kúpa REPRO

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
majlo01
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

kúpa REPRO

Príspevok od používateľa majlo01 »

ahojte,chcem si kúpiť repro na intrák. Zaujali ma tieto:
http://elisbb.shop-it.sk/main.aspx?CLS= ... _ID=373518

Čo na ne hovoríte? máte niekto s nimi skúsenosť? mali sme Trust repro,ale tie hrali otrasne a tak to chceme vymeniť. Poprípade mi môžte poradiť nejaké iné v tejto cenovej kategórii. ďakujem :)
amozoneSK
Light Star
Light Star

Re: kúpa REPRO

Príspevok od používateľa amozoneSK »

preco si vsetci myslite ze zalezi na tom ako vyzeraju a kolko (podla vyrobcu) maju W ? tento napise 50, v skutocnosti maju ledva 10, zvuk je otrasny atd. v ziadnom pripade si nekupuj repraky od nejakej pc firmy
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

10? To si nejako prehnal. Ak to bude mať 5, tak to bude veľa. I keď repro môžu mať zaťažiteľnosť kľudne aj tych 10 W či viac, ale zosilovač určite nie.
Najidealnejšie by boli nejake študiove monitory. Len cena začina vyššie, cca 70€ (napr. Behringer MS16, M-Audio Studiophile AV 20...). Avšak kvalita zvuku bude niekde inde ako u nejakych Geniusov, Creativov či podobnych srand.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Neviem preco vsetci kydate na Genius, za malo penazi pomerne dost vela muziky. To ze trosku prezenu vykon vo W, kde udavaju skor Prikon mi az tak nevadi. Stale lepsie ako PMPO, ktore uz nehovori absolutne nic.
Doporucovat chalanom na intrak studiove monitory je absolutna blbost !! Lacne hraju o hovne a tie kvalitne su tak vyrovnane, ze su v oblasti Hifi a sveta mp3 nepouzitelne !! Kamarat je zvukar a preslo mu pod rukou vela monitorov a nie lacnych ... od Behringer, M-Audio, JBL, Tapco .... a vzdy sa len ukazalo, ze ak chce clovek pocuvat beznu komercnu hudbu, musi byt fajnsmeker, pustat do nich kvalitny signal a mat dost hlboko do penazenky. Ano je to zazitok pocuvat kvalitnu muzicku cez to, ale su tak vyrovnane, co sa tyka priebehu, ze je to az vo vela zanroch nafigu. Su fakt urcene pre zvukarov a tych, co robia s hudou. Ale vratme sa k realite.

Tie Geniusy nevyzeraju zle, ale doporucil by som tieto: SP-HF2000X Mam ich doma a vcelku hraju dobre, hlavne co sa tyka mp3 skladieb a hrania hier na PC.
Cenovo su na tom podobne ako mas ty v linku, ale maju vacsi basovy menic a zahraju spodky o kus lepsie. Nebavime sa o 40Hz :D
Jasne vykon 60W nemaju a ekvalizer vysky, basy je trosku cudesny, nakolko korekcie aj koncak je pomerne lacny. Ale su v dreve, takze konstrukcne su na tom dobre a nechrcia ako plastaky v cene 20€. Je pravda, ze zvuk si este doladujem ekvalizerom Technics, predsa len, kazdy chce pocut nieco ine pri hre a tiez pri hudbe.

Zaver : Na domace pouzitie bohate postacuju ci uz ku hre na PC, alebo nejaku hudbu. Sto krat lepsie ako 2.1 alebo 5.1, kedze tie kvazi subnahukavatka lezu viac nanervy. Jasne opet sa nebavime o subiku za 400-500€, co uz za nieco stoja.
Ryan Giggs
VIP
VIP

luto napísal: Doporucovat chalanom na intrak studiove monitory je absolutna blbost !! Lacne hraju o hovne
Trepeš nezmysly. Lacne sice hraju o hovne, ale vždy ďaleko lepšie ako nejake Geniusy, Creativy atd.
luto napísal:a tie kvalitne su tak vyrovnane, ze su v oblasti Hifi a sveta mp3 nepouzitelne !!
A k tejto kravine sa ani nejdem vyjadrovať.
Pre tvoje info, kvalita zvuku je prave o vyrovnanosti. A nebavime sa tu o študiovkach radovo v tisickach eur, ku ktorym naozaj treba aj kvalitny zbytok reťazca.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Fajn, ved kazdy mame svoj nazor a ten nikomu brat nejdem. Zaroven vsak mozem povedat, ze otazky typu: " Poradte mi nejake dobre repro " su v podstane nezmysel. Mozeme len doporucit s vlastnej skusenosti co hra uplne zle a co je vhodne, ale aj tak by bolo asi najrozumnejsie zajst si do obchodu, kde dane repraciky maju a skusit si ich vypocut. Priniest si vlastne CD alebo mp3 a poskusat. Zvuk je v podstate subjektivna zalezistost a to co jednemu smakuje za 800€ 1 kus repra, inemu sa pacit nemusi a povie, ze tie bedne za 100€ sa mi pacili viacej

Priklad: kamos si kupil trojpasmovu zostavu Jamo za 25litrov (Sk) a ked som si to vypocul, hralo to fajn na zaner, ktory on pocuva. Pustil som svoj zaner a nedal by som za ne ani 200€ a naopak on frflal na AQ Kentaur 680, co mne viacej lahodilo :D , ale to uz sme OT
Ryan Giggs
VIP
VIP

luto napísal:Zvuk je v podstate subjektivna zalezistost a to co jednemu smakuje za 800€ 1 kus repra, inemu sa pacit nemusi a povie, ze tie bedne za 100€ sa mi pacili viacej
A tu sme presne pri koreni veci. Kvalita a to o čom tu pišeš, su 2 rozdielne veci. Ak niekto tvrdi, že mu repro za 100€ znie lepšie ako za 800€ je v poriadku. Ale v takom pripade je to už o niečom inom ako o kvalite. Tam už nie je problem v kvalite ale v tom jedincovi. A prave preto nemôžeme ľuďom odporučiť to, čo sami považujeme za naj, kedže nepozname ich vkus a prave preto je treba odporučiť to, čo je "objektivne" (všeobecne) považovane za kvalitu (recenzie aj s nejakymi nameranymi vysledkami, fora, kde sa zhodne x uživateľov a pod.). Tu už sa da hovoriť o akejsi objektivite z hľadiska kvality. Ale nie ak jeden pan zvukar povedal... Keby ich povedalo 300 tak to už je o inom.
A ja pri odporučani u zvuku vychadzam prave z recenzii a nazorov ľudi na špecializovanych forach + pripadne pridam skusenosť ak mam. A na zaklade toho všetkeho, tvrdim že akekoľvek študiovky hraju podstatne lepšie ako tie Geniusy.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mozno kedysi to platilo, ale dnes si dovolim tvrdit, ze lacne studiove monitory uz nehraju to co kedysi. V dnesnom svete setrenia aj na nezmyselnych veciach na ukor kvality to tak aj vyzera. Prikladom je firma Behringer, pokym to robili v Nemecku vsetko bolo fajn. Zatiahli vyrobu do ciny a kvalitna neuveritelne upadla :?
majlo01
Medium Star
Medium Star

viete ja sa do zvuku nejak nevyznám, študujem úplne iný smer...jasne,že počujem rozdiel v kvalite,ale nepotrebujem niečo brutál. V podstate účelom je,že keď si robíme nejakú party na izbe, tak aby sme nemuseli počúvať hudbu z pc. Mali sme kúpené nejaké TRUST 2.1,ale tie som dal teraz na reklamáciu a poprosil som ich o výmenu za iné,pretože tie výšky boli totálne zlé..nechceme dávať do toho nejak veľa peňazí pretože si myslím,že na tento účel by to boli úplne vyhodené prachy. Skôr moja otázka bola taká,že ak má niekto skúsenosti s nejakými podobnými repro,aby mi povedal na ne názor,že či to nie je niečo úplne zlé. Lebo nechcel by som už kúpiť niečo také ako boli tie trust. Kamoš má Logitech a tie hrajú pekne(pod pekne nemyslim kvalitu štúdioviek),len už sa nepredávajú.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

uz len kupa repro na intrak je dobry shit...

nieste tam sami... a nemusite je*at bubny ako ostatni.
BBeast
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BBeast »

odporučam nejake študiovky od m-audia využiješ ich aj neskor po intrakovych časoch doma, počuť hrať pc repro a maudio e sakra rozdiel len zaleži kolko chceš investovať :)
majlo01
Medium Star
Medium Star

Forsaken: nikto nežiadal o radu či si kupovať alebo nekupovať repro...tak zbytočné príspevky si radšej nechaj pre seba :?

BBeast: to čom som pozeral tak to od 100€ idú...a to do toho nechceme dávať toľko,hlavne je problém aj v tom,že my sme tu už repro mali ako som aj písal,ale tie sú na reklamácii a dohodol som som sa v tom obchode,že mi dovolia si vybrať iné. Čiže musím nakupovať v eshope elisbb.sk a teda aj vyberať z ich ponuky
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

majlo01: Moja rada - Creative Gigaworks T20. Alebo mám tu ešte jeden aktívny inzerát - http://www.hojko.com/p-genius-sp-hf2-0- ... 54426.html
stulo9
Novice
Novice

Príspevok od používateľa stulo9 »

chcel by som kupit nieco taketo

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/onkyo-tx-nr509-cerny-d229499.htm#foto
a

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/jamo-s-606-hcs-3-tmava-jablon-dark-apple-d99938.htm
co nato poviete popripade napiste co mate vy doma a paci sa vam to
Ryan Giggs
VIP
VIP

Celkom fajn, len miesto tych Jamo repro by som zvolil nejake Heco alebo Magnat. K Onkyu sedia viac ako Jamo. Aspoň teda mne. Mam s tym skusenosť, ale doma to nemam. Mňa nejak priestorovy zvuk neberie, mam len stereo ale trochu v inej cene.
stulo9
Novice
Novice

pocul som tiez verziu ze ku repro skorej receiver yamaha ze onkyo moc eee
a ake mas ty stlpaky doma ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Onkyo je na tom lepšie ako Yamaha. Maju väčšinou kvalitnejšie vyrobky. Ale k Jamo sa Yamaha hodi. Je to obľubena kombinacia.

Ja mam repro Bowers & Wilkins 803, k tomu Marantz PM-15S1 a Harman Kardon HD970. Trochu krkolomna kombinacia s tym playerom, ale da sa.
stulo9
Novice
Novice

nazov mi nic nehovori ...urcite su kvalitne kolko by stala taka aparatura ?

najhorise je ze kazdy poznas znacku jamo onkyo ale skutocna kvalita je inde ....bol som pozriet v obchodoch s elektronikou a vsetko bolo na jedno kopyto onkyo jamo a sem tam yamaha ...tak tomu sa povie vyber jak svina :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to všetko od ruky, takže "len" niečo nad (vtedy ešte) 80 000 Sk. Nove repro samozrejme pred rokmi bolo drahšie, ten zosil (už sa oficialne nepredava) cca 60 000,- Sk, CD player cca 20000,-, + nejake tie kable. Čiže za nova investicia cca 200 000,- Sk.

Take veci netreba hľadať v obchodoch typu nay, datart a pod. Tam maju len toto čo si spominal. Chce to nejaky špecializovany obchod/e-shop, pripadne take veci sa oplati kupiť aj na inzerat.
stulo9
Novice
Novice

to je uz ina kvalitka ,ale take si mylsim ze nepotrebujem
A ide hlavne o to ze cez net si to nevypocujem ,potom je tazko zistit ci su dobre a pod
ja mam problme momentalne najst aj receiver kedze jamo a onkyo moc ku sebe nejdu a yamahi su trosku inde v cene
Napísať odpoveď