Grafika do casopisu
-
marceln
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Grafika do casopisu
viem ze je to dlhsie ale verim ze si precitate a pomozete.
som v grafike viac menej zaciatocnik, ladam nejaky program na 2D grafiku .. ktora bude mat vystup do tlacenej formy.. vlastne chcel by som robit grafiku do skolskeho casopisu, aj ked je skolksky je na vysokej urovni takze ne daco TRAPNE.... ide hlavne o jednoduchu pracu s programom... vlastne mal by mat funkcie zapracovavania obrazok/fotiek do stranok casopisu.. cize ked chcem dat nejaku fotku do casaka.. dat tam nejaky ram okolo nej. alebo ju postupne splynut do pozadia.. dat tam nieco na uvodnu stranku k tomu nejak mozno jednoducho pridat texty. (ne nieco take ze ked chcem daco nastavit ta sa pol hodiny preklikavam k danemu nastaveniu.... proste instinktivne ovladanie... prehladne a tak) , a taktiez nechem program kde by som musel ja kreslit.. ja nejake vytvarne nadanie nemam.. ked tak ked nakresli kolega len to vo forme skennuteho obrazku do toho vlozit cize nie nieco na sposob gimpu a tak
2. hladam nejaku stranku, zdroje odkial by sa dali stiahnut obrazky, nieco ako clipart v offici .. proste mnohoktrat do toho casopisu treba pridat nejakyobrazok dajme tomu.,. je tam recenzia filmu tak tam dam filmovy kotuc.. alebo by som chcel nejake take pasiky co zhora a zdola ohranicuju stranku.. ze taky filmovy pas alebo nejaky vzor .. nejaky obrazok napr palmu alebo tak.. viete ked je clanok o prazdninach,dovolenke.. hodit tam nejake slnko... albo recenzia na knihu tak obrazok knihy.. predstavujem si to skor nie ako fotky ale ako kreslen (hoci daju sa aj fotky )proste skor kreslene.
ak mate este hocijake napady co by sa hodili na grafiku do casopisu piste
som v grafike viac menej zaciatocnik, ladam nejaky program na 2D grafiku .. ktora bude mat vystup do tlacenej formy.. vlastne chcel by som robit grafiku do skolskeho casopisu, aj ked je skolksky je na vysokej urovni takze ne daco TRAPNE.... ide hlavne o jednoduchu pracu s programom... vlastne mal by mat funkcie zapracovavania obrazok/fotiek do stranok casopisu.. cize ked chcem dat nejaku fotku do casaka.. dat tam nejaky ram okolo nej. alebo ju postupne splynut do pozadia.. dat tam nieco na uvodnu stranku k tomu nejak mozno jednoducho pridat texty. (ne nieco take ze ked chcem daco nastavit ta sa pol hodiny preklikavam k danemu nastaveniu.... proste instinktivne ovladanie... prehladne a tak) , a taktiez nechem program kde by som musel ja kreslit.. ja nejake vytvarne nadanie nemam.. ked tak ked nakresli kolega len to vo forme skennuteho obrazku do toho vlozit cize nie nieco na sposob gimpu a tak
2. hladam nejaku stranku, zdroje odkial by sa dali stiahnut obrazky, nieco ako clipart v offici .. proste mnohoktrat do toho casopisu treba pridat nejakyobrazok dajme tomu.,. je tam recenzia filmu tak tam dam filmovy kotuc.. alebo by som chcel nejake take pasiky co zhora a zdola ohranicuju stranku.. ze taky filmovy pas alebo nejaky vzor .. nejaky obrazok napr palmu alebo tak.. viete ked je clanok o prazdninach,dovolenke.. hodit tam nejake slnko... albo recenzia na knihu tak obrazok knihy.. predstavujem si to skor nie ako fotky ale ako kreslen (hoci daju sa aj fotky )proste skor kreslene.
ak mate este hocijake napady co by sa hodili na grafiku do casopisu piste
1 photoshop, proste neni o com, v tom si urobis pdfko a to potom vytlacis a v podstate good casaky su v pdf, pretoze sa s tym da robit skutocne cokolvek
2 vies ako je to, ujo google ta nauci vsetko
nz
2 vies ako je to, ujo google ta nauci vsetko
Kód: Vybrať všetko
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=free+cliparts&btnG=Vyh%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=obrazky
vidim ze tio nikto neporadil poriadne na obrazky tak zo napravim:)))
skus gettyimages.com tam sa zadara zaregistruj a su tam fakt skvele fotky vyhladavanie vsetko co ta napadne a bez watermarku
sxc.hu je tiez super mas limit 100 fotiek na den v plnom rozliseni
skus gettyimages.com tam sa zadara zaregistruj a su tam fakt skvele fotky vyhladavanie vsetko co ta napadne a bez watermarku
no a ked chces tak na upravu obrazkov a podobne pouzi Photoshop a aby si si nemusel zvykat na trochu ine prostredie (aj ked funkcne temer to iste) mozes namiesto QuarkXpressu pouzit uz spominany InDesign ak si zvyknes na photoshop budes sa v nom lahsie orientovat... ale inac nejaka ta jednoduchsia uprava sadzby sa da spravit aj v illustatore, ktory je trosku viac users friendly ako InDesign, hlavne co sa tyka odbornosti...adoxtreme.com napísal:Ak je to časopis, tak QuarkXpress, jednoznačne... d:) Ale ak potrebuješ program na úpravu fotiek a pod. tak to použi Photoshop, QX je len na koncové zalomenie časáku...
ad 2, ja dost casto pomocou illustratora prekreslujem uz hotove obrazky, ci uz gify alebo veci z fotiek, tak aj s tym sa da pohrat a mozes mat z toho lepsi pocit ze si to spravil sam a nemusis pouzivat len to co zozenies...
Re: obrazky
tak to staci pouzit google, takych stranok su melony cize si mu feeeeeeeest poradil. on sa pytal na softphilips napísal:vidim ze tio nikto neporadil poriadne na obrazky tak zo napravim:)))
-
Martinko999
Novice
-
POiNTER
Medium Star
Taktiez odporucam baliceok od Adobe.
Tri najlepsi pomocnici su InDesign, Photoshop a Illustrator.
Photoshop - cisto uprava rasterovych obrazkov (robit v tom cele strany sa mi zda dost neprofesionalne)
Illustrator - uprava a kreslenie vektorovej grafiky.
InDesign - kompletne spracovanie casopisu. (zalamovanie)
S Quarkom skusenosti nemam...ale co som pocul tak vsetci si viac chvalia InDesign (okrem zarytych quarkarov) Chvilu to vsak trva kym sa v tychto programoch naucis robit...ale vysledok potom stoji zato. Hlavne sa uc robit s klavesovymi skratkami - praca bude efektivnejsia.
Tri najlepsi pomocnici su InDesign, Photoshop a Illustrator.
Photoshop - cisto uprava rasterovych obrazkov (robit v tom cele strany sa mi zda dost neprofesionalne)
Illustrator - uprava a kreslenie vektorovej grafiky.
InDesign - kompletne spracovanie casopisu. (zalamovanie)
S Quarkom skusenosti nemam...ale co som pocul tak vsetci si viac chvalia InDesign (okrem zarytych quarkarov) Chvilu to vsak trva kym sa v tychto programoch naucis robit...ale vysledok potom stoji zato. Hlavne sa uc robit s klavesovymi skratkami - praca bude efektivnejsia.
Re: Grafika do casopisu
Na vyhľadanie obrázkov môžeš tiež použiť katalóg http://www.StockPhotos.sk je tam zalistovaných mnoho stock fotografií, vektorov a inej grafiky. Tak free ako aj komerčné.
OT: celkom by ma zaujimalo, ako sa niekomu podari dostat k prispevku staremu 4.5 roka 
-
uplink
VIP
A ja som sa čudoval že lammer píše xD
-
chicken1
Amateur
ako sa sem dostat po 5 rokoch?
pomerne jednoduche, aktualne ma sem naviedol google pri hladani tutov na InDesign... inak taktiez odporucam kombinaciu PS a ID.