Skulenie
-
Igorkooooo
Novice
Skulenie
Ahojte, celkom by ma zaujimal vas nazor. Co si myslite o skuleni? Co si myslite o cloveku ked vidite ze skuli? Myslite si ze je to velky vyzorovy handicap? Dakujem za nazor...
Re: Skulenie
u mladych (predpubertalny vek) sa to da prekusnut... ale s pribudajucim vekom moze "skulenie" byt neprijemnym handicapom (od posmechu spoluziakov, nezaujmom opacneho pohlavia az po diskriminaciu v praci)
.
hold, ti pekni to maju v zivote lahsie...
.
bez s tym k lekarovi....
.
hold, ti pekni to maju v zivote lahsie...
.
bez s tym k lekarovi....
strabizmus sa koriguje este v detstve inak je to zapeklita situacia, to ta mama ked si bol maly nevzala k ocnemu na prelepy alebo okluzor?
vzhladom k tomu ze si vytvoril ucet minutu pred odoslanim postu a pyta sa na to ci je to velky vyzorovy handicap tak ano, zakladatel temy ma problem so strabizmom
kamoska skuli vyrazne a nema s tymto problem, plus mam na katedre docenta, ktory tiez skuli a v praci s tym problem nema...lumir napísal:u mladych (predpubertalny vek) sa to da prekusnut... ale s pribudajucim vekom moze "skulenie" byt neprijemnym handicapom (od posmechu spoluziakov, nezaujmom opacneho pohlavia az po diskriminaciu v praci)
-
Igorkooooo
Novice
Ano mam tento problem, ked som bol dieta tak som nosil okluzor a bol som aj na operacii ... na nete som vycital ze sa to da operovat ale neviem aka je uspesnost a neviem ci sa da operovat kazdy druh skulenia (ak vobec aj viacej druhov je ...) neviete o tom nieco viacej? Co sa tyka toho vyzoru tak neviem, mne to nejak nevadi ale neviem ako to vnimaju ostatny ludia.. Chcel by som vediet vas nazor( hlavne baby ak mozu ^^) ci to velmi prekaza na vyzore cloveka.. Dik
-
lekoklatik
VIP
Tak ako s nejakou reflexiou zo strany spoločnosti na škúlenie je to individuálne asi ako so všetkým podobným.
Moc sa s niekým kto škúli nestretávam, ale určite by som niekoho neodsudzoval na základe toho že škúli.
Z času na čas keď som sa teda s niekým rozprával mi prišlo smiešne keď hovoril na mňa a pozeral sa von oknom,
ale vždy som to nejak posunul tak, aby sme sa zabavili obaja. Ten ktorý škúli o tom vie a jediné čo si z toho
môže robiť je asi sranda. Vtipných ľudí má každý rád a takých ktorí si zo svojho "handicapu" vedia urobiť srandu
ešte viac. Ja som napríklad chudý a vždy keď sa o niečom bavíme a moja chudosť je v aktuálnej téme proste FTW,
tak si proste šprtnem sám do seba.
Handicap otočiť na výhodu a dovidenia : )
Mimochodom kamarát mal na stredoškolskom internáte vychovávateľku, ktorá sa postavilo jednou nohou do izby a druhou do chodby.
Čelom oproti rohu zárubni dverí no a pozerala jedným okom na chodbu a druhým do izby, že či je všade poriadok. No proste ppči
Smiala sa aj ona a vždy sa tak stavala.
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2011, 17:39)
Ja by som si dal asi pásku cez oko. Ale ja som kretén ch*j (často krát na akciách označovaný), takže tak. (bez urážky, myslím to úplne normálne :] )
Moc sa s niekým kto škúli nestretávam, ale určite by som niekoho neodsudzoval na základe toho že škúli.
Z času na čas keď som sa teda s niekým rozprával mi prišlo smiešne keď hovoril na mňa a pozeral sa von oknom,
ale vždy som to nejak posunul tak, aby sme sa zabavili obaja. Ten ktorý škúli o tom vie a jediné čo si z toho
môže robiť je asi sranda. Vtipných ľudí má každý rád a takých ktorí si zo svojho "handicapu" vedia urobiť srandu
ešte viac. Ja som napríklad chudý a vždy keď sa o niečom bavíme a moja chudosť je v aktuálnej téme proste FTW,
tak si proste šprtnem sám do seba.
Handicap otočiť na výhodu a dovidenia : )
Mimochodom kamarát mal na stredoškolskom internáte vychovávateľku, ktorá sa postavilo jednou nohou do izby a druhou do chodby.
Čelom oproti rohu zárubni dverí no a pozerala jedným okom na chodbu a druhým do izby, že či je všade poriadok. No proste ppči
Smiala sa aj ona a vždy sa tak stavala.
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2011, 17:39)
Ja by som si dal asi pásku cez oko. Ale ja som kretén ch*j (často krát na akciách označovaný), takže tak. (bez urážky, myslím to úplne normálne :] )
ja na jedno oko skulim, lebo som bol ako maly u zleho doktora, ktory to kazdy rok iba operoval, ale nijako sa to nezlepsilo(mozno trochu kozmeticky, ale tiez to nie je bohvieco). ludia k tomu pristupuju rozne, s tym sa musis zmierit, ze nie kazdemu sa bude s tebou prijemne komunikovat, pripadne si niekto spravi nejake vtipky. co sa zien tyka, tak neviem posudit, lebo som v tomto smere totalne nemehlo, ale skulenie urcite neznamena, ze si u nich odpisany. tiez je to individualne, niektorym to vadi, niektore to vedia v pohode prekusnut. mam znamu, ktora ma o dost tazsie skulenie ako ja a ked sa s tebou rozprava tak jednym okom pozera do lava a druhym kdesi do prava, ale s chlapmi nikdy problemy nemala.
operacie na to existuju, ale urcite necakaj ziadnu korekciu zraku, skor len kozmeticku+ ocakavaj ze je to len kratkodobe riesenie a neskor zacnes zasa skulit.
//este som zabudol: pytat sa tu na operacie je celkom zbytocne, jedina moznost ako zistit, ci na nu mozes ist je navstivit osobne doktora, ktory to urci, tu sa toho moc o operaciach nedozvies.
operacie na to existuju, ale urcite necakaj ziadnu korekciu zraku, skor len kozmeticku+ ocakavaj ze je to len kratkodobe riesenie a neskor zacnes zasa skulit.
//este som zabudol: pytat sa tu na operacie je celkom zbytocne, jedina moznost ako zistit, ci na nu mozes ist je navstivit osobne doktora, ktory to urci, tu sa toho moc o operaciach nedozvies.
Ked som bol zasran 4rocny tak sa zacal u man prejavovat strabizmus, tak som s mamou zasiel k ocnemu a najprv som nosil oklutzor, ale nejako sa to nezlepsovalo tak po asi cca 2-3 rokoch som bol operovany. Ziaden narocny zakrok, v nemocnici som si polezal 5dni + asi tyzden som si nemohol umyvat vlasy zo sapmonom aby som si nepodrazdil oci. koniec koncov 2 tyzdne je clovek trocha mimo ale vysledok stoji zato. Uz neskulim a mam zrak ako orolo
. A co sa tyka toho, ze ako ludia reaguju nato, ze niekto skuli, myslim si, ze je to normalna. Staci to brat s nahdladom a s torskou humoru. Nie je to nic zaco by sa mal clovek podla mna hanbit.
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Ak môžeš choď na operáciu... Nie každý to berie v pohode, obzvlášť nie na strednej... Teda aspoň v mojom okolí...