mysql server error logs stored

Všetko ohľadom Linuxu...
lucas03
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

mysql server error logs stored

Príspevok od používateľa lucas03 »

Ahoj,
Mam na debiane trochu problem s mysql. nainstaloval som to podla nejakeho navodu a slape to, ale neuklada logy do /var/logs. Je tam prazdna zlozka mysql a prazdne subory mysql.err a pod.
Neviete mi niekto poradit, kde to zmenit? Kvoli mysql mi pada vps a nejak som sa nedogooloval kde sa to nastavuje a ako to ma byt.
Dik.
Blackburn
Star
Star

Re: mysql server error logs stored

Príspevok od používateľa Blackburn »

Ako vies ze koli mysql ti pada server? Ako sa to prejavuje?
lucas03
Darca
Darca

Lebo vacsinou mi len nejdu weby, pise ze su zle udaje k db alebo take ako vzdy. Pozrem na serer a mysql nebezi. Tak to zapnem a uz vsetko fici ako ma. Ja si myslim, ze ked je na webe vela online ludi, tak to ta 500mb ramka neutiahne a zhodi to mysql server. Ale neviem ake nastavenia zmenit.
V prvom rade vsak chcem precitat logy, ale nechapem preco sa neukladaju, kde maju.
A naposledy som mi neslo prihlasit ani cez ssh, tak som napisal na podporu a dostal som odpoved, ze je tam problem z mysql serverom a mam to pozret cez vnc. VNC som este nikdy nepouzil tak ani som nejak moc nehladal nejaky vnc klient.
Blackburn
Star
Star

No tak to je zaujimave, lebo netusim co ma spolocne ssh s mysql, mozno mysql vytazilo stroj tak rapidne,ze sa nedalo lognut cez ssh, ale pochybujem, ze by bolo mozne v tom pripade pouzit aj VNC. Ohladom mysql, je na internete vela how to ako ju zooptimalizovat ba dokonca som niekde videl aj bash script, ktory ti ukazal co konkretne by si mal fixnut. Osobne nemam ani ja nic v logoch mysql.log a mysql.err.

Este mozno jedno riesenie.

nano /etc/mysql/my.cfg a najdi riadok:
#log = /var/log/mysql/mysql.log
ten je defaultne zakomentovany, skus ho odkomentovat a urobit restart mysql, /etc/init.d/mysql restart
lucas03
Darca
Darca

Aha, dik. Som aj bol v tom configu ale som myslel ze to nebude len take jednoduche a ten zakomentovany log som si nevsimol, aj ked som tam kukal ci je tam dobra adresa :D

S tym ssh, hej, to mozno aj preto, ze som sa skusal naraz prihlasit cez ftp (kedze mam proftpd, useri su nadefinovany v db) a mozno mi dalo nejaky par minutovy blok na ip pre viac connections alebo refreshov. Mozno tliacham, ale pride mi to tak.

Tak dik za pomoc, som zvedavy ci z toho nieco vycitam.
Blackburn
Star
Star

mas na mysli bind adresu? defaultne sa dava localhost alebo 127.0.0.1 ale na vlastne riziko tam mozes dat ip adrsu stroja cize napriklad 88.111.111.88 no a vtedy sa dokazes do mysql pripojit z vonka, lenze je to nebezpecne uz len z toho dovodu, ze ak ti niekto preskenuje porty, zisti ze ti tam bezi externe mysql a zacne crackovat heslo a v tom pripade ti zacne lagovat server.

edit.
este ma napadlo, co takto skusit nejaky optimizer? pre apache...napriklad zend optimizer, pripadne skusit nieco na cacheovanie mysql aby bolo vytazenie mensie ak ti RAM nestaci, specificky sa to robi vtedy, ked mas malu RAM a ak si ochotny obetovat nejake to MB na hdd.
lucas03
Darca
Darca

Teraz na aku cast si to myslel? asi som sa zle vyjadril. Myslel som to tak, ze ssh sa mi neslo prihlasit kvoli tomu, ze som dostal par minutovy ban (teda ze nepadol cely server) kvoli ftp a ssh requestom.
Blackburn
Star
Star

Konkretne som narazal na toto:
Aha, dik. Som aj bol v tom configu ale som myslel ze to nebude len take jednoduche a ten zakomentovany log som si nevsimol, aj ked som tam kukal ci je tam dobra adresa
Mal som na mysli adresu mysql servera a ty zjavne IP adresu pre shell na draw (server)
lucas03
Darca
Darca

Tak tak na mysqli mam localhost, pripadne ip localhostu. Keby som tam dal externu, tak naco by mi to bolo, ak ignorujem ten mozny bruteforce? (nenapada ma nic, naco by mi to pomohlo, tak ma hadam osvietis :) )
Blackburn
Star
Star

Cisty priklad ako to mame rozlozene my:

1.VPS ===== > web hostingovy stroj pre klientov ktori nevyuzivaju nejako extremne mysql
2.VPS ===== > cisto len databazovy server, pre klientov ktori maju troska narocnejsie projekty cize sa nejakym sposobom musia pripojit na tento stroj a to tym, ze je zadefinovana verejna IP adresa server v mysql configu.
lucas03
Darca
Darca

Tak mi to mysql padlo zase. V tom logu bolo len queries a na konci Quit.
1184 Query SELECT datum,text FROM news ORDER BY id DESC
1184 Quit
Napísať odpoveď