Kde správne nakúpiť vitamíny alebo prírodné výťažky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde správne nakúpiť vitamíny alebo prírodné výťažky

Príspevok od používateľa MIRV »

ani sa nesnazi ich pochopit alebo skumat
Homeopatiká už skúmané boli. Ich efekt je totožný s efektom placeba. Neexistuje žiaden vedecky uznávaný mechanizmus pomocou ktorého by homeopatia mohla fungovať. Ten tvoj príklad "kamarát blablablabla a potom sa vyliečil" je presne prípad nezmyslov, ktoré by si mohol vidieť na markíze. V serióznom výskume anekdotické dôkazy (teda vo forme príbehov) dôkazmi nie sú. Ukáž mi jeden double-blind klinický test v nejakom recenzovanom časopise s relevantným impact faktorom, ktorý by dokazoval účinnosť homeopatík. Nenájdeš nič. Ja na rozdiel od teba totiž študujem primerané zdroje a nerobím závery na základe anekdôt.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

lumir - no na Alergiu je dobry Boswell s niektorymi vecami este..ale to nepreplaca poistovna a neviem ci to dostat na Slovensku kedze trh na SVK moc nesledujem... no kazdopadne ale lieky len potlacaju symptomi... iste netreba vsetky hanit ale tu ide hlavne o biznis farma firiem...pre farma firmy je najlepsi liek ktory nevylieci ale pacienta si doslova priviaze a ta potreba uzivat lieky ho sprevadza cely zivot...

MIRV - a myslis, ze farmaceuticke firmy s trilionovym rozpoctom dovolia aby vyslo na svetlo sveta, ze niektore bud homeopatika alebo prirodne latky vyliecia rakovinu alebo su ovela ucinnejsie ???? no mne je jedno ci sa liecite chemicky s liekmi ktore vyvolaju milion inych rekacii v tele.... ja odkedy uzivam rozne vitaminy nie som vobec chory a to si mozem dovolit spoteny chodit v zime v dazdi atd... nic mi neni
ako som s pomenul s tymi homeopatikmi.... ja NEVIEM ci pomahaju.. som voci tomu skepticky trosku kedze su to len koncentraty a aby v tak malych davkach pomahali, neviem....... kazdopadne s tym kamaratom to je pravda..lekari ho dlho liecili a stale sa mu zhorsoval stav az mu hodili popiere, ze ked umrie aby jeho organy mohli pouzit na vyskum atd... mu davali podpisat, lebo ze uz ho nezachrania mu povedali ! a odisiel a vyhaldal jedneho homeopata a vyliecil ho s homeopatickymi liecivami a vitaminmi.... prezil si toho mnoho a na homeopatiu neda dopustit !
...ale ja ta chapem... tiez pred par rokmi by som na homeopatiu povedal sarlatanstvo a neviem aj co... osobne si myslim, ze na homeopata a na ludovych liecitelov treba mat stastie lebo velmi vela ludi su len obycajny hnusny podvodnici....

Gangy - Ty si tak mudry clovek, ze snad nie je ani temy do ktorej si sa nezapojil... kedze vies vsetko.. ako tak kukam na pocet prispevkov a vsetkeho tak si myslim, ze snad tvoj jediny casopis ktory si si precital bol Bravo alebo Eva. Mozno Playboy tajne ukradnuty bratovi :) a hned potom si uz len zacal ist mudrovat na Hojko forum :)
hmmm homeopatika som zhruba vysvetlil...tam sa opakovat nebudem... a pocastoval som ta slovom ktory si zasluzis pretoze si tuto "hadku" ci ako to nazvat zacal ty.... viem, ze si uzivas taketo rozporyplne situacie tak som rad, ze som ti spravil povoly :) Peace...

..........a taktiez chcem povedat ze si vazim kazdeho dobreho cloveka s otvorenym nazorom :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ledenaster, po druhykrat ... homeopatika POMAHAJU, ale neliecia, je to iba, opakujem IBA o pristupe cloveka a o hlave(ako 90% chorob, ak sa vzdas tak prehras takmer vzdy)
to ze homeopatika neobsahuju ziadne lieciva vedia vsetci + mal som o nich par prednasok kde boli prebrate ich plusy a minusy... spominali nam pripady kedy clovek s TBC riesil vec homeopatikami s homeopatom (ziadny lekar) a skoncil... na TBC je kura silnych antibiotik od pol do 2 rokov.... vyliecia ta, mas znicene vsetky organy, ale prezijes. Niekedy cesta nie je len verit chemii lebo jedina funguje :-/

(ako zaujimavost, mama raz dostala pred 10 rokmi inekcie na ktorych bolo napisane 18krat pohrkajte v pravej a 6 krat v lavej ruke potom pichnite blabla... ked to dobrala oco klikol na net a ked zistil co to je za homeopaticku hovadinu tak homeopatika v nasom dome odvtedy neboli :) )
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ledenaster tvoja "logika" opat neprestava prekvapovat a rozosmievat. Ked niekto vie viac nez ty neznamena to ze vie vsetko (vlastne mu na to evidentne staci vediet dost malo), kedze tvoja "rozhladenost" a intelekt skutocne nenastavuju latku prilis vysoko. Nerozumiem moc vyznamu tych dalsich dristov o brave a eve ani nevidim akukolvek spojitost s homeopatikami ci faktom ze si idiot a kazdym dalsim prispevkom ci sskou to sam nezvratne dokazujes. Ostava len dufat ze z toho vyrasties, alebo ta dost skoro napriklad zrazi auto aby sa zamedzilo sireniu tvojho "obdareneho" genofondu. Drzim palce.

Pre gotena som aj prilozil link, aby vedel co dany vyraz znamena, kedze v osade v ktorej vyrastal ma slovo idiot evidentne niekolkokrat horsi vyznam nez slovo "oberk*k*t". Zas si sa ukazal.

//Ty si proste strateny pripad chlapce, je jedna vec hadat sa s magorom ktory pouziva nespravne ci nepravdive argumenty a druha vec s magorom ako ty, ktory sem napise len nesuvisle OT bludy a tesi sa na odpoved (tie ssky su proste neuveritelne a mal by si ich precitat tvoj psychiater). To je ako mlatit masochistu, daj sa liecit.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

mas pekne prianie, ze mi prajes aby ma auto zrazilo a hlavne keby si v tom aute sedel ty...to by si si uzil co ? :D
ten tex co si sem napisal Gangy.. s tym ti aj dakto pomahal ??? kedze si ho cca hodinu pisal ! a na Hojko forume si stale takze niekto ti musel pomahat ale napisal si to celkom inteligentne a davas si zalezat aby si posobil velmi intelektualne... ze az sa z toho smejem :DDD ...ty si ozdobou tohto fora... k veci si este nic nepovedal co by pomohlo niekomu alebo vyjadril sa... len tu stale pindas do vselikoho...

Srnec... no tak ci tak mas pravdu...je to najme o tom ako pozitivne myslis a o "vzdani sa"... tie napoje skoro zazracne by mohli byt aby po tolkom zriedeni mohli byt nejak ucinne zazrakom.... ale takisto placebo effect sa castokrat aj v normalnej medicine resp. konvencnej medicine pouziva...
ja sa vyznam(nakolko isty cas sledujem) vo Vitaminoch a preto som len chcel pomoct tomu kto zalozil tuto temu s vyberom podla moznosti tych kvalitejsich vitaminov kedze na slovenskom trhu su velkrat dost nekvalitne... a pokrok je dost slaby... no a nakoniec sa to zvrtlo na Homeopatiu o ktorej nic neviem povedat, mam len jednu skusenost od kamarata ktoremu skor tie vitaminy pomohli ako homeopatia, no ale pokial mu pomohla ako placebo effec resp. viera v uzdravenie sa... tak mu nepriamo pomohla aj tak sa to da povedat :D.este ze sme nenacali Germansku Novu Medicinu ktora je zas pre zmenu tiez o inom.......... stava dokonca sa ze velakrat kde mnohe potravinove doplnky a chemikalie su vedene ako homeopaticke, hoci to nesedi vobec podla povodneho principu a riedenia, ktore pouziva homeopatia...
len chcem povedat, ze ak vznikne nejaka choroba tak preco vznikla ? pretoze telu nieco chyba a v dnesnej dobe kde ludia su chamtivy a nicia prirodu a vsetko okolo sa niet co cudovat, ze obsah zivin v potravinach klesol az na take nizke hodnoty... no a preto tou prvou moznostou by malo byt posilnenie imunity na PRIRODNEJ baze... ovocim, zeleninami alebo priapdne potravinovymi doplnkami a vitaminmi... a az poslednou moznostou silne toxicke jedy primat do tela ktore vecsinou len telo poskodia....
od cias hippocrata sa pristup lekarov zmenil bohuzial..
//// inak odporucim tu pozriet tieto veci/snad mi to nevymazu admini:

http://jozefkamensky.blog.sme.sk/c/1643 ... iciny.html
mam tych materialov viac ak chcete napiste spravu...

//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 0:37)
Fakt, co stoji za povsimnutie je ze v roku 2008 nikto nezomrel na nasledky brania potravinovych doplnkov, vyse 5600 ludi zomrelo na rozne potravinove otravy a 120 tisic az 400 tisic ludi zomrelo nan postranne skodlive ucinky liekov . Aj to cislo je vlastne z medickych pramenov, tj iste sa ho snazia vsemocne potlacit, aby nevyzerali tak zle. Tj nasledky brania patentovanych liekov su stvrta najcastejsia pricina smrti, hned za porazkami, infarktami a rakovinami.
A este je zaujimave, ze ovela vecsi doraz sa kaldie na potravinove doplnky aby nesposobovali ZIADNE vedlajsie ucinky, kdezto u liekov je dovolene kolko vedlajsich ucinkov ? No asi dost vela ked si kupite liek a mate tam vedlajsie ucinky velkosti toaletneho papiera...
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

ledenaster...homeopati mali na dôkaz toho, že ide o účinnú liečbu vyše 200 rokov, vtedy ani neexistovali žiadne veľké farmaceutické firmy a za tú dobu nevyprodukovali jediný relevantný dôkaz účinnosti. Evolučná teória, teória relativity, kvantová mechanika, to všetko boli revolučné koncepty vo vede, ktoré museli čeliť odporu. Nakoniec sa však presadili a to za kratší čas ako homeopatická liečba...a vieš prečo? Pretože boli dôkazy. Pri homeopatii nie sú. Ak je homeopatia potláčaná, tak je to len dobre, lebo nahrádzať účinnú liečbu placebom je životu nebezpečné. Tvoj kamarát mal šťastie...ako som už vysvetlil, dôkaz to však nie je...iba ak o tendencii ľudskej mysle hľadať kauzalitu na základe nedostatočných dát.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hlavne prosim si nezamienat ani nedavat na jednu kopu homeopatika a vitaminy- /nenarazam na nikoho konkretne/. Tiez ma to samozrejme zaujimalo ci je nejaky vplyv citit ked sa tabletkove vitaminy beru a tak som robil test, ked som niekolko mesiacov ich bral a niekolko nebral. Vysledok je ten, ze pocas obdobia brania som naozaj citil ze mam viacej energie, menej som napriklad potreboval spat.Samozrejme ze som mal aj ine davkovanie, to co je vecsinou uvedene na pripravkoch je smiesne nizke a malo ucinne.. :)
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

gogo956 napísal:Samozrejme ze som mal aj ine davkovanie, to co je vecsinou uvedene na pripravkoch je smiesne nizke a malo ucinne.. :)
Neviem sice ake vitaminy beries, ale ja som mal na svojich vzdy obsah niektorych vitaminov aj viac ako 100% DOD. Nieje zbytocne sa tym davkovat viac, ako sa odporuca?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Numline1

ide o to, ze uz dlhe roky sa vedu spory, ci je oficialne odporucana doporucena denna davka vitaminov naozaj dostatocna. existuju vyskumy ktore tvrdia ze skutocna potreba je u niektorych latok podstatne vyssia, napr. vitaminu C, B vitaminy atd.
Ja mam chronicku sinusitidu a ked denne zjem iba cca odpor davku vit C 100mg, tak mam problemy s nosovou sliznicou a pod. Akonahle si davam denne aspon 500mg-1000mg, tak ziadne problemy nemam.
Napísať odpoveď