presny postup pri formatovani HDD.
presny postup pri formatovani HDD.
zdravim.mam starši počitač a už ide dost pomali,tak som sa rozhodol,že spravim format cečka.predtym mi to robil kamoš,ale teraz už moc nema čas a ja ho nechcem otravovat.tak by som to chcel spravit sam,ale moc toho neviem a nechcem niečo pokašlat a nakoniec zas niekoho otravovat:)poradil by mi tu niekto? 80GB HDD mam rozdeleny na 3 časti C,D,E a WIN XP je naištalovany na C-ečku.mam všetky cedečka od PC aj windows xp. PORADTE MI PROSIM NIEKTO...DAKUJEM.
Re: presny postup pri formatovani HDD.
Zalohuj si data, subory na D alebo E. Hoď inštalačne windows XP cd do mechaniky. Reštartni PC stlačaj DELETE aby si sa dostal do biosu. Tam pohľadaj niečo ako boot sequence a nastav 1st na CD/DVD rom. Daj Save and Exit. Potom stačí už len stlačiť lubovolnu klavesu ked ti vyskoči hlaška z inštalačneho CD. Potom pokračuj v inštalácii windowsu a keď budeš vyberať na akú particiu (C, D, E) tak tam niekde by mali byť rozšírene možnosti a naformátovať. Vyberieš Cčko a dáš formatovať a potom už len nainštaluješ windows.
Ak to nie je až taký starý počítač, skús tam 7even.
Ak XPčko.
1) Nabootuj ho(Samozrejme, ak nevieš opýtaj sa ako)
2) A pri výbere HDD sformátuj "Céčko" a následne ho vytvor.Neviem presne či bude mať také isté Písmeno ale uvidíme
resp. pri Sedmičke by to bolo úplne low aj pre "PC-LAMU"
Ak XPčko.
1) Nabootuj ho(Samozrejme, ak nevieš opýtaj sa ako)
2) A pri výbere HDD sformátuj "Céčko" a následne ho vytvor.Neviem presne či bude mať také isté Písmeno ale uvidíme
resp. pri Sedmičke by to bolo úplne low aj pre "PC-LAMU"
dakujem za rady.a ostatne veci sa nedavaju?? mam tu nejake CD ešte
Aké ostatné veci? Si nainštaluješ to čo potrebuješ. A ak myslíš ovládače tak na grafickú kartu, zvukovú a podobne.
ano to som myslel 
Tie veci sú určite drivery na VGA alebo ostatné komponenty(mb etc.)
presne,presne.to ktore mi bude treba nainštalovat??
To uvidíš po nainštalovaní systému. Ale ovládače bude lepšie stiahnuť z netu, tam budú novšie, ako sú natom CD.
ale ved to su original ovladače od PC,stale som tie použival...inak dakujem velmi pekne za rady
...a ešte toto,ako sa bootuje? 
Musíš v BIOSe nastaviť bootovacie priority, prípadne s nejakým tlačidlom (väčšinou nejaké F) spustiť boot menu a tam vybrať mechaniku.
ešte raz dakujem za rady,no ešte stale som sa neodhodlal