Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa Lub0$ »

jin napísal:Počkať počkať....ty si si urval ten závit, kde sa pripevňuje kovový "bajonet" na hadicu ku telu? Osobne sme však na takéto zložitejšie tesnenie používali žuvačky. Po čase krásne vytvrdnú! :D
Jj presne to....ale kua ako to bude vyzerat so zuvackou dookola? :(
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

dobre to bude vizerat ked ju zahodis do kosa a kupis novu :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Joj tak az ne....mam k mojej fajke citovy vztah, to nejde len tak zahodit, ju uz ina nenahradi asi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak a jeff's seven elements je v... sacku - len sa mi zda ze som tabak slabo vyzmykal lebo tam stale plava dost melasy
rieseina co mi napadaju
1. denne sacok na par hodin otvorit a nechat trosku vlhosti vyparit
2. postupne prekladat do druheho sacku

co vy na to?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

vydrz... co si cakal ze sa to vpije vsetko za 5 minut? ... daj tomu 2-3 dni... ak sa ti to bude zdat stale prilis mokre, potom mozes "odstavovat"
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

nuz podla mna tabak uz svoje sacie schopnosti vycerpal, teraz ide o jeho luhovanie - tabak sa bude fajcit az buduci piatok takze casu by mal mat dost, ale mas pravdu - neaky som netrpezlivy....
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Lub0$ napísal: Jj presne to....ale kua ako to bude vyzerat so zuvackou dookola? :(
Vyzerať to bude vpoho. musíš si kúpiť taký dlhý pás žuvačiek (tie farebné komunistické za 40c). Keď ich vyžuváš, budú mať hnusnú šedú farbu - čo je v tomto prípade výhoda, nakoľko Ti tam nebude svietiť nejaká fialová Huba-buba :D
javatar: Čo mám teraz elementsy, tak tie budú stáť mesiac - už sú dva týždne naložené. Občas ich otvorím, premiešam...
wladas
Redeemer
Redeemer

hmmm mesiac
som zvedavy ci budes citit lepsiu chut :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

nuz ja si mesiac nemozem dovolit cakat - tabak som kupil pre prilezitost kedy sa mi konecne vrati moja priatelka z dalekych krajov... jedine zeby dovtedy nedosla vortex korunka (na vodne-fajky.eu to pokaslali a poslali mi namiesto KAYA tu aladinku - uz som tam volal a vraj doposlu, stihnut by mali...)

jin a stale v chladnicke?
enrey
Novice
Novice

Príspevok od používateľa enrey »

ahoj, pisete tu ze rozpalovat tryskacem kokosaky je peklo... zalezi na zapalovaci a na zpusobu.. pouzivam http://www.uxcell.com/huge-hand-jet-fla ... -9619.html a je to pohoda.. dylka ty svetly modry jehly plaminku je cca 3cm na plny vykon(jak jinak).. pouzival jsem i mensi, taky jde, trva dyl.. bamboo jsem ted tim nynejsim zapalovacem zapalil do minuty, kokosak trva dyl ale kamos ho jednou rozpalil ve vetru uplne do ruda driv nez ja jsem naladoval korunku. takze navod na kokosaky :)
1) vemte uhlik do klesti :)
2) prohrejte uhlik zespoda, at jde to teplo po nom pekne nahoru a vyuzije se co nejvic... staci tak 30 vterin nebo minutu, ale muzete dyl, palit spodni stranu, cca z 5cm... jde o to uhlik predehrat, ne rozzhavit... kokosak je celkem velka masa hmoty, a vzduchu, musi se ohrat vevnitr... pak se zapaluje mnohem snaz... ve vetru se predehrat asi neda... no mozna jo : )
3) z 1cm zacnete zhavit roh uhliku, postupne se vzdalujte jak se to rozzhavuje at ma ten zapalovac vetsi zaber.. nazhavte roh na vsech 3 prilehlych stranach..
4) kdyz sviti roh, zacnete palit vedlejsi roh, pak hranu uhliku po obou prilehlych plochach... hrajte si se vzdalenosti, dobry je cerny mista rychle zhavit zblizka, slabe nazhaveny mista z vetsi dalky atd... pak treti a ctvrty roh jedny strany a hrany...
5) palte dalsi hrany :) nema cenu se snazit zapalit prostredek strany dokud nesviti aspon 8 hran.. nebo vsechny, ale to zas trva dyl a postupne zhasinaj ty prvni, je to o cviku... opet jde o to aby ty hrany ten uhlik ohrivaly rovnomerne po celem OBEMU, jinak ta studena cast uhli uvnitr tu stranu zase ochladi a zhasne...
6) kdyz horej hrany, zapalujte strany... a vyhasnuty hrany :D... postupujte odkraje smerem doprostred... jak jednou hori hrany, strany jdou skoro samy... ajeto : )
(7).. kdyz chcete setrit plyn ...mozna i cas... staci takle rozpalit 2 strany a polozit uhlik na korunku, cervenym DO STRAN a udelat kolem nej kominek z alobalu(ne klasickou tarbusi), cca 1cm od uhliku(polozte kominek na korunku, ne na misku :) )... alobal ma vetsinou 2 strany.. jednu takovou matnou sedou, druhou lesklou jak zrcadlo... tak tou lesklou smerem dovnitr... muzete ten kominek i nahore trochu zavrit a udelat takovou kapsu... ale zas musi trochu proudit vzduch... alobal odrazi to teplo zpet na uhlik a to hodne silne... tak kdyz ho nechate 10 minut lezet v kominku, bez tahani z vodnice, vetsinou se sam rozzhavi na slusnou uroven... nekdy staci i jedna strana zhava a koko v kominku se po chvili sam rozjede...

... tak takle to delam ja.. vetsinou tak za 3-5 minut mi hori dve nebo tri strany, dam do kominku, za chvili sundam kominek, otocim uhlik a taham..... taky casto kdyz ho nekde zhavim tak na to chvilema zblizka foukam a pritom cekam az se trochu ochladi zapalovac.. kdyz se prehreje tak nejede.. tak kdyz zblizka foukate na uhlik, zavrete na tu chvili oci, rad pri tom totiz prska... to je vse :)
wladas
Redeemer
Redeemer

ak pouzivam tryskac tak tiez zapalujem len dve straty + ich hrany dam na korunku a nahodim tarbus, ktory uplne staci a tiez sa uhlik sam rozpali
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

takže dneska mi došlo zo stimbi.sk kilo kokosákov,1/3 kila bambusákov a Shiazo water melon :D (trvalo im to len 3 dni :shock: ) a tak som sa rozhodol že vám dám review na túto príchuť

Shiazo Water Melon
Po otvorení dózy ma omámila skutočne veľmi silná, prenikavá a aromatická vôňa vodného melóna pripomínajúca žuvačky. Shiazo som nakladal do klasickej korunky dodávanej k strednej fajke, prekryl 2 vrstvami alobalu a použil 1 bambusový uhlík. Spočiatku bola chuť ako už niekde spomínal jin taká vodnatejšia, ale po pár ďalších šlukoch sa už začala aróma dobre uvoľňovať, dym poriadne zhustol a chuť sa stala príjemnou a lahodnou. Mala sladkastný podtón melóna a takú tú typickú "čerstvú" chuť, ktorou sa môže pýšiť jedine water melon :) Takýto hustý dym s fresh chuťou trval približne 30 minút, potom trošku zoslabol a asi po 40-50 minútach už nebolo čo fajčiť :D. Čo ma však trošku sklamalo bolo, že som očakával ešte trošku výraznejšiu melon energy taste :P. niečo také , ako keď začnem žuť melónovú žuvku no aj tak to bolo fajn :) Shiazo Water Melon by som hodnotil 7/10
wladas
Redeemer
Redeemer

malo ti to vydrzalo lebo si tam mal len jeden uhlik a predpokladam ze dalsi si neprikladal + nepouzil si vortex
v poho sa da docielit 60 mon
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

no áno aj , v podstate do tej korunky sa toho nedá až tak veľa naložiť a kľudne mi postačil jeden bambusák, aj keby som tam hodil ešte jeden , dym by šiel už len taký poslabší práve kôli tej klasickej korunke.

btw votrex zatiaľ nepotrebujem, tie kamienky v poho zvládnu aj klasickú korunku možno ak dakedy kúpim Jeffs Elements tak si dokúpim aj votrex =)
Maki
Darca
Darca

2 uhliky ti rovnomernejsie zahreju korunku => viac dymu... to nieje preto ze ich je neviem aky pocet... keby boli na sebe tak to je jedno... ale ked pokryvaju vacsiu plochu tak to vplyv ma
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

hmm Maki, veĎ ja ani neviem či by som tam dva uhlíky vôbec napchal :D ale tak to teda vyskúšam. V podstate som v tejto oblasti nováčik =) vodnú fajku som si zadovažil len pred pár týždňami a dobré uhlíky mi došli len dnes :P Ale asi na tom niečo bude, ten dym by potom asi nemal slabnúť ak tam budú 2 uhlíky =) bude dlhšie hustý :P ale zase keď tak rozmýšlam tá melasa sa tým padom rýchlejšie odparí :D

hmm lenže...... ak tam budem mať tabak a hodím tam 2 uhlíky, zaručene mi to začne prihárať...veď už sa mi stalo že mi tabak prihárak s jedným uhlíkom...
Maki
Darca
Darca

skusenosti, skusenosti, skusenosti... casom sa naucis aby nepriharal ani s 2 uhlikmi, nieto s jednym :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

TeXnoFile: Díky za review - potvrdilo sa teda, že SHIAZO je celkom chutné, no to je asi tak všetko :D Inak jasne, že to ide aj s klasickou korunkou, lenže dosť veľa melasy Ti potom vytečie spodkom. Vo vortexe by sa Ti melasa udržala na dne a SHIAZO by bolo dlhšie vlhké - dlhšia chuť, viac dymu. Naviac, ak by si to viac prehrial, tak chuť by bola intenzívnejšia.
Inak osobne keď občas parím SHIAZO, tak zvyknem odňať korunku a mierne ju prehrkať - aby sa zvyšná melasa ešte trochu dostala na suché kamene.
enrey: Vďaka za podrobný návod :wink:
javatar: stále v chlade.
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Jin: ahá, dobre vedieť :) nabudúce teda rozpalím 2 bambusáky a uvidím čo to spraví :P dúfam že ten dym bude výraznejší
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

TeXnoFile napísal:takže dneska mi došlo zo stimbi.sk kilo kokosákov,1/3 kila bambusákov a Shiazo water melon :D (trvalo im to len 3 dni :shock: )
Ja som u nich urobil objednavku vcera ale stale tam mam status ze vytvorena - treba ju neakym sposobom potvrdit?
Napísať odpoveď