CPU Fan regulácia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dubin
Novice
Novice

CPU Fan regulácia

Príspevok od používateľa dubin »

Zdravím. Mám menší problémik ohľadne ventilátora na procesore. Problém je v tom že je pripojený do 4pinového konektoru na doske(zelený,čierny,modrý,žltý káblik) a nedajú sa zregulovať otáčky. CPU má zaťaženie minimálne a teplota nestúpne nad 40 °C . Ventilátor fičí na 2700 RPM a neskutočne hučí mám ešte 1 ventilátor pod grafikou ktorý regulujem cez SpeedFan a ten je zapojený na 3 PIN (bez modrého káblika). Nedalo by sa to zapojiť do iného konektoru na doske? Prípadne odstrániť nejaký káblik aby som to mohol regulovať? Moja doska ConRoe 1333-D667 http://www.asrock.com/mb/overview.asp?m ... 667%20r1.0 . A Fan http://imghost.sk/image/355475-DSC01220.jpeg (ospravedlňujem sa za kvalitu) Ďakujem.
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: CPU Fan regulácia

Príspevok od používateľa j@ro »

Ten 4 pinovy fan by mal byt regulovany automaticky podla zataze (PWM), ale aj bez tejto funkcie by ho doska mala zregulovat. Ak ide stale na maximum vysuksaj nastavenia v biose, mala by tam byt sekcia, ktora sa venuje ventilatorom.

Necudoval by som sa keby bol na vine aj samotny box chladic. Neuvazujes o nahrade za nieco lepsie?
dubin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dubin »

no doska si ho síce reguluje sama ale stále ide na veľkých otáčkach a je hlučný a v Biose som nič nenašiel. Btw: chladič by mal byť v pohode myslím že keby je chyba v boxe tak by si ho nezregulovala doska sama.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

V žiadnom prípade niesú možné všakovaké amatérske zásahy do káblov. Treba ísť presne podľa manuálu, inam sa to zapojiť nedá. Takže kontrola, a keď je to dobre, potom reklamačný servis.
Napísať odpoveď