Meteostanica z LIDLU
Meteostanica z LIDLU
Zdravím, od zajtra (18. apríl) bude mať LIDL v ponuke meteostanicu za 11 eur. Chcem sa spýtať, či si o tom myslíte, pretože nad ňou dosť vážne premýšľam. Bude sa dať na to spoľahnúť? Je mi jasné, že za 11 eur asi veľa "muziky" nezoženiem, ale láka ma to. Link na produkt
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk ... _14452.htm
Aký je na to Váš názor?
Ďakujem za rýchlu odpoveď.
K+ sa určite odmením.
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk ... _14452.htm
Aký je na to Váš názor?
Ďakujem za rýchlu odpoveď.
K+ sa určite odmením.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Meteostanica z LIDLU
Kedze mi nechce nacitat foto, tak tazko nieco zistit o tom blizsie. Podla popisu radiova stanica aj s predpovedou, ktora funguje zrejme klasicky a to podla tlaku vzduchu. Okrme toho radiove riadenie hodin, ak ma pamat neklame, tak je vysielane z Frankfurtu a funguje do vzdialenosti okolo 1000-1500km, takze niekde na vychode Slovenska to uz moze byt problem, ak vsak plati tvoje bydlisko v profile (Partizanske), tak by to nemal byt problem.
Pred par rokmi sme mali jednu meteostanicu, bola tusim tiez z Lidla, funguje do dnesneho dna, ale ide tak ako od prveho dna - display je velmi zle citatelny, aj v pripade uplne novych baterii. Niekedy v zime som kupoval novu meteostanicu, mali ju par krat v predajniach Okay v akcii, stala tusim 10-15 eur.
Kazdopadne si myslim, ze bezkablovu kombinaciu v tejto cene nezozenies.
Pred par rokmi sme mali jednu meteostanicu, bola tusim tiez z Lidla, funguje do dnesneho dna, ale ide tak ako od prveho dna - display je velmi zle citatelny, aj v pripade uplne novych baterii. Niekedy v zime som kupoval novu meteostanicu, mali ju par krat v predajniach Okay v akcii, stala tusim 10-15 eur.
Kazdopadne si myslim, ze bezkablovu kombinaciu v tejto cene nezozenies.
Ja mam tiez meteo z lidlu a funguje zatial... mame doma dve meteo ale inej znacky a na tej druhej som akurat musel zmenit kanal lebo sa navzajom rusili....
( V jednej izbe jedna meteo a v druhej izbe druha meteo ale oba snimace su na balkone )
( V jednej izbe jedna meteo a v druhej izbe druha meteo ale oba snimace su na balkone )
Sa poponahlaj, naposledy ked som nieco akciove zhanal v Lidli tak v celych kosiciach mali dohromady 3 (slovom TRI) a prid na to v ktorej z predajni je
-
Ryan Giggs
VIP
Dosah je 2000 Km (podľa toho čo pišu) a podľa toho čo viem, funguje aj na najkrajnejšom Vychode.hojko napísal:Okrme toho radiove riadenie hodin, ak ma pamat neklame, tak je vysielane z Frankfurtu a funguje do vzdialenosti okolo 1000-1500km, takze niekde na vychode Slovenska to uz moze byt problem,
110mat110 neprehanaj.....v lidli na KVP maju toho stale dostatok.... minimalne 10-15ks....na popradskej,moldavskej maju houby.....
Tak asi zalezi od tovaru a rychlosti dochodcov 
mam takúto meteostanicu rovnakej značky a som snou uplne spokojny .. mam doma niekolko teplomerov . digital či ortuť a tato stanica nezaostava a počasie celkom súhlasí
dnes som si ju kupil, v Sturove. A mali este hadam aj 20kusov.
myslim ze to je bez debaty dobra kupa za 11eur.
hned do par sekund po zalozeni bateriek sa zosynchronizoval cas & datum (z Frankfurtu, ako to uz niekto spomenul, malo by to fachcit do 1500km podla prirucky), ostatne tiez ok.
mam este jednu inu stanicu doma, ale jej senzor mi odvial ten vichor co bol pred par dnami
ta funguje na 434 MHz.
tato na 433 MHz.
ta stara sa na tento senzor nechyta. Dalo by sa pripadne s tym nieco spravit, nevie niekto ? ved rozdiel je len 1 MHz ...
myslim ze to je bez debaty dobra kupa za 11eur.
hned do par sekund po zalozeni bateriek sa zosynchronizoval cas & datum (z Frankfurtu, ako to uz niekto spomenul, malo by to fachcit do 1500km podla prirucky), ostatne tiez ok.
mam este jednu inu stanicu doma, ale jej senzor mi odvial ten vichor co bol pred par dnami
ta funguje na 434 MHz.
tato na 433 MHz.
ta stara sa na tento senzor nechyta. Dalo by sa pripadne s tym nieco spravit, nevie niekto ? ved rozdiel je len 1 MHz ...
Sorry za neskoré odpísanie, ale bol som mimo domu pár dní. Tú meteostanicu z lídlu nakoniec nekúpim, rozhodol som sa pre niečo lepšie. Napr.
http://www.alza.sk/evolve-emc447-pilot- ... .htm#popis
Čo na to hovoríte? Alebo mám zobrať niečo iné v tej cene?
EDIT: Strašne veľa informácii je na tom displeji
http://www.alza.sk/evolve-emc447-pilot- ... .htm#popis
Čo na to hovoríte? Alebo mám zobrať niečo iné v tej cene?
EDIT: Strašne veľa informácii je na tom displeji
tak samozrejme to vyzera byt dobra meteostanica, za tie peniaze .. super.
ma aj podsvieteny lcd displej, co je plusom, ten z lidlu samozrejme take nema, takze jedine za dobreho svetla v miestnosti mozem vidiet udaje na displeji.
pripojenie k pc a internet .. ok
co som predtym pisal otazku, tak to som asi napisal blbost, nejde len o frekvenciu, ale aj o roznych vyrobcov,
takze senzor ineho vyrobcu si nebude rozumiet so stanicou zase ineho vyrobcu, hoci by ta frekvencia uplne presne sedela.
inac ked som googlil o meteo staniciach, na inych forach, aj specialnejsie meteo forach ... sa dost vysmievaju z tychto meteo stanic, vravia ze je to len marketingovy tah, ze taka meteo stanica nema sancu predpovedat ako tak uspesne pocasie.
meteo stanica to robi na zaklade zmien tlaku vzduch, takze podla tendencie hodi predpoved dopredu na 12 az 24hod.
aspon tak bolo pisane k tej stanici ku ktorej som stratil to cidlo
tam som musel nastavovat pre co najpresnejsie meranie,tak to bolo odporucane, aj moju nadmorsku vysku.
ta stanica z lidlu nic take nespomina, ani sa tam neda nastavit nadmorska vyska.
presneze, asi nieco ine znamena tlak X v nadmorskej vyske 200mnm, nieco ine v 600mnm.
ale to je vlastne jedno. Tu lidlovsku som si kupil kvoli
- presnym hodinam (kedze synchronizacia z toho Frankfurtu),
- aktualna vonkajsia teplota
- aktualna vnutorna teplota
- vlhkost vzduchu v miestnosti
ani tu predtym som nejako nepouzival na to ze by som sa zariadoval podla jej predpovede pocasia ...
a este taka pikoska, ten presny cas je naozaj dobra vec, obe stara aj nova stanica idu navzajom na sekundu presne. To funguje skvele
ma aj podsvieteny lcd displej, co je plusom, ten z lidlu samozrejme take nema, takze jedine za dobreho svetla v miestnosti mozem vidiet udaje na displeji.
pripojenie k pc a internet .. ok
co som predtym pisal otazku, tak to som asi napisal blbost, nejde len o frekvenciu, ale aj o roznych vyrobcov,
takze senzor ineho vyrobcu si nebude rozumiet so stanicou zase ineho vyrobcu, hoci by ta frekvencia uplne presne sedela.
inac ked som googlil o meteo staniciach, na inych forach, aj specialnejsie meteo forach ... sa dost vysmievaju z tychto meteo stanic, vravia ze je to len marketingovy tah, ze taka meteo stanica nema sancu predpovedat ako tak uspesne pocasie.
meteo stanica to robi na zaklade zmien tlaku vzduch, takze podla tendencie hodi predpoved dopredu na 12 az 24hod.
aspon tak bolo pisane k tej stanici ku ktorej som stratil to cidlo
tam som musel nastavovat pre co najpresnejsie meranie,tak to bolo odporucane, aj moju nadmorsku vysku.
ta stanica z lidlu nic take nespomina, ani sa tam neda nastavit nadmorska vyska.
presneze, asi nieco ine znamena tlak X v nadmorskej vyske 200mnm, nieco ine v 600mnm.
ale to je vlastne jedno. Tu lidlovsku som si kupil kvoli
- presnym hodinam (kedze synchronizacia z toho Frankfurtu),
- aktualna vonkajsia teplota
- aktualna vnutorna teplota
- vlhkost vzduchu v miestnosti
ani tu predtym som nejako nepouzival na to ze by som sa zariadoval podla jej predpovede pocasia ...
a este taka pikoska, ten presny cas je naozaj dobra vec, obe stara aj nova stanica idu navzajom na sekundu presne. To funguje skvele