Linux vs. Windows
Linux vs. Windows
zdravim mam otazku.....mam na notebooku od vyroby naistalovany windows 7 a chcel by som skusit Linux ubuntu len nejak sa mi ho nedari naistalovat. Moze to byt tym ze moj PC je ako keby bloknuty len na windows? dakujem
Re: Linux vs. Windows
Nie ntb bloknuty na win byt nemoze.
-
halabaster
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A ako konkretne sa ti nedari Ubuntu nainstalovat? Zobrazi ti nejaku chybu? Alebo sa nenabootuje? Alebo kde je problem?
Ako hovorí Halabaster. Poriadne popíš problém. Určite nie je bloknutý ani nič podobné.
Klasická chyba býva v pokusu o inštaláciu z prostredia Win. Takže BOOT z CD/DVD a je to.
normalne dam dnu CD napalene s obrazom dam ho nabootovat nabehne mi fialova obrazovka a hned na to len cierna s blikajucou pomlckou v lavom hornom rohu.....to iste mi robi aj ked skusam instalovat z USB
Ak ti to nerobí problém, skús znova stiahnuť Ubuntu a napáliť (pri napalovaní vyber najnižšiu rýchlosť).
Prípadne skús, keď naskočí rúžová obrazovka stlačiť medzerník (enter alebo ESC), malo by sa ti objaviť menu. Tam skús dať skontrolovať CD na chyby a skús z toho menu vybrať možnosť inštalovať alebo spustiť Live, či niečo z toho pôjde.
Prípadne skús, keď naskočí rúžová obrazovka stlačiť medzerník (enter alebo ESC), malo by sa ti objaviť menu. Tam skús dať skontrolovať CD na chyby a skús z toho menu vybrať možnosť inštalovať alebo spustiť Live, či niečo z toho pôjde.
Skúšal si to aj cez http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubunt ... -installer ?
alebo to skus z prostredia windows .
otvor instalacne cd alebo iso subor. klikni na subor wubi a riad sa instalatorom. dostanes sa do ponuky vyberu OS. vyberies ubuntu a dokoncis instalaciu.
nemusis nic napalovat.
ak to nepojde ani tak treba udat co mas za notebook a mozno sa potom bude dat poradit inak
navod k wubi http://wiki.ubuntu.cz/Wubi
otvor instalacne cd alebo iso subor. klikni na subor wubi a riad sa instalatorom. dostanes sa do ponuky vyberu OS. vyberies ubuntu a dokoncis instalaciu.
nemusis nic napalovat.
ak to nepojde ani tak treba udat co mas za notebook a mozno sa potom bude dat poradit inak
navod k wubi http://wiki.ubuntu.cz/Wubi
Nic ani jeden sposob nefunguje....naozaj nikto nevie kde by mohol byt problem?
Skúšal si viac inštalačných CD?
skusal som z CD aj z USB...rovnaky vysledok
Už som ti písal, ak to bolo z rovnakého obrazu disku, tak stiahni nanovo, môže byť chybne stiahnuté.
No ved som stiahol nanovo napalil a nic:)
Tak to treba spomenúť 
Ak máš pripojené nejaké USB zariadenia, všetky ich odpoj. Skús tiež skontrolovať RAM pomocou memtest.
Prípadne, keď sa dostaneš do toho menu (pri tej ružovej obrazovke stláčaj medzerník, ESC alebo Enter), dole by malo byť "režimy" a tam skús vybrať niečo ako noacpi, nolapic a potom vyber Inštalovať.
Ak máš pripojené nejaké USB zariadenia, všetky ich odpoj. Skús tiež skontrolovať RAM pomocou memtest.
Prípadne, keď sa dostaneš do toho menu (pri tej ružovej obrazovke stláčaj medzerník, ESC alebo Enter), dole by malo byť "režimy" a tam skús vybrať niečo ako noacpi, nolapic a potom vyber Inštalovať.
Skús staršiu verziu ubuntu a potom jej daj update. Kľudne to môže byť len nejaká neuveriteľne nezvyklá chyba na niektorých počítačoch a ešte ju nestihli odstrániť. V staršej verzii sa nemusí nachádzať tento problém.