Harman/Kardon HK3490 + JBL Studio 180 Cherry
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Harman/Kardon HK3490 + JBL Studio 180 Cherry
Repro sa musi rozohrať. To je jasne. A nie len repro ale aj zosil. Len otazka je, či to čo si počul tam vystavene už bolo alebo nebolo už rozohrane. Čo maš v pc za vystupy, okrem optiky?
-
uNreal_saTch^
Professional
no co sa tyka digitalnych vystupov, mam tam optiku a coaxial. ale kedze opticky vstup na zosiku zahltim televizorom, zostava mi len koaxial. Potrebujem len vediet, ci to ma mat cinch koncovku ten kabel, lebo mam taky pocit, ze existuje aj nejaka koaxial koncovka. Cinch som skusal do toho koaxial vystupu na karte co je a vyzera, ze to tam pasovalo...ale predsa, nie su lacne tie kable, ze by som to len tak od brucha kupil.
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2011, 21:35)
a ktomu rozohratiu...pocuval som to cerstvo zapojene.
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2011, 21:35)
a ktomu rozohratiu...pocuval som to cerstvo zapojene.
-
Ryan Giggs
VIP
Digitalny coax by mal byť ok. Odporučal by som však niečo lepšie ako Hama. Napr. nejaky Audioquest (VDM-X, VDM-A) alebo niečo podobne.
-
uNreal_saTch^
Professional
Repro doma, zapojene...predtym, ako som ho kupil, som si povedal, ze si neskor dokupim subwoofer ked zvuk nebude podla mojich predstav. Avsak po zapojeni v mojom 1-izbaku v izbe asi 5x5 metrov som zistil, ze zvuk je super. Presne taketo nieco som ocakaval. Na receiveri je este korekcia na bass a trebble, kde uplne postacuje, ked oba potenciometre nechavam na strede. V opacnom pripade sa mi v kuchyni trasu hrnceky :]] uz sa dnes tesim na DVD koncert Chickenfoot ;p
-
Ryan Giggs
VIP
Čim si to prepojil?
-
uNreal_saTch^
Professional
Receiver - TV - optika
Receiver - PC - koaxial
PC - TV - HDMI (obraz)
Receiver - PC - koaxial
PC - TV - HDMI (obraz)
-
Ryan Giggs
VIP
Skôr som myslel aky konkretny coax si kupil. Tu Hamu?
-
uNreal_saTch^
Professional
aha, ano. To co som sem postol som mal uz objednane v Alze. Skusil som rozdiel medzi tou hamou a klasickymi kablami co som mal doma. ked som zapol cez stare tenke kable a posilnil som repraky (bez toho aby som nejaku hudbu pustal) tak to neskutocne sumelo. Potom som zapojil tieto kable a dal zosilovac skoro naplno...v izbe bolo absolutne ticho, ziaden sum ani nic podobne. Taky audiofil, aby som potreboval este nieco viacej ku stastiu, este nie som :]
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2012, 21:32)
hejhou ;p
nejdem zakladat novu temu...je cas pre mensi upgrade :] Chcel by som dokupit k zostave nejaky subwoofer. Cenovy rozpocet je 250-300 EUR +- Preferujem nejaky flasicky tvar, nie ziadne ihlany ani nic podobne. Mal by sa zapinat sam v zavislosti od spustenia receivera a vypnut takisto. Kompatibilita s HK3490 vystupom pre subwoofer (neviem teda, ci existuje viac druhov napajania). Dikes za rady. Pozeral som iba zopar kusov na stranke harmanshop.sk. Do parametrov sa nejako nevyznam...Chcem dosiahnut, aby aj pri tichom pocuvani hudby pekne vynikali basy, avsak nie ziadne dunenie.
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2012, 21:32)
hejhou ;p
nejdem zakladat novu temu...je cas pre mensi upgrade :] Chcel by som dokupit k zostave nejaky subwoofer. Cenovy rozpocet je 250-300 EUR +- Preferujem nejaky flasicky tvar, nie ziadne ihlany ani nic podobne. Mal by sa zapinat sam v zavislosti od spustenia receivera a vypnut takisto. Kompatibilita s HK3490 vystupom pre subwoofer (neviem teda, ci existuje viac druhov napajania). Dikes za rady. Pozeral som iba zopar kusov na stranke harmanshop.sk. Do parametrov sa nejako nevyznam...Chcem dosiahnut, aby aj pri tichom pocuvani hudby pekne vynikali basy, avsak nie ziadne dunenie.
-
Ryan Giggs
VIP
Osobne by som volil sub tiez od JBL. Predsa len, je to odladene pre spolupracu s repro od vyrobcu, aj pre receiver. Navyse aj dizajnovo bude ladit. Original k tym repro v ramci setu sa dodava ten ihlanovy Studio 140p. Chces ale asi kocku. Ten ES150 by mohol byt ok. Eventualne ten lacnejsi ale slabsi E150.
-
uNreal_saTch^
Professional
ked kupim niektory z tych silnejsich nebude to k tej zostave 'predimenzovane', resp. prebasovane? Maju aj subwoofery sami o sebe nejake nastavenia / potenciometre?
-
Ryan Giggs
VIP
Kedze sa jedna o aktivne suby s vlastnym zosilovacom, tak samozrejme maju aj potaky na nastavenie deliacej frekvencie aj levelu. Pasivne nemaju, tie nastavujes na receivery.
-
uNreal_saTch^
Professional
A kedze maju vlastny zosik, nebude ich dufam treba osve nejakym butonom zapinat??
-
Ryan Giggs
VIP
Samozrejme ma to vlastny "tvrdy" vypinac, ale funguje tam standby. Pokial vypnes receiver a nepolezie donho ziaden signal, tak sa po par minutach hodi do standby.
-
uNreal_saTch^
Professional
tak v stredu si idem po ES150P :]
Subik ma ale vstup L aj R...mam to prepojit iba jednym kablom? kedze z receivera to ide mono?? To je jedno do akeho vstupu?
Aky kabel tam treba pouzit?
Subik ma ale vstup L aj R...mam to prepojit iba jednym kablom? kedze z receivera to ide mono?? To je jedno do akeho vstupu?
Aky kabel tam treba pouzit?
-
Ryan Giggs
VIP
Maš to vysvetlene na tom obrazku z manualu od subwoofera.
Tu je aj vysvetľujuce video.
Tu je aj vysvetľujuce video.
-
uNreal_saTch^
Professional
je mozne, ze sa ten subik behom nejakej skladby vypne? Ze by neobsahovala ziadne LFE? alebo ako to mam chapaT?
pocuval som z prehravaca z disku, nie radio.
pocuval som z prehravaca z disku, nie radio.
Sub by sa mal vypnut az po nejakych +- 15 min. idlovania. Aspon ten moj to tak robi. Malo by to byt napisane v manuali.
-
Ryan Giggs
VIP
V manuali pišu, že sa vypne vtedy, keď doňho nejde signal 10 minut. Môže byť, že tam doň nič neliezlo.
Mne sa to niekedy stane ak pocuvam fakt potichu a sub nejak sam zvazi ze sa kvoli tomu nemieni ani pustat 
-
uNreal_saTch^
Professional
Zvuk lezuci zo subiku sa mi nepaci, pripada mi to skor ako dunenie, nez basenie :/ Rozhodol som sa, ze zacnem poriadne studovat, ako spravne zostavu zapojit, umiestnit a co jednotlive buttony znamenaju. Takze poprosim o kontrolu, pripadne korekturu mojich vedomosti :]
1. Phase - sluzi na synchronizaciu zvuku iduceho zo subiku so zvukom hlavnych reprakov. Je mozne ze poloha subwooferu moze sposobovat delay a tak tymto prepinacom signal spomalime / urychlime.
2. Input - ak prepnem do polohy LFE, sub prijima automaticky generovane frekvencie vyselektovane zosilovacom, pricom je logicky funkcia crossover (50-150hz) nepouzitelna a je jedno v akej polohe ju budem mat.
otazka: mozem si aj napriek tomu, ze mi receiver posiela do subiku LFE prepnut tento rezim do normal a zvolit si vlastny crossover? musia byt v tomto pripade zapnute do subwooferu aj kabel L aj R, alebo staci iba jeden, kedze je to zrejme mono signal?
3. Level - nieco ako volume pre subwoofer.
4. Crossover - vymedzenie frekvencii, ktore chcem aby hrali cez subwoofer. Ak mam reprodukotry, ktore zvladnu zahrat ake - take basy, nastavim sub aby prehraval napr. iba od 50 - 100Hz. Ak mam repro slabsie, nastavim ho az do 150...
otazka: Mozem basy na hlavnych reproduktoroch uplne vypnut a vsetko poslat cez subwoofer? Pouziva niekto takyto system, alebo je lespie aspon nieco pustit cez hlavne repraky?
1. Phase - sluzi na synchronizaciu zvuku iduceho zo subiku so zvukom hlavnych reprakov. Je mozne ze poloha subwooferu moze sposobovat delay a tak tymto prepinacom signal spomalime / urychlime.
2. Input - ak prepnem do polohy LFE, sub prijima automaticky generovane frekvencie vyselektovane zosilovacom, pricom je logicky funkcia crossover (50-150hz) nepouzitelna a je jedno v akej polohe ju budem mat.
otazka: mozem si aj napriek tomu, ze mi receiver posiela do subiku LFE prepnut tento rezim do normal a zvolit si vlastny crossover? musia byt v tomto pripade zapnute do subwooferu aj kabel L aj R, alebo staci iba jeden, kedze je to zrejme mono signal?
3. Level - nieco ako volume pre subwoofer.
4. Crossover - vymedzenie frekvencii, ktore chcem aby hrali cez subwoofer. Ak mam reprodukotry, ktore zvladnu zahrat ake - take basy, nastavim sub aby prehraval napr. iba od 50 - 100Hz. Ak mam repro slabsie, nastavim ho az do 150...
otazka: Mozem basy na hlavnych reproduktoroch uplne vypnut a vsetko poslat cez subwoofer? Pouziva niekto takyto system, alebo je lespie aspon nieco pustit cez hlavne repraky?