http://www.tipa.com/english/XXI_tipa_awards_2011.php
Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
ach ked vidim to sklo od canonu...
snad jedneho pekneho dna sa dozijem a povie mi pane
snad jedneho pekneho dna sa dozijem a povie mi pane
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
myslis Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM? kedze s canonom som nejaky ten rok uz nefotil tak uz to moc nesledujem, ale, je to velky skor oproti mark1 resp aky
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
maju tam kategorie pomaly pre kazdeho
Best profesional lens - Canon 70-200
Best expert lens - Sigma 70-200
a tak dalej

Best profesional lens - Canon 70-200
Best expert lens - Sigma 70-200
a tak dalej
-
moosha
Darca
By ma zaujimalo, ze aky je rozdiel v kriteriach medzi "professional" a "expert" 
-
chlapec10
Addict
velmi jednoduche,
Professional nie je popis kvality, ale ci to ma clovek ako povolanie resp ma hlavny prijem z cinnostio(v tomto pripade fotenia)
Expert je popis kvality....
Cisto teoreticky(bohuzial casto aj prakticky
), Profesional moze byt zaroven aj zaciatocnik ked nevie fotit, ale bere za to peniaze. Ale najsamlepsi hobby fotograf je sice expert ale zdaleka nie profesional lebo to ma len ako konicek a nebere za to peniaze
EDIT, este som nasiel Definiciu zo slovnika:
Professional nie je popis kvality, ale ci to ma clovek ako povolanie resp ma hlavny prijem z cinnostio(v tomto pripade fotenia)
Expert je popis kvality....
Cisto teoreticky(bohuzial casto aj prakticky
EDIT, este som nasiel Definiciu zo slovnika:
A professional is a person that is paid for what they do. An amateur maybe more qualified than a professional but they are not paid, thus they are an amateur.
-
moosha
Darca
No to ano, ale aky je rozdiel v kriteriach hodntenia TIPA? Profesional ma az o tolko rozdielne poziadavky na gear ako expert?
jjchlapec10 napísal:myslis Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM? kedze s canonom som nejaky ten rok uz nefotil tak uz to moc nesledujem, ale, je to velky skor oproti mark1 resp aky
ten najnovsi model ako tam je... ani neviem cenu este min rok som to pozeral a bolo to daleko od mojich moznosti v sucastnosti...
-
chlapec10
Addict
a aky je tam rozdiel od mark1
chlapec10: zevraj efektivnejsia stabilizacia a kratsia MFD
-
chlapec10
Addict
MFD mali nizsi aj na novom nikkore a vysledok bol, ze ked si na 70mm zaostil z MFD na nekonecno tak sa ti akoby posunulo ohnisko...
jj
len ti neviem povedat ako to je v praxi ci to tak naozaj robi pretoze toto sklo bohuzial nemam a ani starsi model... takze to zostava len snom zatial resp planom...
mal som to raz v ruke ale nie na fotenie ale na obhliadku a z toho nezistis takmer nic...
buduci rok je v plane ho kupit takze az potom budem mudrejsi z praxe...
len ti neviem povedat ako to je v praxi ci to tak naozaj robi pretoze toto sklo bohuzial nemam a ani starsi model... takze to zostava len snom zatial resp planom...
mal som to raz v ruke ale nie na fotenie ale na obhliadku a z toho nezistis takmer nic...
buduci rok je v plane ho kupit takze az potom budem mudrejsi z praxe...
-
chlapec10
Addict
a kupit mk1 sa neoplati, resp sigmu?
chlapec10 napísal:a aky je tam rozdiel od mark1
http://www.dpreview.com/news/1001/10010 ... 00isii.aspAlthough outwardly similar to its predecessor, the new lens features a revised optical design, incorporating a fluorite element and no fewer than 5 UD elements for the correction of chromatic aberrations. The minimum focus distance has been reduced to 1.2m, with a corresponding increase in maximum magnification to 0.21x. The mechanical design has also been modified, with the most obvious external change being a wider focusing ring. As usual for an L series design, the lens features dust- and drip-proof construction. It's also fully compatible with Canon's existing teleconverters and extension tubes.
Cena uz isla dost dole, 1600 stoji novy.
urcite sa oplati ale nemam peniaze zatial ani nato, nepotrebujem mat kazdy rok najnovsi model a ani si to nemozem dovolit, a niekedy su rozdiely tak male ze pre fotenie co ja robim je najnovsi model skoro zbytocny...chlapec10 napísal:a kupit mk1 sa neoplati, resp sigmu?
do sigmy som nerozmyslal ist, nikdy som nemal v rukach tieto skla a ani nikoho osobne nepoznam co ich ma a neviem presne co od toho cakat...
este nad kupov aj tak uvazujem len vo snoch takze sa toho moze vela zmenit, ale toto sklo od canonu som vzdy chcel a viacmenej som rozhodnuty ak budu nab. rok peniaze resp na jesen
to ze najlepsie objektivy su s pevnym ohniskom ignorujete ze... ja az si kupim NIKON xyz-este neviem konkretny uvidim podla financ(co nemusi byt ani tento rok dost nato) dokupim si ultrazoom od Tamron-u a s kvalitou koncim... lebo natych fotkach to az tak moc vidno nieje dokym su v normalnej velkosti a za tu cenu... samozrejme ze kazdy si moze dovolit len podla fin. moznosti a aj napriek tomu nie vseci vyvalia vsetko na foto prislusenstvo...
dobremico5000 napísal:...
-
chlapec10
Addict
mico5000 napísal:to ze najlepsie objektivy su s pevnym ohniskom ignorujete ze... ja az si kupim NIKON xyz-este neviem konkretny uvidim podla financ(co nemusi byt ani tento rok dost nato) dokupim si ultrazoom od Tamron-u a s kvalitou koncim... lebo natych fotkach to az tak moc vidno nieje dokym su v normalnej velkosti a za tu cenu... samozrejme ze kazdy si moze dovolit len podla fin. moznosti a aj napriek tomu nie vseci vyvalia vsetko na foto prislusenstvo...
Vypravas tu o kvalite pevnych skiel ale kupis najvacsie blato, podla mna trubka z toaletneho papiera by mala lepsie foto-kvality ako ten ultrazoom od tamrona
PS: Tesime sa s tebou