Ahojte,
rozmyslal som ci nie je nejaky sposob ako kontaktovat komp za NAT aj ked nevlastnim hlavny router (ISP...), a nechcem pouzit software typu hamachi.
Neviem presne aka je topologia siete mojho providera, ale vidim to tak, ze som pripojeny na modem, ktory je castou nejakeho vacsieho subnetu, kedze ako gateway pouziva private IP (10.*.*.*.). Pod modemom mam este vlastny router, a dalsi NAT (celkom dost ipciek na to, aby sa v tom clovek vyznal....), ale tam port forwarding nie je problem.
Su to len moje predpoklady, v sietach nie som nijako skuseny, ale generalne by som si chcel spristupnit moznost hostovat nejaky server u seba doma (napr. http).
Dakujem
Hosting s private IP adresou
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hosting s private IP adresou
Ak uz ty si sucastou privatneho rozsahu tak bez zasahu ISP nemas sancu. Potreboval by si aspon jeden port otvorit. Co takto kontaktovat ISP nech ti prideli verejnu IP a otvori porty? (avsak urcite to bude uz za poplatok)
Existuje este par moznosti ako zverejnit PC za privatnym rozsahom, napr. pomocou VPN tunela na server ktory uz ma verejnu IP, ktory by vsetku komunikaciu prichadzajucu na dany port presmerovaval na tvoju stanicu.
Existuje este par moznosti ako zverejnit PC za privatnym rozsahom, napr. pomocou VPN tunela na server ktory uz ma verejnu IP, ktory by vsetku komunikaciu prichadzajucu na dany port presmerovaval na tvoju stanicu.
No hej, len co sa tyka mojho internetoveho pripojenia je to take problematicke, zijem na okraji mesta, v podstate sa da povedat, ze som nuteny mat mobilny internet
(Na tom ale uz pracujem). Ale aj tak, platit sa mi nechce, pravdupovediac som to chcel len na prakticke ukazky toho, co robime v php. Tiez som rozmyslal, ci by sa to nejako nedalo urobit cez SSH, takze sa zahlbim do manualov...
a co takto nieco ako php5.sk ?
nie nie, to co som chcel je urcene vyhradne na ukazky prac, ktore sa na "volny internet" nesmu v danom case dostat. Diky ale za napad.