nechce sa spustit

Informácie o software, ankety...
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

nechce sa spustit

Príspevok od používateľa D.I.K. »

cavte všetcy

mam prblem ,surny problem nechce sa mi spustit notebook ,najprv nabehne normalne značka a potom mi vipiše:

BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

-(pomlacka stale blika)

a toto iste mi robi aj ket bootujem
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: nechce sa spustit

Príspevok od používateľa hrban »

buď si si zmazal z disku boot súbor alebo si zmazal nejakú partíciu s boot súborom (mbr) ak nie, tak ti odišiel disk,
pozri najskôr v biose či to ho vôbec detekuje
ak hej použi nejaké live CD a otestuj disk na error scan, asi ti odchádza takže si pozálohuj a kúp druhý
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Aky mas Windows instalovany? Mas pokazeny boot loader pravdepodobne.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Ako písali kolegovia, skontroluj disk, skús repair zavádzača cez inštalačné médium Windowsu.
Kontrolu môžeš spraviť napríklad cez Hirens Boot CD (HDD Tools » HDD regenerator). Tam pozri aj v nejakom partition tool, či na disku je vôbec nejaký OS (pozri či je nejaké miesto zabraté na systémovej particii).
Inak čo si robil predtým ako to začalo robiť?
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

asi bi som vam mal povedat co som robil:
no potreboval som si orzdelit har-disk tak som si stiahol partition magic (tak nejako sa to vola) ale nešlo mi to spustit ,tak som stahoval postupne dalsich 5 programov na rozdelenie ktore som poznal ,ani jeden nesiel ,tak som bol tak nasrani ze som dal do google ze partition a stahol prvy program co mi naslo a stim som to aj rozdelil ,len ako pisem bol som nasrany a nepozrel si recenzie ani nic co bi som o tom programe mal vediet ,hnet po po rozdeleni mi neslo nic otvorit ani nic spustit a stale mi vipisovalo ze to vsetko je spustene v inom programe a chcelo to restartovat PC,tak som restartoval a hento i zacalo robit ,hnet som napisal sem ale nikdo neodpovedal tak som isiel za kamaratom a stim sme to chceli opravit originalnim cdckom ,tak sme ho nabotovali a zistitli ze mame zle cd,ale vsimol som si ze ten program stihol rozdelit hardisk a mam tam 100gb prazdni hardisk ,tak sme do toho naistalovali zase windows a ten teraz ide ,mozmem aj vitahovat subory ktore su v tom druhom hardisku ,a ktej otazke aky mam windows ,tak ten co mi (asi) padol bol windows 7 profesional 64 bit. a teraz mam windows 7 profesional 32 bit.
este bi som sa chcel prepacit za ten pravopis ale som este nasraty a nemam naladu pisat spisovne ,tak prepacte ti ktory to nemate rady sorry
Denco
King
King

Takže to teraz už ide?
Do budúcna, na rozdelenie použi Easus Partition Manager (free). Keď budeš disk rozdelovať, tak musíš opatrne, aby si niečo nepokazil ako teraz.
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

jj ide ale na tom druhom hardisku ,na tom prvom nejde alôe este stale tam je ,mohol bi som ho otial vimazať??akoze ci to pojde alebo to mam nejako specialne odinstalovat

pre tich ktori nepochopili to moje "vimazat" ,tak tim mislim vimazat vsetko co odtial nepotrebujem
Denco
King
King

Čiže na druhej particii máš ten starý Win? Čo odtial potrebuješ prekopíruj na druhú partíciu a tam tú naformátuj a pripoj k druhej.
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

dobre dakujem moc

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2011, 20:04)
ešte jednu vec bi som potreboval , nemáte neaký špecialny program na formátovanie hardisku?? pretože ket ho idem naformátovať tak mi vipíše že to nie je ukončene pretože formátovanie nie je možne
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Osobne nepouzivam ziadny "specialny" program, ale formatujem priamo, ked instalujem Windows. Pripadne, ak uz mam nainstalovany Windows, tak formatujem particie klasicky v nom.
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

skúsim to len vyčistiť ,nie formátovať ,alebo vyčistiť a potom naformátovať ,čo vi na to???
Napísať odpoveď