Disk- pokazane particie?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Disk- pokazane particie?

Príspevok od používateľa Jojko3191 »

Zdravim,

mam taky problem ze ked som si instaloval Partition Magic na WIN7 tak mi pred koncom instalacie napisalo ze naslo chyby na disku a ze ci ich chcem opravit. Dal som ano a od vtedy nemam pristup k dvom particiam (D a E). V spravcovi diskov su tie particie lenze nemaju priradene pismenko a ked sa pokusim priradit tak napise takuto hlasku:

Kód: Vybrať všetko

Operace se nezdařila, protože zobrazení konzoly správa disků není aktuální. Aktualizujte zobrazení pomocí aktualizační úlohy. Pokud potíže potrvají, zavřete konzolu správa disků a znovu ji spusťte nebo restartujte počítač.
Uz som preinstaloval aj system ale stale nic. Zaujimave je ze mam Windows XP live CD a to ked spustim tak tam tie particie normalne ukaze aj subory co su tam. Zda sa mi ze ani linux nemal stym problem.

Neviete poradit ako opravit tie particie a vsak bez formatovania? Mam tam dost udajov o ktore nechcem prist.

Dakujem.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Disk- pokazane particie?

Príspevok od používateľa jarda.j »

Celkom isto ako prvý krok odporúčam zálohovanie dát. Spoliehať sa na HDD nebýva dobré riešenie.
Následne po zálohovaniu dát skús vrátiť situáciu pred dátum inštalácie Partition manageru /bod obnovy/.

Zmeny partícií za chodu Win nebývajú vždy úspešné, sú riziká. Lepšie bude, pokiaľ to ani návrat pred inštaláciu nespraví a máš už dáta, použť klasickú a spoľahlivú cestu. Nanovo urobiť potrebné partície, a všetko odznova. A po dokončeniu pozálohovať čistú inštaláciu pre možný rychlý návrat pri ďalších možných budúcich problémoch.
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Bod obnovy nepomohol skusal som aj mesiac dozadu a nic. Ale system je uz preinstalovany a nie raz.
A keby to mam kde zalohovat tak sem nepisem :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Alebo zopár DVD, alebo USB HDD. Ide o dáta, Tvoje.
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

270GB... to by bolo dost DVD :D ale dik ze sa snazis... skusim si to nejako skopirovat na vsetko co mam a dufam ze to bude stacit.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no pozri - zalohovat odporucam tak ci tak, a obnovit particie by mohol zvladnut easeus partition recovery uz je free pre nekomercne aj komercne vyuzitie
Napísať odpoveď