externy 1tb 3,5" disk hitachi vs. samsung

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mishozovo
Novice
Novice

externy 1tb 3,5" disk hitachi vs. samsung

Príspevok od používateľa mishozovo »

Ahojte ludkovia chcem si kupit extrak do max 75e ale uvazujem ci si radsej vyskladat alebo kupit v celku
kupil by som si pevny externy akurat sa obavam toho samsung disku sice ho mna brat a znamy a obom ide v poriadku a naviac samsung ma 3roky zaruku ale pouzivam roky hitachi a nikdy som nemal problem ....poradte mi prosim vas co vybrat ...

uvazujem nad pevnym externym:

Samsung StoryStation 1TB

http://cdn1.techbargains.com/icache/200 ... 84762.jpeg

http://progma.ekatalog.biz/zbozi/ext-hd ... p=z:152587

cena: 68e

alebo

skladany z : hitachi disku 1tb a kit

http://www.skvely-obchod.sk/images/prod ... _pro_a.jpg

co ma vyjde cca 72 aj kit aj disk
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: externy 1tb 3,5" disk hitachi vs. samsung

Príspevok od používateľa robo1152 »

a WD ? spolubývajúci si kupoval minulý mesiac WD 1,5 TB za 75 € ak nie o niečo menej, tiež 3,5"
mishozovo
Novice
Novice

WD disky su podla mna najhorsie disky ...kamarat ide akurat reklamovat jeden ...nemam dobre skusenosti s touto znackou ....ale aj tak ti dakujem za koment :)
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

mishozovo napísal:WD disky su podla mna najhorsie disky ...kamarat ide akurat reklamovat jeden ...nemam dobre skusenosti s touto znackou ....ale aj tak ti dakujem za koment :)
Aby sme uviedli všetko na správnu mieru, tak WD sú najmenej kazové a najspolahlivejšie disky, Samsung presný opak.Hitachi niekde medzi....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

mirot: link or not true :)
Ja mam zas taku skusenost, ze WD su hlucne a ked zastavuju hlavicky, tak to neznie vobec prijemne (a externe ich zastavuju dost casto).
Hitachi mam v notebooku a je krasne tichucky.
Samsung mam externy prave v spominanej edicii, ale vo verzii 1.5 TB a po roku ide zatial bez problemov. Vyhodou je hlinikove telo, ktorym sa dobre odvadza teplo a moznost vypnutia priamo na disku, od coho WD uz davnejsie upustilo.
K spolahlivosti sa z vlastnej skusenosti neviem vyjadrit, kedze vsetky 3 znacky sa u mna zatial zapisali ako spolahlive. Pri danych cenach by som asi volil Hitachi+externy box, ale to len kvoli vseobecnemu vnimaniu znacky ako spolahlivejsej.

//no vlastne pravda, teploty mal WD vyssie ako hitachi (notebookovy 2.5") - 40 vs 50 stupnov
mishozovo
Novice
Novice

mirot106 napísal: Aby sme uviedli všetko na správnu mieru, tak WD sú najmenej kazové a najspolahlivejšie disky, Samsung presný opak.Hitachi niekde medzi....
kedze si taky velky zastanca WD predpokladam ze isto jeden doma mas ... skus si cez everest zmerat teploty WD :D ktore boli vzdy dost vysoke oproti dajme tomu hitachi alebo aj samsungom a su aj hlucne ako tu bolo povedane

...ale to nechajme a venujme sa prosim teme ktora znie hitachi VS. samsung ....WD ma nezaujma
Dzambor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dzambor »

no tak moja skusenost je nasledujuca. cez ruk mi preslo par desiatok diskov, co som kupoval aj sebe aj znamym a skusenosti nasledujuce: WD asi najviac poruchove z 3,5" diskov z 2,5" menej, samsung tiez nie je na tom veselo. po 2 mesiacoch mi zacali odchadzat sektory. na 2,5" disku tiez. hitachi mam v stolnom 2x dokonca uz asi 6 rokov a slapu bez jedinej chybicky. kamarat ma tie iste disky rovnaku dobu a bez problemov + ma uz asi druhy rok 1TB disk hitachi a absolutna spokojnost. ked ho uviedli na trh tak vykonovo prekonaval vsetky znacky v citani/zapise.

takisto ked som robil Servisaka na PC z rovnakych poctov predaja sa najviac vracali WD a samsung. a co som sa bavli s kolegom, ktory tam robil uz ten nejaky piatok a jeho rukami preslo obrovske kvantum PC tak potvrdil ze disky Hitachi su jedni z najspolahlivejsich.

//autoeditácia príspevku (24 Apr 2011, 23:58)
mishozovo napísal:
kedze si taky velky zastanca WD predpokladam ze isto jeden doma mas ... skus si cez everest zmerat teploty WD :D ktore boli vzdy dost vysoke oproti dajme tomu hitachi alebo aj samsungom a su aj hlucne ako tu bolo povedane

...ale to nechajme a venujme sa prosim teme ktora znie hitachi VS. samsung ....WD ma nezaujma
predpokladam ze to budes prepajat cez USB. u 3,5 diskov urcite hitachi co sa tyka spolahlivosti, u 2,5" su disky samsung rychlejsie, ale dost sa hreju pri cinnosti, teplota cca 45°C ale rychlost cez nizku priepustnost USB aj tak nevyuzijes, a radsej tichucky a studeny disk kde je mensia pravdepodobnost prehriatia, prip. nizsie percento skracovania zivotnosti koli teplu.

co sa tyka stavu reklamacii tu pridavam link

Kód: Vybrať všetko

http://extrahardware.cnews.cz/prodeje-reklamovanost-pc-hardwaru-v-roce-2010?page=0,3
viem ze to nema az taku vypovednu hodnotu ale da sa podla toho ako tak orientovat.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...WD je výborná značka, stavia na designe...ja mám doma 3 externé disky a ani jeden sa mi za tie roky nepokazil, ani nemal žiadnu patologickú závadu...GothaR sa osral, lebo WD má vypínač aj priamo na disku, akurát nie na všetkých modeloch...
mishozovo
Novice
Novice

Grim napísal:...WD je výborná značka, stavia na designe...ja mám doma 3 externé disky a ani jeden sa mi za tie roky nepokazil, ani nemal žiadnu patologickú závadu...GothaR sa osral, lebo WD má vypínač aj priamo na disku, akurát nie na všetkých modeloch...
pre mna za mna nech je disk aj v hajzlovej rolke ale hlavne je aby bol disk poriadny ....ale ako si povedal WD vsadza skor na dizajn ako na kvalitu :D a ludia su blby a povedia si jej to je pekny extrak ten beriem ale co maju vo vnutri je jedno ...
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

mishozovo napísal:
pre mna za mna nech je disk aj v hajzlovej rolke ale hlavne je aby bol disk poriadny ....ale ako si povedal WD vsadza skor na dizajn ako na kvalitu :D a ludia su blby a povedia si jej to je pekny extrak ten beriem ale co maju vo vnutri je jedno ...
Kup si teda hitachi :roll:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

OT:
Ja vam nerozumiem. Stale o tom istom. Blondiny vs. brunety. Uvedomte si, že dnes je každy tovar spotrebny material, je robeny tak aby vydržal zaručnu dobu. A u PC komponentov, kde sa to každy deň meni, to plati dvojnasobne. Na všetkom sa šetri, lacne materialy, lacne sučiastky... Na značke pritom vôbec nezaleži. Všetko čo prežije zaručnu dobu je už dnes skôr vecou nahody ako kvality.
To že značka x je lepšia ako y platilo tak pred 10 rokmi. Dnes je to všetko na jedno kopyto.
Napísať odpoveď