Bezohladni tupci

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
zeky
Star
Star

Re: Bezohladni tupci

Príspevok od používateľa zeky »

V podstate súhlasím s príspevkom nadomnou, ale to nič nemení na tom že táto téma je len akýmsi rýpaním a krikom do tmy.Na svete sú aj budú egoisti aj bezohľadní tupci.S tým nespraví nič žiadna téma na žiadnom fóre.
Pokiaľ ide o to vždy som sa snažil ostatným pomôcť aj keď som z toho nič nemal alebo dokonca som z toho vyslovene vyšiel zle ja.Videl som ale reakcie ľudí keď som potreboval sám pomoc.Vo chvíli keď im pomôžete je to samé ďakujem,ďakujem, ak budeš hocičo potrebovať ozvy sa.
No a potom príde chvíľa kedy by sa mi pomoc daného človeka celkom zišla...čo ale nepočujem potom?Tak pomôžem ti ale čo z toho budem mať ja?WTF?Pýtal som sa čo z toho budem mať ja keď som mu pomáhal?Nič som zato ani nečakal ani za tým neboli žiadne úmysly, len si myslím že sa patrí aspoň z ich strany následne ponúknuť pomoc.Odvtedy na ľudí kašlem...už nebehám a nečiním sa ako debil keď niekto niečo potrebuje.Starám sa o seba a pokiaľ tým niekoho vyslovene neobmedzujem alebo nepoškodzujem tak neviem čo by malo komu vadiť.
Vo všeobecnosti platí, že nežijeme v žiadnej rozprávke a nemôžeme byť naivní.Dnešný svet je kruté miesto, kde pre slabosť nie je miesto.Takže sú dve možnosti buď to sa prispôsobiť a dokázať sa v konkurencii sem tam aj presadiť, alebo potom ticho čumieť do zeme a nechať všetkých nech vás pomyselne predbiehajú.
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ok, takže pekne po poriadku a od začiatku.
anderson Ad.1: Založenie tejto témy beriem z Tvojej strany, ako čistú provokáciu a potrebu si niekde ukojiť zranené ego z predchádzajúcich diskusií. Naviac odmietnutie reakcií zmienenej menšiny (nie menovanej) v konci Tvojho príspevku beriem ako demagógiu.
anderson Ad.2: Pletieš hrušky s jablkami. Vidno, že danú tému si zakladal zrejme mierne rozrušený, nakoľko si OT už v prvom príspevku, kde dochádza ku kolízii predmetov diskusie: bezohľadný tupec vs. egoista, čo sú, ako iste uznáš dva diametrálne odlišné pojmy.
Ako bezohľadného tupca si predstavujem vypatlanca, ktorý si to v meste na 40ke drbe 110, neberie ohľad na dopravné značenie vyznačujúce prechod s frekventovaným pohybom detí. Neberie ohľad na nič a je tupý.
Egoista je veľmi široký pojem a ako už Peter_retep spomenul, človek je ku egoizmu biologický na programovaný - každé hrable k sebe hrabú. Samozrejme, tento prirodzený egoizmus je vo veľkej miere oklieštený spoločenskými normami až do takej úrovne, že v niektorých prípadoch sa egoizmus úplne vytráca (misionári, dobrodinci, atď....). Bežný človek sa však vždy snaží o šťastie a blahobyt pre svoje okolie, pre svojich príbuzných, priateľov a známych. Cudzí ľudia sú až na ďalšom mieste. Toto je najbežnejšia a najkonvenčnejšia forma egoizmu, ktorá je všeobecne prijatá a zabehnutá.
S patologickou formou egoizmu (všetko mne, po mne potopa) sa človek až tak veľmi nestretáva, nakoľko spoločenské normy sú dosť limitujúce a spätná väzba spoločnosti na patologický egoizmus býva dosť výrazná a silná.
Ako som napísal - každý je do istej miery egoista v zmysle toho, čo som napísal vyššie. Je to prirodzené a normálne.
Ďalšia vec, preberala sa tu vec lezenia po chrbtoch ostatných za svojim cieľom. Dialo sa to, deje sa to a bude sa to diať, či sa nám to páči, alebo nie. Neovplyvníme to, nakoľko aj keď sa tvárime, ako beztriedna spoločnosť, vždy sú tu ľudia, ktorí zarábajú na druhých. Je len na nás a na našej húževnatosti, ako vysoko budeme v tejto zvrhlej "pyramíde" dnešnej spoločnosti. Netvrdím, že som tým nadšený, no pred realitou si oči zakrývať nebudem a (priam moderátorské premostenie) som do istej miery egoista. A ide mi v prvom rade o svoje okolie...
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

ano, dalsi (kolki uz?) co si mysli, ze ak niekto nadava a odsudzuje bezohladnych, len im zavidi ;)

ano su aj taki, ale vy bezcharakterni sasovia bez zasad, vazne si myslite, ze vsetci okolo vas su rovnaki ako vy - bez zasad?

mne tema splni ucel aj len pre jediny prispevok ako od rainbow..
kathleen pise pekne.

Inak je tu dost slusnych ludi, aj ked sa bezohladnosti istych ludi boja.
Ja som to napisal v prvom prispevku, ze si zelam, aby tu diskutovala ta ohladuplnejsia cast obyvatelstva (o tych druhych).
Ale ako vzdy, trafene husi gagaju.

Koho tema drazdi, mohol by dostat sebe vlastnu ohladuplnu radu, a neotravovat.

Liecenie zraneneho ega... nie su tu snad temy ako odkopol ma frajer/frajerka, krachol mi vztah, naco muzi potrebuju milenky atd.atd. a to si ti ludia neliecia zranenenie ;)
Co neanalyzujete pri vsetkych temach, preco ich zakladaju.

Neliecia si ti bezohladni snad svoje ego neustale na inych, povedzme slabsich?
Vraj je to predsa evolucia a ludska prirodzenost, mat sa dobre na ukor druhych.
Takze co na tom, keby si aj vyliecim zranene ego na ich ukor:)

Ked tu niekto kopne do nich, potrebuju snad hned tito bezohladni sasovia ochranu?
Ano, potrebuju, lebo to tak je aj v skutocnosti - ti najbezohladnejsi okolo seba vystavaju vzdy vela obrany.
Vysmech je len jedna, ked nezaberie, nastupuju ine.

//autoeditácia príspevku (18 Apr 2011, 11:40)
javatar napísal:Ako chces urcit co si zasluzia?
O to nejde. Napr ked ta niekto predbehne v rade zasluzi si ine, ako ked niekto chce postrielat ciganske deti. Suhlasim z tym co tu bolo povedane, ze zastrelit ineho, ked chce zastrelit mna je tiez urcity egoizmus a radsej by som ineho zastrelil len ak ide o ochranu inych.
Povedzme, ze ked ma niekto bezohladne predbehne, staci nadavka a zaradi sa na koniec, ked chce niekto postrielat cigansky tabor, odstrelit hlavu.

_to_ zalezi od situacie, ale vzdy je nieco co si bezohladni zasluzi, podla situacie, a islo o to, ci mu to ti slusni(ohladuplni) daju pocitit alebo nedaju...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

anderson napísal:ano, dalsi (kolki uz?) co si mysli, ze ak niekto nadava a odsudzuje bezohladnych, len im zavidi ;)

ano su aj taki, ale vy bezcharakterni sasovia bez zasad, vazne si myslite, ze vsetci okolo vas su rovnaki ako vy - bez zasad?
Bezohľadných ľudí odsudzujem tiež. Pokiaľ by si si poriadne prečítal môj prípsevok, prišiel by si na to. Ďalšia vec - sám seba nepovažujem za bezcharakterného šaša, pokiaľ to Ty tak vnímaš, je mi to ľúto - dám si ako novoročné predsavzatie, aby som už nebol... Hovoríš o zásadách? Myslíš, že som bez zásad? Pokiaľ to môžeš posúdiť na základe jedného jediného príspevku, gratulujem, si expert na osobnostnú analýzu, môžeš sa tým živiť (či sa tým uživíš Ti fakt negarantujem.).
anderson napísal:Inak je tu dost slusnych ludi, aj ked sa bezohladnosti istych ludi boja.
Ja som to napisal v prvom prispevku, ze si zelam, aby tu diskutovala ta ohladuplnejsia cast obyvatelstva (o tych druhych).
Ale ako vzdy, trafene husi gagaju.

Koho tema drazdi, mohol by dostat sebe vlastnu ohladuplnu radu, a neotravovat.
Ako som povedal - demagógia, pokiaľ si nepraješ, aby sa tu vyjadrovalo širšie spektrum ľudí hoci aj s iným názorom, tak si tu môžeš mať vlastnú tému, kde všetci budete svorne nadávať na časť fóra s iným názorom. Môj príspevok tu už neuvidíš.
anderson napísal:Liecenie zraneneho ega... nie su tu snad temy ako odkopol ma frajer/frajerka, krachol mi vztah, naco muzi potrebuju milenky atd.atd. a to si ti ludia neliecia zranenene ego ;)
Co neanalyzujete pri vsetkych temach, preco ich zakladaju.
Neanalyzuje sa to, nakoľko to nie je potrebné - Pokiaľ niekto založí tému, prečo niekomu krachol vzťah nerieši sa tu nalomený charakter, ale v niektorých prípadoch zlomené srdce a podobne. Veci na emocionálnej báze apod.
anderson napísal:Neliecia si ti bezohladni snad svoje ego neustale na inych, povedzme slabsich?
Vraj je to predsa evolucia a ludska prirodzenost, mat sa dobre na ukor druhych.
Takze co na tom, keby si aj vyliecim zranene ego na ich ukor:)

Ked tu niekto kopne do nich, potrebuju snad hned tito bezohladni sasovia ochranu?
Ano, potrebuju, lebo to tak je aj v skutocnosti - ti najbezohladnejsi okolo seba vystavaju vzdy vela obrany.
Vysmech je len jedna - ked nezaberie, nastupuju ine.
:?: :!: ...just another Troll Sir...
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Anderson...tvojej zakomplexovanosti už bolo dosť.Áno všetci ťa strašne uznávame lebo len tvoje názory sú správne a si morálny boh.Akým právom ty určíš kto je slušný a kto bezohľadný tupec a egoista?
Lebo v tejto téme ich rozdeľuješ podľa toho či sa ich názor zhoduje s tvojim.To je fakt objektívne.Ty dokážeš človeka odhadnúť a vypracovať jeho psychologický profil na základe jedného postu.To si fakt odborník.Ak vezmem do úvahy že daného človeka si ani len v živote nevidel a nebavil sa s ním.Ako tu už ktosi poznamenal...Freud je oproti tebe fakt len amatér.
Takých ako ty som už teda videl...a nie jedného.Ja mám zásady také a hentaké...som lepší než ty a tamtí a neviem kto.Bullshit.Prečo ti tak strašne záleží potom na názoroch od takých ľudí ako sme my alebo potrebuješ tak nutne vytvoriť tému na fóre?Prestaň sa už stavať do pozície morálne vyspelejšieho jedinca a svoju energiu a čas venuj tomu aby si taký ako tu tvrdíš bol aj v reále.Nech za teba hovoria skutky nie reči.
Čo sa týka k tým zakladaným témam.Tvoje sa nelíšia v ničom.Riešiš si taktiež nejaký komplex.Neviem kto ti poškodil alebo čím a je mi to úprimne jedno.No zvykni si nato že nežiješ v utopickom svete kde je všetko krásne a pekné a budú stále aj dobré aj zlé veci.A nič s tým nespravíš aj keď sa na hlavu postavíš.Jedine takýmito témami...tvojim flameom a útočením na každého kto má iný názor ako ty len dokazuješ že si presne taký zhnitý charakter o akých básniš.HOWGH
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

anderson napísal: mne tema splni ucel aj len pre jediny prispevok ako od rainbow..
ďakujem, ale môj príspevok je chudobný oproti tým, ktoré napísal jin. Dal ti pekné odpovede na všetko čo požaduješ, argumentuje ti ale ty to nevidíš. Aký je vlastne zámer tejto témy? Lebo o diskusiu ti očividne nejde podľa toho štýlu a formy akou píšeš. To, že tu nepôjde o diskusiu ale útok na ostatných som vlastne už vedela hneď z prvého príspevku tejto témy. Skús sa naučiť prijať názory iných a nevidieť v každom len egoistu. Sú aj altruisti. A že si rozbijú hubu? Ich vec, možno im to vyhovuje. Možno práve to že niekomu pomôžeme v nás zanechá lepší pocit ako vedomie že nám niekto dlží pomoc a jedného dňa sa vďaka tomu dostaneme riadne vysoko v kariérnom raste. A teba do toho nič, ak chceš byť egoista, tak buď. Ak chceš pomáhať iným, tak pomáhaj. Ale neútoč na ostatných a neber im ich názory. Taká má byť diskusia. To čo ty robíš je útok a flamewar
anderson
Expert
Expert

no vidis, napriklad ty

si slusna alebo ohladuplna, ale nevies dat pocitit tym druhym, bezohladnym, co si zasluzia

preco?

O tuto diskusiu slo.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

No vidím, ako moje názory rešpektujú druhí... Tu to už dlho nie je o diskusií :roll:
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

Viem im dať pocítiť, čo si zaslúžia. Ale nechcem, lebo ma to vnútorne neuspokojí že som niekomu ublížila. To je veľký rozdiel. AK mi niekto nejakým štýlom ublíži, tak sa to už nevráti späť. A musím ísť za svojím cielom rovnako bezohľadu na to, či sa mu "pomstím" alebo nie. Takže tá odplata mi absolútne nič nedá. Iba zlý pocit a výčitky svedomia. A platí to aj opačne: ak niekomu pomôžem, mám dobrý pocit a moje ciele to neprekazí. Tak prečo nepomáhať? Problém je v tom, že veľa ľudí je proste egoistami aj keď nemusia. Vidia len seba a myslia len na seba aj keď ich tá pomoc či rada nič nestojí. Jednoducho si povedia "a čo z toho budem mať?" a koniec. Takých ľudí nenávidím.
anderson
Expert
Expert

ach jaj, odmietas pomstu, ale hovoris o nenavisti

staci, aby bezohladni dostali, co si zasluzia (napr vrah vazenie, nie rezat a solit; ten co sa predbehne v rade, fyzicke odtransportovanie na koniec alebo aspon psychicke odsudenie vsetkymi ostatnymi, ked su uz vsetci slabsi od neho. nie este obdiv nad jeho sikovnostou a silou, ktoru miesto napr. pomoci slabsim pouzil nespravodlivo, na ukor ostatnych, na svoj egoizmus, atd, proste vsade budu bezohladni odsudeni, fyzicky ci psychicky, napr. tu na fore asi len psychicky) a netreba ani pomstu ani nenavist
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

:)
Prílohy
Dont-Feed-the-Trolls.png
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

anderson: aby bezohladni dostali to co im patri a zacnes o vrahovi....inak si v poriadku? ved ty odporujes sebe samemu. tato tema zrejme dosiahla svoj vrchol a preto navrhujem :lock:

//ak sa teda anderson neurazí, tak lock V prípade osobných výhrad existujú SS. jin
Zamknuté