Zdravím,
mam novy fotoaparat OLYMPUS VR-320 ktory podporuje natacanie HD videa, konkretne 1280x720.
Chcel by som zistit, ci fotaky mozu natacat tak kvalitne videa, pretoze ked nastavim na maximalne rozlisenie, taktiez 30fps, na natocenom videu je velky šum.
Ci je to normalne, ze z fotakom ciste videa nespravim, i ked podporuje HD 720p., alebo moze byt niekde v nom chyba?? (neviem ci to ma natacat tak, alebo to mam reklamovat?)
Ak sa niekto do toho vyzná, alebo má skúsenosti...
no hej to mi je jasne:)
len ked to pise ze nataca HD 720p, tak si to predstavujem inak a nie plné šumu,
rozmerovo to je hd, ale o kvalite nie...
byva to takto vo fotakoch s HD casto?alebo moze byt fotak chybny..(aj ked nevim ci je to mozne)
Olympus VR a VG su low endove fotoaparaty. Nemozes ocakavat ze fotoaparat za zakuto cenu bude natacat video v kvalite ako drahá videokamera. Velkost videa HD alebo Full HD urcujú len výslednú velkost obrazu, teda pri 720p to bude 1280x720 ale nehovoria nic o kvalite výstupu. Ano existujú aj fotoaparáty ktoré vedia natáčať kvalitné HD a dokonca prichádzajú na trh aj kompakty s Full HD videom. Orientuj sa vsak podla ceny a tiez podla osadeného snímača. Všeobecne snímač typu CMOS dáva lepšie výsledky ako CCD a tiež záeží od jeho velkosti co sa sumu a kvality obrazu týka. Radim si vsekto pred kúpou vyskúsat v nejakej predni a vidis aké výstupy to dáva. Vseobecne si ale myslím že napríklad Olympus VR-320 je velmi dobrý fotoaparát z pohladu výkon/cena.