LED Svetla
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
LED Svetla
Nazdar aftickari.
Chcel by som si svoju Fiestu kompletne prehodit do LEDiek (Okrem H4 a H11 samozrejme)
Zadne smerovky som uz pred x rokmi osadil LEDkovymi ziarovkami, ale vtedy len zacinali s Bright a SMD Leds takze pocas slnecneho dna su slabo vidiet.
eBay ma uzasne ceny (1/20 pultovych) len ziaden vyrobca neuvadza vykon a porovnanie s klasickou Wattazou.
Hlavou mi vrta 18LED "ziarovka" do smeroviek http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2x-1156- ... ccessories
Ale aj 68LED "ziarovka" http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1156-68- ... ccessories ... Co vy na to, aku by ste brali?
Potom tu su samozrejme "ziarovky" do kufra http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2x-18-LE ... ccessories
a "ziarovky" do Brzdovych svetiel http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1157-68- ... ccessories
Co vy na to? Mate s tym nejake skusenosti?
Chcel by som si svoju Fiestu kompletne prehodit do LEDiek (Okrem H4 a H11 samozrejme)
Zadne smerovky som uz pred x rokmi osadil LEDkovymi ziarovkami, ale vtedy len zacinali s Bright a SMD Leds takze pocas slnecneho dna su slabo vidiet.
eBay ma uzasne ceny (1/20 pultovych) len ziaden vyrobca neuvadza vykon a porovnanie s klasickou Wattazou.
Hlavou mi vrta 18LED "ziarovka" do smeroviek http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2x-1156- ... ccessories
Ale aj 68LED "ziarovka" http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1156-68- ... ccessories ... Co vy na to, aku by ste brali?
Potom tu su samozrejme "ziarovky" do kufra http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2x-18-LE ... ccessories
a "ziarovky" do Brzdovych svetiel http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1157-68- ... ccessories
Co vy na to? Mate s tym nejake skusenosti?
-
Mrk
Professional
Re: LED Svetla
asi aj zalezi od svetiel, inak to vynikne na svetlach s cirou optikou a s potrebou zafarbeneho svetla, ako pri svetlach s farebnym plastom, osobne som to videl na bmw e36 kde je prave farebny plast a pod tym boli supnute ledky a nejak ma to neuchvatilo, dokonca by som povedal, ze to svietilo horsie
ako napísal vyššie číra optika by to vyznelo určite lepšie ako kryte nejakým farebným plastom - ku tomu kufru tam by som volil vlastnú výrobu kedže tie svetla sú dosť na nič aj ked u mňa kufor osvieti sub sú na ňom vysokosvietive biele takže ked je radio zapnute čo je skoro vždy tak svieti to tam stale
Zo srandy som nahodil LED-ky do zadnych smeroviek, kupene cez dealextreme. Nevyzera to zle, ale pokial zo zadu svieti slnco, prakticky ich nevidiet. Dalsia vec je, co na to nasi pani policajni. Neviem ako je to s homologizaciou, najskor to ale nebude ko-sher. Inak v sere, tme, hmle to vyzera dobre...
Dalsia vec - ziarovky maju ovela mensi prikon, preto ti palubny (ak taku funkciu mas) bude signalizovat vypalenu ziarovku. Treba vyratat a predradit odpor pred nu. Ked tak nespravis, budu ti smerovky na budikoch blikat, ako keby si ich mal naozaj vypalene.
Dalsia vec - ziarovky maju ovela mensi prikon, preto ti palubny (ak taku funkciu mas) bude signalizovat vypalenu ziarovku. Treba vyratat a predradit odpor pred nu. Ked tak nespravis, budu ti smerovky na budikoch blikat, ako keby si ich mal naozaj vypalene.
-
Shark NX
Addict
LED Svetla
Diky za názory.
Mrk zasadne neberem biele "ziarovky", uz som tuto kombináciu skúšal a bohužiaľ farebný plast na svetlách nie je 100% rovnaký. Čiže jedna svietila pekne na červeno a druha tahala do ružovo-oranžova. Optiku mám rozptylovú čiže skôr mi ide o tu intenzitu toho svetla ako o konzistenciu.
Kinjeril detekciu vypálenych žiaroviek nemám. A smerovkové relé som uz kúpil s IC riadením namiesto termostatového. Zadné smerovky už mám v LEDkách čiže už som riešil tento problém. Akurát hľadám silnejšie riešenie. Kedže aktuálne namontované LEDky som kupoval niekedy v roku 2006 a vtedy ešte netlacili 68 LEDiek na ziarovku ale max 10-12.
O homologizáciu si starosti nerobím, kedže reálne si ani nemáš ako všimnúť, že tam je niečo iné ako žiarovka. Iba ľudia z "fachu" poznajú že LEDky zhasnu okamžite a ziarovky majú vlakno ešte chvíľku žeravé.
Primárne mi ide o spotrebu. Nerobím to pre frajerinu. Len načo míňať 60W ked môžeš 8W.
Mrk zasadne neberem biele "ziarovky", uz som tuto kombináciu skúšal a bohužiaľ farebný plast na svetlách nie je 100% rovnaký. Čiže jedna svietila pekne na červeno a druha tahala do ružovo-oranžova. Optiku mám rozptylovú čiže skôr mi ide o tu intenzitu toho svetla ako o konzistenciu.
Kinjeril detekciu vypálenych žiaroviek nemám. A smerovkové relé som uz kúpil s IC riadením namiesto termostatového. Zadné smerovky už mám v LEDkách čiže už som riešil tento problém. Akurát hľadám silnejšie riešenie. Kedže aktuálne namontované LEDky som kupoval niekedy v roku 2006 a vtedy ešte netlacili 68 LEDiek na ziarovku ale max 10-12.
O homologizáciu si starosti nerobím, kedže reálne si ani nemáš ako všimnúť, že tam je niečo iné ako žiarovka. Iba ľudia z "fachu" poznajú že LEDky zhasnu okamžite a ziarovky majú vlakno ešte chvíľku žeravé.
Primárne mi ide o spotrebu. Nerobím to pre frajerinu. Len načo míňať 60W ked môžeš 8W.
Podla mna tie peniaze co usetris teoreticky nizsou spotrebou sa ti vratia tak o 100rokov kedze naklady a cas ktory vynalozis na prestavbu budu nemale...
-
Point
Professional
neviem ci sa to tu spominalo..ale tie led svetla sa rozsvietia skorej ako klasicke ziarovky..aj to by bol jeden dovod preco by som ich kupil a pravdepodobne aj kupim..len ma trosku zarazilo, co povedal Kinjeril, ze nie su vidiet na slnku? to je pravda? Shark NX ake s tym mas skusenosti? je to v pohode vidiet?
-
Shark NX
Addict
FR33RIDER jake naklady na prestavbu? ... Myslis tych 60USD za tie LEDky? Okrem tej sumy do "prestavby" nic neinvestujes. LEDkove ziarovky tam namontujes identicky ako klasicke ziarovky.
Point, pisem o tom v prvom prispevku ... Mam uz namontovane LEDkove smerovky z 10 alebo 12LED a ked nie je slnecny den tak ich vidno skvelo. Akonahle prazi silne slnko, tak nie su az tak vyrazne ako klasicke ziarovky ...
Preto pokukujem po tychto 18 alebo 68 LEDkovych rieseniach ... A samozrejme okrem smeroviek chcem spravit Ledkove aj obrysove a brzdove svetla, kufor a interier.
Point, pisem o tom v prvom prispevku ... Mam uz namontovane LEDkove smerovky z 10 alebo 12LED a ked nie je slnecny den tak ich vidno skvelo. Akonahle prazi silne slnko, tak nie su az tak vyrazne ako klasicke ziarovky ...
Preto pokukujem po tychto 18 alebo 68 LEDkovych rieseniach ... A samozrejme okrem smeroviek chcem spravit Ledkove aj obrysove a brzdove svetla, kufor a interier.
a 60 usd je malo ? Ak usetris 0,001 litra na 100km tym ze alternator bude klast mensi odpor tym ze bude musiet menej dobijat tak si to spocitaj kolko usetris...
-
Shark NX
Addict
Oproti 150€ co by som za ne zaplatil na Slovensku ano. A kompletny autoziarovkovy set (Musis kupit 2ks) zaplatis 40€, cize si fakt nelamem hlavu nad tymi 12€ co doplatim k LEDkam
-
paradajka
Star
dalsia vyhoda lediek oproti normalnym ziarovkam ze su zivotnostou uplne inde ako obycajne a skor kdesi naburas ako keby sa ti mala vypalit ledkova ziarovka
paradajka - to máš zase pravdu, ale platí to len pri kvalitných LEDkách. Poznám kopu čínskych sračiek, kde s prepáčením nadrbú cca 50 smd LEDiek na malú plochu (často bez chladiča!!!) a vtedy životnosť LEDiek rapídne klesá (možno ešte menej vydrží ako klasická žiarovka)! Takže s LEDkami opatrne, hlavne s čínskymi!
-
Shark NX
Addict
Jimmy zase zalezi na vykone. 0,5W LEDku nemusis chladit ak ma spravne napatie a obmedzeny prud.
Ak ju vyhulis nad konstrukcne hodnoty, tak je jasne, ze po chvili bud zhasne alebo zacne blikat.
Kvalita s tym nema nic.
Ak ju vyhulis nad konstrukcne hodnoty, tak je jasne, ze po chvili bud zhasne alebo zacne blikat.
Kvalita s tym nema nic.
Ake? Postni link, ak mas.Shark NX napísal:...A smerovkové relé som uz kúpil s IC riadením namiesto termostatového. ....
-
Shark NX
Addict
http://www.rafservis.cz/cs/ba9s,-ba15s,-bay15d,-bau15s/
Uplne na spodku.
Uplne na spodku.
Schemu zapojenia nemas?
-
Shark NX
Addict
Nemam. Ja som to normalne vrazil do GEM Modulu v aute namiesto smerovkoveho rele a vsetko ide ako ma ...