Samovoľné zapínanie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Samovoľné zapínanie PC

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravím

Už pár dni (presnejšie 3x za 4 dni) registrujem, že sa mi z ničoho nič zapne PC.

1x ma nad ránom zobudil hukot zapínajucého sa počítača. Povedal som si, asi len nejaká blbá náhoda, no aj tak som pre istotu vypol v BIOSe Wake on Lan.
2x som vypol PC a odišiel som z domu. Keď som prišiel, PC bežal. Tak som si pomyslel, že som ho asi zabudol vypnúť a ďalej som to neriešil.
3x (dnes) som sa v noci zobudil a PC bol zapnutý, tak ma to prinútilo niečo s tým robiť.

PC nevypínam, ale dávam ho do hibernácie (režím dlhého spánku), prepäťovú ochranu nevypínam.
Hibernáciu mám nastavenú na tlačidlo POWER. Jednoducho stlačím POWER, PC sa vypne a ja odídem. :lol:
PC mám pripojený k internetu cez WiFi, takže tam nehrozí žiadne zapínanie na diaľku. (Wirewall v routeri)

Môj názor je taký, že to nejako bude súvisieť s hibernáciou, ale ako? Keď je už raz PC vypnutý, nič nehučí, nič nesvieti, tak čo mu dáva ten príkaz aby sa zapol?

Nejaké nápady?
:smt006
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Samovoľné zapínanie PC

Príspevok od používateľa hrban »

chybný zdroj, s tým súvisiace malé odchýlky v napätí a možno preto sa zapne
mrkni sa v bois-e, v power management, či tam nemáš niečo ako spustenie pri výpadku prúdu (toto majú hlavne serverové doksy) možno aj to robí šarapatu
sú to len čisto teórie, takže tak ale nemyslím, že SW to dokáže zapnúť, jedine Bios, doska abo zdroj dokýže prebudiť golema :D
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Neskúšal si v Správcovi zariadení zakazať zariadeniam možnosť prebúdzať počítač?
Klik pravým na Počítač » Spravovať » Správca zariadení » klik pravým na zariadenie, ktorému to chceš zakázať » Vlasnosti » Riadenie spotreby » a daj preč fajočku z "povoliť zariadeniu prebúdzať počítač" (nie som si istý, či to platí aj pre hibernáciu)
Skús to vypať pri myške, prípadne sieťovej karte.
Sapo
Addict
Addict

Pozrel som BIOS a v priečinku Power managment som mal takmer všetko na disabled. Nenašiel som tam nič spojené s výpadkom prúdu. Dal by som aj fotku, ale nejakou náhodou nemôžem spárovať foťák s PC, ani mobil s PC, dokonca ani čítačka kariet mi zrazu nefunguje. :/
Nad tým zdrojom som rozmýšľal aj ja, no veľmi by ma mrzelo, keby bola chyba fakt v zdroji. Ten zdroj ma vyšiel neskutočné peniaze keď som ho kupoval. Je to Enermax PRO82+ 525w, pokiaľ si ešte spomínam, tak som zaň vysolil asi 4000sk, možno aj viac.
Inak ten zdroj sa zdá byť aj mne trochu čudný. Veľmi často sa mi stáva, že keď zapínam PC, tak PC sa ide zapnúť, vetráky sa naštartujú, PC svieti a zrazu všetko zhasne, ako keby som odpojil prúd, ale o sekundu sa zrazu všetko pustí a PC sa normálne zapína.
Asi to nahrám na mobil pre lepšiu predstavu.

EDIT: Denco: Pozrel som to, ale tým to nebude. Sieťovú kartu mám dokonca vypnutú, nepoužívam ju.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

problém je v tom, že pri hibernácií je PC doslova vypnutý (len sa aktuálny stav RAM zapíše do hibernfile.sys) takže nejaké prebúdzanie by nemalo mať vplyv ak to nieje na úrovni biosu
Sapo
Addict
Addict

Hrban veď práve to. Neviem si to vysvetliť. V prílohe je ss s BIOSu -> nastavenia Power Managmentu
+ uploadnem niekde to video zapínajuceho sa PC. (odporúčam dať vyššiu hlasitosť.)

EDIT: Video
Prílohy
BIOS
BIOS
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

asi nemáš možnosť odskúšať iný zdroj?
ešte v tom power managemente je prvá možnosť a tak sa mi zdá, že aj to má niečo spoločné so zapínaním hoď mi k tomu legendu (daj na to kurzor či čo to je)
i keď to posledné je to čo som myslel a to je správne nastavené ... :/

//autoeditácia príspevku (15 Apr 2011, 14:44)
ešte čítam na google, že aj PME v kombinácií s modemom robilo neplechu a vo wine v modeme zakáž "wake on".
takže ak sa dá zakáž aj PME event wake up a aj v oknách niekde kde je modem "wake on", či niečo také
Sapo
Addict
Addict

Tiež som si myslel, že je to to posledné, preto som tam nechal legendu. :)
Vypol som PME event, tu je SS s legendou.
Mám wifi router, nie modem a nenašiel som v nastaveniach nič v spojení wake.
Prílohy
IMG_2101.JPG
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

nemoze byt chybny gombik na zapinanie? ze ostane zaseknuty alebo mu jendoducho preskakuje
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

110mat110 napísal:nemoze byt chybny gombik na zapinanie? ze ostane zaseknuty alebo mu jendoducho preskakuje
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sapo
Addict
Addict

110mat110 napísal:nemoze byt chybny gombik na zapinanie? ze ostane zaseknuty alebo mu jendoducho preskakuje
101% nie.
No nič, zatiaľ to nechám takto, ak to bude robiť aj naďalej, tak to zase začnem riešiť.
hrban a denco máte :plus:
Dik za rady
:smt006

EDIT: Robí to stále :? Ešte nejaké návrhy?
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

ACPI suspend mod.. napr S3
Skúšal si aj iné?
Sapo
Addict
Addict

Dal som S1, budem testovať ako sa to bude správať.
Napísať odpoveď