Visual Studio 2010 - Spustenie programu pri štarte Win
-
TheSandsOfTime
Light Expert
Visual Studio 2010 - Spustenie programu pri štarte Win
Ahoj všetci... ako by som mohol spraviť, že by sa program spustil automaticky pri štarte systému? Pozeral som rozne tutorialy prehladával fóra, všade iný postup a ani jeden mi nefungoval, nevedeli by ste preto nejaký jednoduchý spôsob/kód?
Ďakujem...
Ďakujem...
Re: Visual Studio 2010 - Spustenie programu pri štarte Win
zapíšeš do "Startup" ... v start menu ... "Po spustení" po našom ...tam vytvoris Odkaz na svoje exe .. takze ak sa spusti system tak kukne tam a spusti ten program ...
-
TheSandsOfTime
Light Expert
mno takto ja si chcem spravit prcu z jedneho kamosa a chcem mu poslat taky program ze mu zakazdym ked spusti pocitac otvori ten program a tam mu vyhodi nejaky msgbox ............. to by som ako mohol spravit?
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nainstaluj (resp. naprogramuj ) mu to ako windows service, to potom asi ani nedohlada
inac nechapem preco vsetci pisete Visual studio 2010, vsak to neni programovaci jazyk
inac nechapem preco vsetci pisete Visual studio 2010, vsak to neni programovaci jazyk
-
TheSandsOfTime
Light Expert
pisem iba cez co to robim
a jako cez win service?
-
axxis
Addict
normalne ked vyrabas novy projekt tak si vyber windows service, potom to bezi ako sluzba a tej mozes nastavit aby sa pustila pri spusteni kompu. ona ma nejaky delegat OnStart ci aky to je, ktory sa zavola pri jej spustani, donho daj normalne MessageBox.Show a to je vsetko. ak to ma byt prank tak to bude fajn, lebo ho asi nenapadne, ze to moze robit prave sluzba
-
pipiak
Medium Star
windows sluzba ti nikdy message box nevyhodi nakolko nema gui...ta sluzba je sice dobry napad...ale treba k tomu nomalnu aplikaciu. a ta sluzba sa bude starat iba o to aby sa dany program nedal vypnut;)
-
harrison314
Hardcore addict
Dlsi pseudoheker
,
ale co uz s tebou, dost by pomohlo keby napises aky jazyk pouzivas ( tipujem basic ).
Ale nepotrebujes messageBox ale pouzijes Win API na jeho vyvolanie, to zvlasne aj windows sluzba.
Dalsou moznostou je pripisat do registrou automaticke spustenie tvojho win frorms programu ktori uz MessageBox ma.
ale co uz s tebou, dost by pomohlo keby napises aky jazyk pouzivas ( tipujem basic ).
Ale nepotrebujes messageBox ale pouzijes Win API na jeho vyvolanie, to zvlasne aj windows sluzba.
Dalsou moznostou je pripisat do registrou automaticke spustenie tvojho win frorms programu ktori uz MessageBox ma.
-
TheSandsOfTime
Light Expert
Ja by som potreboval nejaky kod, ktory by ten program zapisal do registrov
tak jednoducho:
Toto funguje len pri winxp, poradili mi to inde. adresasuboru v druhých úvodzovkách sa môže zmeniť, prípona taktiež ale neručím že to bude fungovať.
Potom to moze byt aj CopyFile, ale nevyznam sa v tom velmi, FileCopy je v starsich verziach, neviem ci je tomu tak aj teraz.
Kód: Vybrať všetko
FileCopy "C:\adresasuboru.pripona" , "C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup\adresasuboru.pripona"Potom to moze byt aj CopyFile, ale nevyznam sa v tom velmi, FileCopy je v starsich verziach, neviem ci je tomu tak aj teraz.
-
TheSandsOfTime
Light Expert
mn o ja mam Win7
uz som to tu pisal neska,
cesta k priecinku je tu
ak to chces zapisat do registrov tak by to malo byt takto nako:
vytvoris subor subor.reg
vnom bude
ten nazov je hocico, to ti bude ukazovat v registroch, a tie lomnitka musia byt dvojte
cesta k priecinku je tu
%appdata%/microsoft/windows/start menu/programs/startupvytvoris subor subor.reg
vnom bude
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Nazov"="\"C:\\Users\\cesta\\k\\aplikacii.exe\" /c"
už asi chápem, prečo píšu visual studio a nie konkrétny jazyk.
mám dve verzie:
buď ovládajú všetky jazyky ktorých vývojové prostredie sa nachádza vo Visual studio,
alebo chcú vedieť čo zo všetkých tých jazykov sa majú učiť pre vytvorenie toho a toho.
mám dve verzie:
buď ovládajú všetky jazyky ktorých vývojové prostredie sa nachádza vo Visual studio,
alebo chcú vedieť čo zo všetkých tých jazykov sa majú učiť pre vytvorenie toho a toho.
-
axxis
Addict
vsetky jazyky visual studia su uplne rovnocenne
btw. to by ma zaujimalo kolko ludi tu asi ovlada F#
btw. to by ma zaujimalo kolko ludi tu asi ovlada F#