Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa Holubar »

Prve dva mesiace po kupe som jazdil ekonomicky, chcel som vediet, aku spotrebu na tom viem spravit. Na prvej ceste KE - SC som dal 6 L s tym ze max rychlost 110, lahka noha pri rozbiehani. Kombinovanu som vedel spravit pod 6,5.

Teraz aj na dlhej ceste robim 7 L. Pri 130ke si maly motor vypyta svoje a aktualna je na dialnici 9 - 10 L konstantne. Po okreskach by som urcite vedel jazdit za lacnejsie, ale tym, ked chcem ako tak dynamicku jazdu, tak ho treba viac tocit. Sem tam potiahnem na 4ke do 100ky, alebo predbieham na 3ke. Na palubnom mi ukazuje priemernu 7, par krat som kontroloval podla tankovani, najvyssie som sa dostal na 7,5. Cize viem preco to tak je, viem, ze to ide aj nizsie, ale auto ma byt aj pre radost z jazdy

Preto myslim, ze by bol pre mna vhodnejsi vacsi motor, kedze s 1.4kou su moznosti dynamickej jazdy dost obmedzene. Ludia si ale myslia, ze taky motor musi zrat aspon 15 L a kupovat vacsi objem ako 1.4 v benzine je nonsense.

Spotreba okolo 9 je presne podla mojich ocakavani. Znamy tolko robi na Octavii II RS a je s jazdou velmi spokojny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Momentalne sa vozim na dieseli, aj poslednych 8 rokov som snad stravil na dieseloch. A nemam proti nim nic. V podstate je mi to jedno, ci jedno alebo druhe. Zavisi od toho, na ake ucely to potrebujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Holubar napísal:Teraz aj na dlhej ceste robim 7 L. Pri 130ke si maly motor vypyta svoje a aktualna je na dialnici 9 - 10 L konstantne. Po okreskach by som urcite vedel jazdit za lacnejsie, ale tym, ked chcem ako tak dynamicku jazdu, tak ho treba viac tocit. Sem tam potiahnem na 4ke do 100ky, alebo predbieham na 3ke. Na palubnom mi ukazuje priemernu 7, par krat som kontroloval podla tankovani, najvyssie som sa dostal na 7,5. Cize viem preco to tak je, viem, ze to ide aj nizsie, ale auto ma byt aj pre radost z jazdy.
So zdochnutou starou 1.3kou robim na dialnici pri 120-130km.h spotrebu bliziaciu sa k 6l
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

good for you :smt119
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

holubar: neboj sa, ta spotreba viac ako tych 9 nebude... na takej 2,0T nie je problem spravit 9,5l... co sa tyka malych benzinov, ja na 1,5l robim kombinovane do 7, ale pri 150kmph cca. 9,5l...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

holubar, ja mam 2.5 V6, a spotreba 9 litrov. Takže dvojliter oniečo menej
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

S päťvalcovou 2,3 som jazdil približne za 9,5 litra, presedlal som na šesťvalec 3,2 a jazdím približne za 10 l.... takže na menšom motore pokiaľ človek fakt nejazdí ako prasa sa určite v kľude zmestí do 8 max 9 litrov....
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

1.54? za 95 vidim dnes a vidim to uz asi 3 tyzden na cerpacej stanici v toulouse, ved to je uz privela...
este jedno stastie ze mam andoru blizsie a tam som si urobil plnu 98-1l/1.24 eura...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

OMV a Shell majú stále 1,444 € a už aj to je privela! :smt097
Dori
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dori »

nepreferujem ani jedno, zalezi na co sa auto vyuziva, jazdila som aj cisto s benzinakmi, aj LPG-ckom /celkom prijemne pre obsah penazenky/, teraz skrz roboty /uzitkac/ a dlhsich trati mam diesel
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Vzhladom na vývoj cien palív začínam seriozne uvažovať, že radšej som si mal poriadiť diesel, keďže čo jazda, to 50 - 100km čo vzhľadom na cenu a pomer spotreby voči benzínu nie je zanedbateľná suma. Ak to takto pojde ďalej, tak brava bude musieť preč a poriadim si nejaký traktor alebo sa vrátim k LPG. :x
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Včera som tankoval za 1,479!!! Už tiež špekulujem na inými riešeniami, lebo nemienim za takúto sumu tankovať.

Frikso » Ak jazdíš mesto, tak pri dízli na spotrebe neušetríš.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

V BA najdes aj za 1,5.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja som dnes v BA na brnianskej OMW 1,484 95natural...ked si to porovnam takto pred rokom tak je to skoro 30centov
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ja v polsku za 1,25 a aj to sa mi zda vela :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Clean_Up napísal:Včera som tankoval za 1,479!!! Už tiež špekulujem na inými riešeniami, lebo nemienim za takúto sumu tankovať.

Frikso » Ak jazdíš mesto, tak pri dízli na spotrebe neušetríš.
100km najazdiť po meste? :D Rozvoz pizze zasa nerobim.. Ale ver tomu, že s takym najazdom by som pri momentalnom cenovom rozdieli ušetril aj v meste. Vidim to na sestrinom passate.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

je mi to jedno... hlavne je, ze plati firma :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

lumir napísal:je mi to jedno... hlavne je, ze plati firma :D
ale netreba ani firmu provokovat ... mal som chvilu 1,8T sluzobaka a firma uz sa tocila, ked vysla z tabulky spotreba na nadrz nad 12/100 ... nutne povedat, ze to bolo krizom cez republiku a rucicka malokedy padala pod 160 :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...a mame to tu opat, znizovanie spotreby o 30%, zvysenie vykonu, znizovanie emisii, rychlejsia akceleracia a predlzenie zivotnosti baterie, to vsetko iba za pouhych $39,99 :P

http://www.neosocket.com/

... a staci Vam na to iba jedna 12V zasuvka :D

// precitajte si, ako toto zariadenie funguje :P :

The Neo Socket is somewhat like a battery, it capacitors act like tiny storage batteries that charge and discharge rapidly. Made of two plates separated by a thin insulator or sometimes air, when one plate is charged negative and the other positive, a charge builds up and remains after the current is removed. When power is required, the circuit is switched to conduct current between the plates, and the charge is released, thus causing your vehicles electrical system to not work as hard which helps improve fuel economy, and helps make your vehicle last longer.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa Shark NX »

Je to strašný odrb. Vnútri sa nachádzajú dva elektrolytické kondíky, ktoré "stabilizuju" sietove napätie. A tým "znižujú" záťaž alternátora. Chvíľu to predával Dealextreme za asi $12, ale po tom, čo ho zdrbali zákazníci, že čo za chu**** predávajú to radšej stiahli.
Napísať odpoveď