IPTV - aky set top box?
IPTV - aky set top box?
Zdravim. Planujem zakupit digitalnu TV ktora je poskytovana technologiou IPTV. Chcem sa spytat aky set top box k tomu kupit? Co by mal podporovat? Aku znacku? Prosim poradte co najskor dik
Re: IPTV - aky set top box?
Od koho to ideš zobrať ?
Nedodajú ti to aj so set-top-boxom ?
Ak používajú nejaké vlastné set-top-boxy s kódovaním , tak s iným by ti to nemuselo vôbec ísť a zbytočne by si ho kupoval.
Nedodajú ti to aj so set-top-boxom ?
Ak používajú nejaké vlastné set-top-boxy s kódovaním , tak s iným by ti to nemuselo vôbec ísť a zbytočne by si ho kupoval.
No je to od jednej firmy co poskytuje Internet, IPTV a IP telefon v turci. Nemaju ziadne info o tom co dostanem...takze sa pripravujem na moznost ze set-top-box bude treba zakupit.
Este jedna otazka...je pravda ze cez SCART ide analogovi signal? Cize ked zo set-top-boxy pojdem do tv cez scart tak sa to prevedie zas len na analog a kvalita nebude az taka uzasna? Ze treba ist cez HDMI (je mi jasne ze HDMI je najlepsia volba ale ci je to poznatelny rozdiel medzi scart a HDMI)
Este jedna otazka...je pravda ze cez SCART ide analogovi signal? Cize ked zo set-top-boxy pojdem do tv cez scart tak sa to prevedie zas len na analog a kvalita nebude az taka uzasna? Ze treba ist cez HDMI (je mi jasne ze HDMI je najlepsia volba ale ci je to poznatelny rozdiel medzi scart a HDMI)
-
Ryan Giggs
VIP
Scart = analog. Rozdiel oproti HDMI bude, ale to aky veľky, zaleži na kvalite vystupov/vstupov, kablov atd.
- Musíš mať aj tv ktorý zobrazuje vo vysokom rozlíšení. Štandartne na Slovensku vysielajú HD kanály v rozlíšení 1280x720p
- Ak máš televízor HD Ready alebo Full HD , tak je prepojenie cez HDMI alebo DVI nevyhnutnosťou , kôli upscalingu.
- Len otázka je či ten set-top-box čo ti dodajú bude mať nejaký HDMI alebo DVI výstup.
http://www.hojko.com/rozdiel-dvi-d-a-hd ... 57-15.html
A najväčší rozdiel uvidíš , keď aj vysielané kanály budú v HD kvalite.
- Ak máš televízor HD Ready alebo Full HD , tak je prepojenie cez HDMI alebo DVI nevyhnutnosťou , kôli upscalingu.
- Len otázka je či ten set-top-box čo ti dodajú bude mať nejaký HDMI alebo DVI výstup.
http://www.hojko.com/rozdiel-dvi-d-a-hd ... 57-15.html
A najväčší rozdiel uvidíš , keď aj vysielané kanály budú v HD kvalite.
no telka je FullHD plazma a poskytovatel bude do kablou vraj hnat taky obraz ako chyta z druzice...cize v HD...takze HDMI nevyhnutnost jo? dik za rady 
-
vitusmotuz
Novice
Takze v Turci je to takto:
Každý zákazník pripojený do optickej siete GAYA má v byte pripojenie ukončené nástennou ethernetovou dvojzásuvkou. Prostredníctvom tejto dátovej zásuvky poskytujeme tiež novú káblovú televíziu. Pre príjem služby IPTV je potrebná inštalácia tzv. set-top-boxu - STB. Set-top-box je zariadenie slúžiace na prevod digitálneho obsahu na vstup televízneho prijímača. Zariadenie je podobné satelitnému prijímaču (satelitnému receiveru). Set-top-box nielen prijíma televízne vysielanie po dátovej sieti, ale zároveň komunikuje so servermi zabezpečujúcimi IPTV služby. Prináša do vašich TV prijímačov interaktivitu (zastavovanie, pretáčanie živého vysielania a ďalšie služby).
Cize podla mna staci ak si zozenies box s ethernetom a taktiez HDMI vystupom a fungujes zadarmo mas tieto stanice + radio
http://www.gaya.sk/index.php?zobraz=eht ... &iddata=94
Každý zákazník pripojený do optickej siete GAYA má v byte pripojenie ukončené nástennou ethernetovou dvojzásuvkou. Prostredníctvom tejto dátovej zásuvky poskytujeme tiež novú káblovú televíziu. Pre príjem služby IPTV je potrebná inštalácia tzv. set-top-boxu - STB. Set-top-box je zariadenie slúžiace na prevod digitálneho obsahu na vstup televízneho prijímača. Zariadenie je podobné satelitnému prijímaču (satelitnému receiveru). Set-top-box nielen prijíma televízne vysielanie po dátovej sieti, ale zároveň komunikuje so servermi zabezpečujúcimi IPTV služby. Prináša do vašich TV prijímačov interaktivitu (zastavovanie, pretáčanie živého vysielania a ďalšie služby).
Cize podla mna staci ak si zozenies box s ethernetom a taktiez HDMI vystupom a fungujes zadarmo mas tieto stanice + radio
http://www.gaya.sk/index.php?zobraz=eht ... &iddata=94
Tá ich www prezentácia je všeobecná, ja by som sa ich radšej spýtal na http://www.gaya.sk/index.php?zobraz=ehtml&idmenu=22
-
Ryan Giggs
VIP
STB poskytuju oni. Nejaky iny nemusi byť kompatibilny.
-
vitusmotuz
Novice
ja si myslim, ze by v kompaktibilite nemal byt problem staci, zebude vediet dekodovat mpeg 2 a bude obsahovat vstup Ethernet a vystup HDMI
Neide o to, čo si kto myslí, ale o fakta. Ja mám Antik, a majú samozrejme aj vlastný settop box, veď je to obchod, nie? A načo by podporoval niekto niečo iného na vlastný úkor? Narveš trebárs Intel procesor do AMD MB? Alebo do UPC netu iný modem?
Treba sa spýtať tam, kde to robia, a kde to vedia, nie? Možno je to obecné, a možno nie.
Treba sa spýtať tam, kde to robia, a kde to vedia, nie? Možno je to obecné, a možno nie.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak, tak. Zaleži na konkretnej firme ako to ma riešene. To, že poskytuju IPTV ešte neznamena, že tam môžeš pripojiť akykoľvek STB. Pochopil by som to, keby ponukali iba free programy. Ale kedže maju aj platene stanice, nejak to tam kodovane bude.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte, chcel by som trošku oživiť túto celkom starú tému...
Mám net od metronet.sk, poskytujú aj iptv zadarmo, ktorú môžem sledovať aj na pc cez vlc. Ponúkajú aj set top box, ale príde mi trošku drahý.
Neviete o nejakom iptv boxe?
Ď.
Mám net od metronet.sk, poskytujú aj iptv zadarmo, ktorú môžem sledovať aj na pc cez vlc. Ponúkajú aj set top box, ale príde mi trošku drahý.
Neviete o nejakom iptv boxe?
Ď.