Laserová Závora

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Viper1121
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Laserová Závora

Príspevok od používateľa Viper1121 »

Zdravim
kupil som si tuto laserovu zavoru http://www.flajzar.cz/ostatni-7/laserov ... e-2006.htm a chcem sa spytat ze co k nej musim dokupit aby po preruseni signalu aby mi to napriklad vydavalo nejaky zvuk alebo spustilo nejaku diodu? okrem toho teda ze kupit reprak... ostali mi tam 2 otvory pre "relé" ale neviem ze ake alebo co tam dat.. lebo ked tam napojim reprak nic to nerobi... laser sa mi podarilo prvi den odpalit pomocou 3 voltovej baterky :D tym padom laser nejde, ale ked to dam do prudu (chce to 12V dal som iba cca 10V ale malo by to ist ajtak) tak to nepipalo ani nic nerobilo... a ani tam neni nic take co by malo pipat... teda jedine ze by niekdo naucil kondenzator pipat :D ... tak keby niekdo mal nejaku schemu alebo nejaku fotku tak by som bol vdacny
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Laserová Závora

Príspevok od používateľa jarda.j »

Chýbajú ti základy elektroniky. Veď je tam obstojný popis, o čo ide. Zopne sa relé. Takže potrebuješ hociaký alarm, ktorý sa spustí kontaktmi relé, nie? Ale keď si už stihol odpáliť laser, tak kúp druhý, a prizvi si odborníka.
Viper1121
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

su tam 2 vystupy s napisom RE cize to je to rele... ked do toho napojim repracik (pipatko s pocitaca, alebo repracik 8ohmovy taky maly) tak ked to dam do prudu nic to nerobi... obcas to akoby nejake zvuky vydavalo ako keby napinam strunku..take divne to je a tiche... aj ked tam nebol reprak to robilo :D ... zistil som ze fototranzistor (v mojom pripade dioda) bola naopak... tak som ju otocil, a ze este jedna suciastka bola naopak neviem co to je pravdepodobne je v tom cievka alebo co lebo to v navode spominaju (obr. http://product.ic114.com/IMAGE/PRODUCT/ ... Y_SIP1.jpg) tak som ju otocil.. zvysok zle nebol pozeral som to... ale proste nic... tie koncovky na repracik neposobia... jedine ze by som tam mal napojit nieco ine ako nejaky vypinac.. a ten do rele a ked sa to rele zopne signal tomu vypinacu ze sa ma vypnut/zapnut a az to sposobi ze sa reprak ozve? alebo ja uz neviem :D
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Ako to povedať názorne... zapni si cez vypinač na baterii reprák - čo to urobí? Samozrejme nič. Stačí takto? Potrebuješ zdroj signálu a ku nemu reprák /ako píšeš/, a ten spínací kontakt relé ho zopne, ale signál ide z generátora /trebárs alarm/. Alebo siréna.
Viper1121
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

aha :D uz to chapem :) velmo si mi pomohol diki moc... prosim ta hod mi sem par linkov na sireny ty vies ake treba a nech idem na istotu ked to budem objednavat.. diki
Napísať odpoveď