Trip do Rima

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
bill33
Light Expert
Light Expert

Trip do Rima

Príspevok od používateľa bill33 »

Ked uz tam vedu vraj vsetky cesty tak preco nie ze :P ale pojdeme lietadlom :D
Chcem sa akurat spytat bol tam uz niekto ako to tam fici doprava v meste a tak ceny... ideme cez ryanair ns blind :D
Proste doma pod Tatrami je nuda trochu ... tak nahodou ak je tu nejaky ten Riman :D tak nech napise alebo niekot kto takto tam uz bol a vie v hocicom poradit vopred DIKY
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Trip do Rima

Príspevok od používateľa audiotrack »

na cestovanie sú kúpiš metrobus kartičku. Stojí 16€, platí pre celú integrovanú linku, takže aj metro aj bus. Neplatí však na transport z letiska do centra a späť, tam si treba kúpiť osobitne lístok. Už si nespomínam koľko stojí, tuším nejaké dve eurá na osobu. Tá 16€ karta má platnosť jeden týždeň, takže sa to dosť oplatí.

ceny jedla sú dosť vysoké v reštauráciach, hlavne v okolí pamiatok. Malé pivo 7€, pizza tiež niečo okolo desiny, kapučíno 3€, pollitrová čistá voda vo fľaši pri koloseu od 2 do 3€ a tak.. Omnoho výhodnejšie teda je kúpiť si veci v supermarkete. Tam kúpiš liter a pol minerálky za celkom prijateľnú sumu. S jedlom sme to riešili typicky slovensky - ráno ukradnúť z raňajok koľko sa dalo, potom v supermarkete kúpiť šalát ktorý sa nepokazí. :) Samozrejme všetko je drahšie ako u nás.

pamiatky už neviem presne koľko stáli, tuším do kolosea to bolo 11€, do sixtínskej 14€. Na isic máš zľavu ak si študent, ale nie všade. Treba sa vždy spýtať, alebo si sledovať tabule pri pokladni. S angličtinou sa dohovoríš bez problémov. Ak ťa ešte niečo zaujíma, kľudne sa pýtaj :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Trip do Rima

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Rím je krásny, určite odporúčam obehnúť všetky známe pamiatky a miesta, i keď také čakanie do Sixtínskej kaplnky by som si nerada zopakovala. Keď som tam bola, mala som nevedomky to "šťastie", že som sa tam vybrala v deň, keď bol vstup zadarmo (tuším v nedeľu) a všade bola miliarda ľudí. Čakalo sa niekoľko hodín a bolo to naozaj veľmi náročné. Ale toto mesto stojí naozaj za to. A tá pizza a cestoviny.... hmmmm veľká mňamka!
Napísať odpoveď