. Niekedy nabootuje v pohode niekedy ani na 20 reset. Disk 3x roztoci a potom ho vypne s tym, ze BIOS hlasi chybu, ze nema z coho nabootovat (robi to podobne ako ked vam nechce nacitat DVDčko)
Skusal som vymenit satovy kabel, no nepomohlo. Speedfan nepise ziadnu chybu v Smarte ale hd tune ano, prikladam screen...je tam jeden warning, vysvetlite mi o co ide? Maybe damaged cable...ale ktory??
Ultra DMA CRC Error,je myslim chyba elektroniky disku,nieco v takom slova zmysle ze disk zaznamenal poruchu pri prenose dat.Niekedy sa to stava pri vadnych kabloch,ale ak si ho vymenil a nepomohlo tak s tym asi moc neporiesis.Takyto disk by som osobne radsej vymenil 
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 0:16)
Nevravim ze ho mas hned hodit do kosa
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 0:16)
Nevravim ze ho mas hned hodit do kosa
tak dneska som vymenil aj napajaci kabel a hd tune pise rovnake hodnoty...no dufam, ze to bude okey 
Tam zrejme doslo k neakej zrade ked ti vypli tu elektrinu,disk pracoval s datami,takze budu asi neake sektori "Bad",ale sak pokial ti ide,tak to zatial nechaj tak.
Mam tu kamosove externe HDD dajaky Samsung 320GB. Pri zapojeni do PC zasvieti kontrolna LED, ale zacne vydavat taky cudny zvuk (mne to pripomina zvonenie zo stareho telefonu
) asi 2 sekundy a potom prestane, LED stale svieti, ale PC nereaguje. Rad by som dal fotky zo SpeedFanu, ale neviem ako tam mam dat skontrolovat externak. Ak by mi niekto vedel pomoct, budem vdacny. HDD je stare asi 3 mesiace.
P.S. toto je vsetko info co mam.
P.S. toto je vsetko info co mam.