Tvorba 3D hry
-
okoloiduci15
Amateur
Re: Tvorba 3D hry
Vytvorily sme 3D hru, má asi 1000 súborov neišly sme podla tej knihy teda len sme si ju pár krát prečítali ale základy máme z Internetu... a prečítané knihy o C# a C++ takže niečo aj vieme ale pri tomto sme sa zastavili pretože máme všetky súbory ale nevieme ako ich dať dokopy a spustiť ich. Pretože vedlajšie súbory ako textúry a podobne čo to snimy spravý o toto nám ide.
http://www.hojko.com/posting.php?mode=smilies&f=51#
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Podla stylu tvojho pisania si myslim, ze mas 11 rokov.
Ak si dokazal napisat komplexu hru v C#, ktora sa sklada z 1000 suborov tak musis aj vediet ako to skompilovat. Proste ako keby niekomu povies, ze vies soferovat auto ale nevies nastartovat...
Ak si dokazal napisat komplexu hru v C#, ktora sa sklada z 1000 suborov tak musis aj vediet ako to skompilovat. Proste ako keby niekomu povies, ze vies soferovat auto ale nevies nastartovat...
Nadeo blbý príklad. Ja by som to skôr prirovnal k niekomu, kto vie postaviť raketoplán, no nevie ho naštartovať.
Pomaly začínam autora témy a jeho tým obdivovať. Chce to veľa odvahy vytvoriť 1000 súborov /kód, obrázky, modely.../ a ani raz si hru vo vývoji nepustiť, či to robí to, čo má.
Ja keď len píšem nejakú triedu/objekt, tak si ešte pred tým vymyslím test, ktorým otestujem ten daný objekt samotný (pred tým, ako ho prepojím s ďalšími). Toto čo prezentujete je hold odvaha
Pomaly začínam autora témy a jeho tým obdivovať. Chce to veľa odvahy vytvoriť 1000 súborov /kód, obrázky, modely.../ a ani raz si hru vo vývoji nepustiť, či to robí to, čo má.
Ja keď len píšem nejakú triedu/objekt, tak si ešte pred tým vymyslím test, ktorým otestujem ten daný objekt samotný (pred tým, ako ho prepojím s ďalšími). Toto čo prezentujete je hold odvaha
-
okoloiduci15
Amateur
to my proste nedokážete napísať ako to dať dokopy ? vy ste neskutočne lamy chodte si postavit hrad z piesku ked nechcete pomoct
Dobre, tak to skúsim jednoducho: Otvor MS Visual Studio. Všetky zdrojové súbory hoď do jedného projektu a keďže to určite už máš správne nastavené, všetko v kóde parádne naimportované a vyladené, stlač F5 
-
javatar
Hardcore addict
to vy ste napisali 1000 suborov zdrojoveho kodu bez jedineho testu? aha su tam aj obrazky a modely tak dajme tomu ze 50 tried bez testovania? lebo ak ano tak ti tu nepomoze nik... (a an na inych forach a pod. )
nepatri tato tema uz sem? http://www.hojko.com/vtipne-temy-na-fore-t124459.html
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 18:17)
a nerypal by som do neho, pretoze ten team je mozno nove zacinajuce blizzard entertainment a ked sa naucia kompilovat, tak sa vam vsetkym budu smiat
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 18:17)
a nerypal by som do neho, pretoze ten team je mozno nove zacinajuce blizzard entertainment a ked sa naucia kompilovat, tak sa vam vsetkym budu smiat
-
audiotrack
VIP
takže to vezmime poporiadku. Nás nazve lamami niekto, kto v predošlom príspevku nevedel vložiť ani posraného smajlíka a hodil link na všetkých smajlov. To som tu za tých 6 rokov ešte nezažil. Nazve nás lamou niekto, kto vie zkompilovať jeden súbor, ale keď sú dva a viac už nie. Niekto, kto nevie pravopis, a niekto, kto sa nevie poriadne spýtať a napísať čo a ako spravil, aj keď mu to vytýkame už neviem ako dlho. Niekto, kto si myslí že na všetko sú tutorialy a vetou "hoďte mi link" sa vyrieši každý problém. Ale fajn, keď som si pozrel fotku (neviem či teba alebo tvojho kolegu čo založil tému. Ten druhý tam fotku nemá) na facebooku podľa mailu čo ste zadali, tak vidím že vek je okolo 10 až 13 rokov. To ste fakt triedy, pretože ja v 24 po niekoľkých rokoch štúdia informatiky na jednej z najlepších škôl v ČR a SR, po diplomoch zo súťaží a po rokoch programovania pre nadnárodnú spoločnosť, po tých stovkách až tisícoch vecí čo som naprogramoval, po tom že som spomenutý v poďakovaní nejednej diplomovej práce a po plno iných veciach čo ste vy asi zvládli už v 7 rokoch nedokážem to, čo ste vy zvládli po prečítaní jednej knihy. Tak sa prosím skús prispôsobiť našej úrovni, a napíš poriadne čo ste spravili, v čom ste to spravili a podľa čoho ste to robili. Napísať že 1000 súborov je hovno platné, keď polovica z nich vznikla kompiláciou a sám nevieš na čo tam sú (prekvapenie: väčšina z nich na nič!). Druhá polovica sú asi obrázky a zvyšné dva sú tie čo neviete zkompilovať. Tak ich kľudne hoď do prílohyokoloiduci15 napísal:to my proste nedokážete napísať ako to dať dokopy ? vy ste neskutočne lamy chodte si postavit hrad z piesku ked nechcete pomoct
Máš pravdu, mali by ti pomôcť, ale myslím si, že tentoraz to nie je chyba hojkáčov ale TEBA. Skús ešte raz pekne poprosiť, bližšie to popísať alebo hodiť súbory ako ti poradil audiotrack. A k tomu, nič nie je zadarmo (alebo aj keď je, treba si na to počkať a k tomu aj trochu pohýbať svojim mozočkom). Ty chceš aby ti pomohli a neponúkneš im ani Kokoloiduci15 napísal:to my proste nedokážete napísať ako to dať dokopy ? vy ste neskutočne lamy chodte si postavit hrad z piesku ked nechcete pomoct
Na našu otázku stačilo odpovedať takto
Ďakujem.BX napísal: Otvor MS Visual Studio. Všetky zdrojové súbory hoď do jedného projektu a keďže to určite už máš správne nastavené, všetko v kóde parádne naimportované a vyladené, stlač F5
-
Nadeo
Guru wannabe
Mozes prosim napisat ci to fungovalo? 
neverim ze by vam to fungovalo ...
-
audiotrack
VIP
ani ja, lenže to si už asi nepriznajú 
2 strany a tak málo stačilo.AnonImouS napísal:Na našu otázku stačilo odpovedať takto
-
okoloiduci15
Amateur
Presne a fungovalo to.
ale súbory sú v poriadku len nám chýba jedno DLLko ovladač pre DirectX 10 a dnes večer bude test Multi-Playeru pretože hra už jakž takž funguje aj ked s pár bugmy hlavne v textúrach a BOToch.
-
audiotrack
VIP
dáš sem potom ukážku?
prepáč, ale neverím ti. kto by mu aj veril?(no možno sa nájde pár ľudí...)
-
reDo
Star
aj ja to chcem vidiet pls 
to uz sa tu asi neukaze

-
johny3212
Star
Ja len jednu vec. Napisali ste podla neakeho navodu haldu zdrojakov a ste ich neskompilovali ani raz? Ja pracujem v C++ s 3D grafikou v priemyselnych aplikaciach, rozsirenu realitu, kde mame haldy zdrojakov a kniznic, ale neda sa programovat neviem kolko bez kompilacie. Ked nieco kodim, tak na odskusanie to skompilujem aj 50 krat za den. Neverim, ze ste to programovali neviem ako dlho a potom ste to raz skompilovali a ono vam to slo
, to sa asi ani neda.