prilis vysoka teplota dosky
prilis vysoka teplota dosky
Zdravim... mam mensi problem.
Mam velmi vysoku teplotu dosky speedfan mi stale ukazuje ohen ze hori..
ked nerobim na pc nic tak je bezna teplota dosky 50 C co si myslim ze neni v poriadku.
maticnu dosku mam GIGABYTE M52LT D3
+ mam 2 ventilatory 8x8 cm cirkulacia vzduchu je v skrini, skrina je samozrejme uzavreta.
Ak pustim nejaku hru alebo proste zatazim pc tak mi hned skoci doska az na 60 C.Neviem aka je optimalna teplota dosky ale ked na speedfane ukazuje ze hori tak neviem,... co sa tyka HDD tak ten mam na cca 30 C
Grafika je na 40-45 C a Jadro 30-40.
poradte diky.
kupit chladic na chipset??
pridat dalsie ventilatory ?
Moja zostava je :AMD X3 445 3,10GHZ 4GB DDR3 550W SEASONIC ZDROJ RADEON HD5750 1GB 500GB HDD HITACHI DOSKA GIGABYTE M52LT D3
Mam velmi vysoku teplotu dosky speedfan mi stale ukazuje ohen ze hori..
ked nerobim na pc nic tak je bezna teplota dosky 50 C co si myslim ze neni v poriadku.
maticnu dosku mam GIGABYTE M52LT D3
+ mam 2 ventilatory 8x8 cm cirkulacia vzduchu je v skrini, skrina je samozrejme uzavreta.
Ak pustim nejaku hru alebo proste zatazim pc tak mi hned skoci doska az na 60 C.Neviem aka je optimalna teplota dosky ale ked na speedfane ukazuje ze hori tak neviem,... co sa tyka HDD tak ten mam na cca 30 C
Grafika je na 40-45 C a Jadro 30-40.
poradte diky.
kupit chladic na chipset??
pridat dalsie ventilatory ?
Moja zostava je :AMD X3 445 3,10GHZ 4GB DDR3 550W SEASONIC ZDROJ RADEON HD5750 1GB 500GB HDD HITACHI DOSKA GIGABYTE M52LT D3
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: prilis vysoka teplota dosky
Teploty sú zvýšené ale nič hrozné. Nvidia chipset 
vymen pastu na chipsete
vycistit od bordelu, prepastovat...
Inak cool plocha
Inak cool plocha
Tá teplota je na nVidia chipset úplne v pohode. Ja mám momentálne 65°C a to len čekujem net, počúvam hudbu, nahrávam film. Tá teplota sa drží od 62-67°C. Veľká, ale čo s tým spravim. Mám na saláme pokým ide.
Doska Gigabyte M720-US3 aka. nVidia chipset forever
Doska Gigabyte M720-US3 aka. nVidia chipset forever
Inak v tej utilitke by sa to malo dat nastavit ze pri akej teplote by ti malo detekovat hrozbu vysokej teploty,co v tvojom pripade nie je az tak vela,popripade skusit prepastovat ako sa spomenulo vyssie.Ale nemalo by to byt nic hrozne
no ok.. cize netreba panikarit hej ?
vsetko vpohode ?? je to normalne na nvidia chipsete ?
uz som sa bal ze mi zhori doska ... hh a ako sa meni v speedfane to nastavenie ze na kolko stupnoch ma horiet ?
viete niekto ? ok cize tu pastu... diky za rady
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2011, 21:23)
a pokial nevymenim pastu na chipsete tak sa to bude zhorsovat? bude stale stupat vyssie teplota? alebo je to inak ??
uz som sa bal ze mi zhori doska ... hh a ako sa meni v speedfane to nastavenie ze na kolko stupnoch ma horiet ?
viete niekto ? ok cize tu pastu... diky za rady
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2011, 21:23)
a pokial nevymenim pastu na chipsete tak sa to bude zhorsovat? bude stale stupat vyssie teplota? alebo je to inak ??
ja by som to nehádzal na nvidiu chipset ... toto by som hodil na GIGABYTE ...
mám jednu dosku z nvidia chipsetom .. Asus Striker II Extreme ... 34 mám teraz . 45 max pri zataži
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2011, 21:35)
nemusí sa to zhoršovať ... ale ak to má pomôcť tak prečo to neskúsiť?

mám jednu dosku z nvidia chipsetom .. Asus Striker II Extreme ... 34 mám teraz . 45 max pri zataži
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2011, 21:35)
nemusí sa to zhoršovať ... ale ak to má pomôcť tak prečo to neskúsiť?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Ja mám tiež Nvidia Chipset a mám stále 70 stupňov.
ok.. dozvedel som sa potrebne informacie co som potreboval... este raz diky za radu
to je vsetko.
Ja takéto problémy zvyknem riešiť ventilátorom na chladiču chipu
-
cornflake858
Expert
ja ako som uz riesil so sapom tiez tu nvidiu som iba na internete a mam teplotu 88°C a dalej stupa
vyriesil som to 80mm fanom
- Prílohy
-
- teploty cipset.PNG (11.89 KiB) 529 zobrazení