VUT Brno, odpustenie skúšok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

VUT Brno, odpustenie skúšok

Príspevok od používateľa BX »

Zdravím. Ja viem, mohol som napísať priamo im, ale najprv to skúsim tu ak nevadí.

Ako mám postupovať ak spĺňam požiadavku o NSZ? (som v 30% najlepších) Mám im len odoslať formulár, ktorý mi ponúkajú? Tam je ale len výber z podmienok (začiarknuť, ktorú podm. som splnil) Im teda potom SCIO poskytne výsledky a oni si ma nejako dajú dokopy, alebo pre to musím ešte niečo urobiť? Totiž celé toto predávanie fakultám sa mi zdá čudné. Je tu niekto, kto tým prešiel? (hoci aj na inej škole/fakulte)

(hlásim sa na FIT)
rex
Amateur
Amateur

Re: VUT Brno, odpustenie skúšok

Príspevok od používateľa rex »

Ano, len im posli ten formular co ti to vygeneruje. Vysledky si oni potom zistia od scio. :) Tiez sa hlasim na FIT :D
BX
Addict
Addict

A mám to teda poslať na adresu, kde sa posielajú pepierové prihlášky. Elektronická prihláška to nijako nepokrýva, ano?
(Už sa pýtam totálne hlúposti, ale fakt si chcem byť istý : D)
rex
Amateur
Amateur

BX
Addict
Addict

Jasné, to som našiel, ja len či som niečo neprehliadol, čo sa týka e-prihlášky.
Tak teda dik :)
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

len tak OT, chalani rozmyslite si ci pojdete na FIT, posledne roky uroven tej fakulty hlboko klesla
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a čo sa týka informatiky, najlepšia fakulta je FI Masarykovej uni.: http://domaci.ihned.cz/c1-34587670-novy ... u#tabullee Teda aspoň pre rok 2009 ale ako píše retsil, ohroziť nás mohlo teoreticky iba VUT ktorého úroveň však za posledné roky klesla. Ak odhliadneme od informatiky a zameriame sa na elektrotechniku všeobecne, tak jasné že VUT. Ale myslím že BX chce informu
BX
Addict
Addict

Ale ma naštvite, čo takého je tam také zlé? Teda dosť ste ma potešili tými postmi.
rex
Amateur
Amateur

Tiez vaham medzi MUNI a VUT, prihlasky mam na obe. Co som cital, tak MUNI je to len sama matika a na VUT je dost programovania, co sa mi dost paci. Ako je to s tou klesajucou urovnou? Skoda, ze nie je FIT MUNI :D
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

rex napísal:Tiez vaham medzi MUNI a VUT, prihlasky mam na obe. Co som cital, tak MUNI je to len sama matika a na VUT je dost programovania, co sa mi dost paci. Ako je to s tou klesajucou urovnou? Skoda, ze nie je FIT MUNI :D
Tak momentálne študujem na FIT a budem rád, ak dokončím Bc. a už fakulta nikdy viac. Je pravda, že je tu veľa programovania a s tou úrovňou to v žiadnom prípade nieje tak, že by bola fakulta ľahšia ako niekedy. Skôr to je naopak. Prakticky to vyzerá tak, že vedenie fakulty odobralo prakticky akékoľvek výhody, ktoré boli spojené so štúdiom.
Príklad : Z každého predmetu sa dá získať max 100 bodov, podľa ktorých sa určuje známka. Pôvodný systém fungoval tak, že za semester boli projekty a zvyčajne jedna písomka. Z týchto projektov sa dalo získať napríklad 30 bodov a ďalších 70 potom zo skúšky. Ak niekto fakt makal cez semester tak mu stačilo zo skúšky 20 bodov aby prešiel, avšak potom zaviedli minimá zo skúšok, čiže ak dostaneš menej ako 35 zo skúšky ako keby si na nej ani nebol. No minimá zo skúšok su bežná prax na VŠ avšak na našej fakulte sú pevne stanovené termíny skúšok a je dosť problematické pripraviť sa dostatočne na všetky skúšky keď ich máte za týždeň 3 a viac. Ďalšia vec je,, že na fakulte je nainštalovaný systém pre záznamy a streamy z prednášok, ktoré v poslednom čase všetci garanti predmetov z obľubou zakazujú, keďže im pomaly nikto nechodí na prednášky, lebo sú vyťažení projektami, prípadne sú prednášky v podstate zbytočné (keď prednášajúci číta to čo má napísané v slajdoch alebo keď si potrebnú látku musíš študovať sám dopredu kvôli projektom). K sťaženiu prispieva aj to, že skúšky, ktoré boli testové sú už fulltext a neexistujú ústne skúšky. Vedenie fakulty to ospravedlňuje tým, že fakulta nemá peniaze na to aby niečo také zvládali.

Na tejto fakulte sa toho naučíš určite veľa ak máš poriadne pevné nervy a odhodlanie venovať celý svoj voľný čas škole. Obsahovo sú predmety dobré. Na Bc. štúdiu získaš prehľad o veľkom množstve technológií a veľa si toho vyskúšaš, ale osobne by som sem už nešiel.

Edit: Ešte jedna vec ... Je veľmi jednoduché dostať sa na erazmus, prakticky každý, kto chce tam môže ísť avšak je potrebné rátať s tým, že mnohé predmety absolvované v zahraničí nebudú uznané a preto je potrebné natiahnuť štúdium o rok ...
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

spolubydla z FITu isiel tiez na Erasmus do Anglicka s tym, ze vopred si zistil ci mu uznaju predmety. Povedali, ze uznaju. Ked sa vratil tak si musel dorabat predmety lebo mu ich neuznali. Uz mal koncit magisterske ale takto ma rok naviac koli 2 predmetom.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

JJ, FITka je brutal, dvaja kamoši ktorí teraz robia 4. rokom Bc. na FITe chcú magisterské robiť na FEKT teleinformatike. Nepouvažuješ ? :)
BX
Addict
Addict

Aspoň k FITke ČVUT mi niečo pekné napíšte, nech nemám úplne zlý pocit z výberu :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

je v Prahe!! Praha je pekná!!
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

Sám študujem na FIT VUT , je to riadna makačka ale ak ti nerobí problém vymyslieť algoritmy a následne ich aplikovať tak nemáš problém (s programovaním).

S tvrdením, že fakulta stratila úroveň nesúhlasím. "Prestíž" (slovo ktoré je veľmi skloňované na našej fakulte) je tu pomerne vysoká, všetky predmety spravilo len 271 z cca. 600 prvákov, takže treba zabrať hneď od začiatku. Takmer všetky predmety majú fulltext skúšky (na testové tipovačky zabudnite).

Ďalšou témou sú projekty. Ak ich začneš robiť skoro a nenecháš všetko na poslednú chvíľu (ako ja som to bohužiaľ robil) tak nemáš problém spraviť všetky predmety. Veľmi nápomocné je aj študentské fórum našej fakulty (čo nemá určite každá fakulta, cca. 250000+ príspevkov, 3000 členov) ktoré mi pomohlo s prípravami na skúšky a najmä s projektami (ktorých nieje málo (1. semester 8, 2. semester mám cca 4 protokoly + 16 projektov (normálne ich je 6, ale dal som si 4 voliteľné predmety))). Ak máš dobrý skill v angličtine a pôjdeš na FIT, je tu možnosť v 2. semestri že ti škola preplatí certifikát FCE (4400CZK).

Na koniec by som povedal že by som odporúčil ísť na FIT VUT ak sa máš záujem stať dobrým programátorom.

(O FI MUNI moc neviem, tiež je to skvelá fakulta ale zameranie viac matematické)

Dúfam že som pomohol pri rozhodovaní.

Tu sú osobné názory na predmety nejakých študentov:

Kód: Vybrať všetko

http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xniklv00/
http://fit.m-team.sk/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

absolvoval som Bc. studium na FITe, takze sa k tomu vyjadrim