Autoradio-zosilovac

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
martintv
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Autoradio-zosilovac

Príspevok od používateľa martintv »

Zdravim, vie mi nejaky manik povedat presne ako to je, mam radio 4x25w, zosilovac+subak tento http://www.ahifi.cz/jbl-gt5-set-2-gt5-1 ... s-produktu
ze na kolko to hra? ma vobec suvis vykon autoradia so zosilnovacom? som cital viac textov o tom, ale som z toho mimo, tak ak by niekto bol ochotny mi to objasnit, tak K+ :D
jimmy_xp
King
King

Re: Autoradio-zosilovac

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Hraje to na toľko, koľko točíš s kolieskom VOLUME :) Výkon rádia s výkonom zosilňovača nesúvisí, súvisí iba výsledná kvalita reprodukcie (rozdiel by bol, keby bol vstup zosilňovača zapojený na Hi-In, vtedy by sa skreslenie koncového stupňa autorádia prenášalo aj na zosilňovač a javilo by sa to, že zosilňovač akokeby "nestíhal" a a chrčal. Ku kombinácií zosu a repra sa nevyjadrujem. Pre nenáročného poslucháča tento šmejd postačuje.
martintv
Medium Expert
Medium Expert

jimmy_xp napísal:Hraje to na toľko, koľko točíš s kolieskom VOLUME :) Výkon rádia s výkonom zosilňovača nesúvisí, súvisí iba výsledná kvalita reprodukcie (rozdiel by bol, keby bol vstup zosilňovača zapojený na Hi-In, vtedy by sa skreslenie koncového stupňa autorádia prenášalo aj na zosilňovač a javilo by sa to, že zosilňovač akokeby "nestíhal" a a chrčal. Ku kombinácií zosu a repra sa nevyjadrujem. Pre nenáročného poslucháča tento šmejd postačuje.
preco je to zla kombinacia, a ano mas pravdu, mne tento "smejd" postacuje :D

/j a vdaka za odpoved :D
jimmy_xp
King
King

Nenapísal som, že je to zlá kombinácia. Len sa proste k tomu nechcem vyjadrovať :) Pokiaľ by bol ten zosík Déčko, tak ten výkon pochopím, ale toto? 225W RMS? Skade? Už by sa mohli tí čínski inžinieri trošku spamätať s udávavaním výkonov.
martintv
Medium Expert
Medium Expert

jimmy_xp napísal:Nenapísal som, že je to zlá kombinácia. Len sa proste k tomu nechcem vyjadrovať :) Pokiaľ by bol ten zosík Déčko, tak ten výkon pochopím, ale toto? 225W RMS? Skade? Už by sa mohli tí čínski inžinieri trošku spamätať s udávavaním výkonov.
tak ja sa do toho nerozumiem, pise to 225w rms..tak to snad tolko ma nie? :D alebo uz ani ten udaj nieje pravdivy? ma je***

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2011, 12:51)
A inak neviem kolko potom staci narocnemu posluchacovi :), ked hlasitost mam asi tak na 30% a neda sa v aute vydrzat :D
jimmy_xp
King
King

Pozri, máš tam 30A poistku, čiže to môžeš (ale nerobí sa to takto) považovať za najváčší prúd čo si zosilňovač cucne (tí, čo sú zručnejší vedia, že je to blbosť). Čiže príkon (nie výkon) zosiňovača, môžeš uvažovať hrubo 12V*30A= 360W. A teraz si uvedom, že zosilňovač (trieda AB) má učinnosť cca 60% ak sa nemýlim, DC-DC menič má ak je dobre navrhnutý účinnosť cca 90%. Účinnosti si vynásob - 0,9*0,6 = 0,54 = 54%. Čiže suma sumárum 0,54 * 360W = 194,4W a to je to najpriaznivejšie číslo, čo som mohol tresnúť. V skútočnosti to bude ešte horšie... Mimochodom, náročný poslucháč si nepotrpí na výkon a neposudzuje zostavu podľa toho ako trasie silno s ešpézetkou, ale potrpí si na kvalitu a čistotu prednesu :)
martintv
Medium Expert
Medium Expert

Za tych par korun to bola dobra kupa, islo mi o vylepsenie basov, ked tak nad tym uvazujem tak v golfiku je uz v zaklade dobre audio, ale tych par korun co som za to dal, nelutujem :D . A investovat tisice eur do hudby do auta sa mi zda chore. Pises, ze kvalitu, chcel by som pocut hrat zostavu za 5000 eur a porovnat to moje audio za par korun, ci tam je az taky neuveritelny rozdiel v tej kvalite a cistote prednesu. Hlavne, ze to dudni :D
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

presne pre takych ako si ty sa to vyraba...
"hlavne ze to duni"
Napísať odpoveď