Harman/Kardon HK3490 + JBL Studio 180 Cherry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Harman/Kardon HK3490 + JBL Studio 180 Cherry

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Zdarec, mam zalusk kupit si nejake kvalitne repro do izby. Nechcem ziadne 5+1 ani nic podobne, pretoze nemam rad tie obmedzenia, resp. preddefinovane rozlozenie reproduktorov, pri ktorych je problem pri pripadnych bytovych prerabkach. Preto som sa rozhodol pre stlpove STEREO. Kedze sa do parametrov zosikov a repro velmi nevyznam, rad si necham poradit.

Kolega v praci mi tuto akciu - klik neskutocne ospevuje a tvrdi, ze je to vyborny pomer cena / vykon. Zosik je zevraj to naj co H/K vyplodilo a ze repro je dostacujuce. Potrebujem poradit, ci sa taketo nieco (s podobnou kvalitou zvuku, mozno nie az tak znackove) da poskladat aj za lacnejsi peniaz pripadne Vas nazor na tuto akciu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Harman/Kardon HK3490 + JBL Studio 180 Cherry

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Trochu to upresni lebo z toho čo pišeš to nie je celkom jasne. Kedže tu pišeš aj o 5.1 repro, predpokladam, že to chceš aj ako ozvučenie k filmom. Alebo len na hudbu?
Ak to chceš aj ako domace kino, tak s tym zosilovačom nepochodiš. Respektive ano, ale oveľa vhodnejši by v takom pripade bol AV receiver, ktory ma aj potrebne dekodery zvuku a je pre toto použitie oveľa vhodnejši. Aj keď len k stereo reprakom.
Ak je to len na hudbu, tak skusenosť s tymto konkretne nemam, ale môže to byť veľmi zaujimava zostava.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

5.1 a podobne srandy som pisal vyssie ze vylucujem. pripada cisto iba stereo. pouzitie bude primarne na hudbu + sem tam nejaky film.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

uNreal_saTch^: Skutočne dobrý výber. Ja Ti už len môžem poradiť shop, kde som našiel káble v cene - Trinasty.sk. Z tohoto obchodu som bral celé audio, čo mám v dome a bol som maximálne spokojný. S chlapíkom som asi mesiac všetko konzultoval, vo všetkom mi skvele poradil. Odporúčam.
Inak aký máš cenový strop. Či by sme Ti nevyskladali niečo od Cantonu, príp. B&W :wink:
uNreal_saTch^
Professional
Professional

praveze myslel som ze sa zmestim do 500-600 EUR ked som zacal po takom niecom pokukovat. pozeram, ze toto ma vyjde s kablami aj do 800 EUR, preto sa pytam na nazor, ci sa to oplati zobrat. Neviete mi este poradit, kde by som si prave tuto zostavu mohol vypocut?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

uNreal_saTch^ napísal:praveze myslel som ze sa zmestim do 500-600 EUR ked som zacal po takom niecom pokukovat. pozeram, ze toto ma vyjde s kablami aj do 800 EUR, preto sa pytam na nazor, ci sa to oplati zobrat. Neviete mi este poradit, kde by som si prave tuto zostavu mohol vypocut?
V tom prípade ani neuvažuj a ber tú zostavu od trinasteho. Vypočuť? Ťažko povedať, kde by mohli mať takúto zostavu. Skús predajňu Hi-End Studio - Image&Co v OC Bottova, alebo nejakú predajňu Basys...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

tu Bottovu mi poradil aj kolega, mozno sa tam dnes po robote zastavim a popocuvam cosi, ak to tam budu mat.

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2011, 11:42)
Taaakze maju tuto zostavu na tej Bottovej poskladanu a zapojenu. Dnes sa tam zastavim.

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2011, 20:20)
No bol som to pozriet, vypocut. Keby mi niekto zaviaze oci tak poviem, ze to hraju moje repraciky k PC co mam kupene za 50 EVRI. Cakal som uplne nieco ine. Typek ma presviedcal, ze JBL repraky sa musia rozohrat, ze on ich este len nedavno zapojil, takze to nie je zvuk, ktory je finalny. Takisto, zevraj teraz ked prsalo, bola v jeho miestnosti zla akustika, ze mam si to prist vypocut inokedy :D
kazdopadne velmi ma zvuk tejto zostavy neohuril.
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

Repraky sa sice musia rozohrat, ale velky rozdiel po rozohrani by si nepocul. S tou akustikou ten isty pripad.
Ak sa ti zvuk nepacil, chod si radsej vypocut ine bedne.
Mozno si tam isiel s prilis velkymi ocakavaniami, alebo si len ocakal uplne iny typ zvuku.
Skus nejak definovat blizsie, co sa ti na tom nepacilo.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

znelo to tak (mozno to tak aj je) ako keby tie stlpove JBL repraky nemali absolutne ziadne basy. Predpokladam, ze subwoofer je potrebne si este prikupit. Zvuk sam o sebe bol sice cisty, ale to le vsetko. Od tych reprakov ocakavam, ze aj ked ich nebudem mat vyhulene naplno, budem citit v celej izbe decentne basy. A ano, mas pravdu, isiel som tam s prehnanymi ocakavaniami.
lucas
Expert
Expert

Myslel som si, ze ti budu chybat prave basy.

Neviem ako to co najstrucnejsie ale zrozumitelne napisat, ale treba si uvedomit fakt, ze cim drahsie bedne budes pocuvat, tym sa ti bude zdat ze maju "menej basov", ale pritom to tak nie je, basy su len presnejsie.
Totiz ten "pravy" zvuk, ku ktoremu by sa mali vsetky reprobedne blizit je co najmenej skreslovat a hrat len to, co je na nahravke. Cim drahsie bedne, tym viac sa prave k tomuto zvuku blizia. Vysledkom je, ze nahravky ktore skutocne nemaju basy potom ani basovat logicky nemozu, to ale zvykne prave vadit ludom, ktori su zvyknuty na lacnejsie prebasovane bedne (no offense).

Ja som si tym sam presiel. Ked som bol o 10 rokov mladsi chcel som tiez same basy basy, aby to dvere islo vyvalit z pantov. Ale postupne mi to pri dlhsom pocuvani muziky zacalo vadit a bolela ma z toho hlava. Prebasovane bedne totiz zastieraju vsetko ostatne, pocuvas len basy a ziadne nastroje alebo spev. Preto vzdy dalsie bedne co som kupil mali menej basov. Teraz mam highend bedne za celkom dost penazi, ktore by vela ludi oznacilo ze nemaju basy vobec...

Riesenie je jednoduche, ak mali tie JBLky pre teba malo basov, tak si musis najst bedne ktore ich budu mat pre teba dost. Alebo k nim kupis kvalitny subwoofer (tak som to davnejsie riesil ja).
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Lucas, kolega ma tieto repraky napojene na rovnaky zosilovac (HK 3490). Poviem ti ze to nie su tie pubertiacke basy o ktorych pises. Ci to pocuvas uplne potichu, alebo uplne nahlas, basy su vzdy nadherne pocutelne a nesu sa celou izbou.
lucas
Expert
Expert

Tak potom tomu nerozumiem, ked podobne JBLka hraju na tom istom zosiku uplne inak, mozno mal vytocene korekcie alebo neviem.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

lucas napísal:Tak potom tomu nerozumiem, ked podobne JBLka hraju na tom istom zosiku uplne inak, mozno mal vytocene korekcie alebo neviem.
Moc sa teda do toho nevyznam, ale nazvat repraky podobnymi, pricom tie jeho stali 1200 EUR a moje mozno 400 mi pride divne :]
lucas
Expert
Expert

nevedel som kolko ktore stoja, JBL nepoznam. Ale v zasade repro od toho isteho vyrobcu charakterom zvuku su dost podobne.
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pindur1 »

Repro od jedneho vyrobcu nemusi mat vôbec rovnaku charku, napr. Monacor ma podla mna mnoho velmi rozlisnych basakov. Inak nemal ten zosilnovac zle nastavene korekcie lebo nechce sa mi verit ze to nebasuje. :mrgreen:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to presne o tom, ze si zvyknuty na "lacny" zvuk. Urcite to nemohlo zniet ako repro k pc. Resp. mohlo ale potom nemohlo byt vsetko s kostolnym poriadkom. Verim ale tomu ze po case by si im prisiel na chut. Navyse mas v izbe inu akustiku ako v tom studiu takze predpokladam ze by to znelo inak. Doma to vic duni a bas je viac pocutelny.
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pindur1 »

Musim nesuhlasit, mam doma troska kvalitnejsie repro, nieco ako ARS380 a basov to ma dost. A je rozdiel ak nieco duni a ak nieco basuje. :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ak sa budete chytať zha slovíčka ako pubertiaci, určite na niečo prídete :aasmile10:
Ryan Giggs
VIP
VIP

pindur1 napísal:Musim nesuhlasit, mam doma troska kvalitnejsie repro, nieco ako ARS380 a basov to ma dost. A je rozdiel ak nieco duni a ak nieco basuje. :)
Nemôžeš porovnavať repro x s reprom y takto na diaľku. Že x basuje, neznamena že y bude tiež. To že bas a dunenie su 2 veci je jasne. Lenže na to aby si počul bas a nie dunenie potrebuješ najprv vyriešiť akustiku. A je jedno ake repro maš (ak sa bavime o bežnej "slovenskej" izbe).
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Dalsi clovek co sa dost vyzna mi povedal, ze tie repraky sa musia rozhrat, ze to trva cca 2 mesiace. V pondelok si idem zobrat tu zostavu do obchodu. Teraz mam dalsi problem :D ...
telku napojim cez opticky kabel, avsak v zosiku je len jeden opticky vstup, cize PC musim napojit cez Koaxial. Mozem kupit tento kabel, ktory ma ako koncovku cinch???

zadok zosiku je tu - HK-3490
Napísať odpoveď