problem s vytvaranim PDF cez FPDF

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Nero
Amateur
Amateur

problem s vytvaranim PDF cez FPDF

Príspevok od používateľa Nero »

ahojte, takze spravil som si mensi script ktory generuje PDF cez FPDF
na localhoste funguje vsetko ako ma, ale ked som to nahodil na server, tak mi to robi problemy pri obrazkoch

Otvori mi adobe reader s chybovou hlaskou "The file is damaged and could not be repaired"
neviete niekto co s tym?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: problem s vytvaranim PDF cez FPDF

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak mas inu konfiguraciu servera. Pozri si to pdf cez textovy editor a mozno v nom najdes chybovu hlasku na ktorej funkcii ti to pada
Nero
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nero »

takze robi to len skusobny web, webzdarma, na inom hoste to slapalo, takze v podstate vyriesene
xxx9955
Novice
Novice

Príspevok od používateľa xxx9955 »

Ahojte. Mám problém s vytvoreným pdf. Adobe reader mi zobrazí prázdny dokument. Resp. Na začiatku je obrázok. Ten sa zobrazí správne, ale žiaden text sa nezobrazí. Robí to len Adobe reader. Nevypíše žiadnu chybu a napr v čítačke vo WIN8 s tým nie je problém a ani v Gmail, Skydrive(zobrazenie súboru cez ich vstavaný prehliadač). Nevie niekto čo s tým?

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2012, 22:01)
A ešte jedna vec:
Ako je možné riešiť zalamovanie textu v fpdf? Riešim to pomocou Multicell, čím sa text síce zalomý, ale nesedí mi potom riadkovanie pod tým, nakoľko ak je text v Multicell na dva a viac riakov, tak to zobrazuje ako jeden a ďalej text prekrýva s tým, žo je pod tám. Presun do ďalšieho riadku riešim pomocou: $y_axis = $y_axis + $row_height; . Dá sa nejak rátať na koľko riadkov je text v bunke a podľa toho násobiť $row_height?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak sa zobrazí iba časť súboru, je možné že máš nastavený nízky memory_limit a vytváraš veľké pdf.

k tomu multicell: h je počet buniek ktoré chceš spojiť do jednej, nie výška riadku. Ale bez nejakej ukážky ako a prečo to používaš, prípadne čo chceš spraviť neviem kde robíš chybu
xxx9955
Novice
Novice

Ale v inyych programoch ako adobe reader sa to zobrazi v pohode. A k tomu multicell...nepochopil som, co myslis ako h(height?)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

parameter funkcie multicell označený ako "h" v dokumentácii neznamená výška v zmysle výška riadku, ale výška v zmysle počet buniek ktoré má spojiť vo vertikálnom smere.
xxx9955
Novice
Novice

Ak dam: MultiCell(150, 10, $txt,0,1,'L',1); tak vsetky riadky v tom multicell maju vacsiu vysku, ale text pod tym sa neposunul. Takze ono mi to skor pripada ako vyska riaku. Aj podla: http://www.fpdf.org/en/doc/multicell.htm mi to sedi viac na vyska bunky v zmysle vysky riadku a aj to tak v praxi robi.

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2012, 10:49)
no to multicell uz mam. problem bol v tom, ze ja somar som na jednom mieste znova definoval poziciu na osy y. Problem s nezobrazovanym obsahom v adobe readery ostava. Vie niekto ako na to?

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2012, 21:03)
No. už viem, že problém je s fontom, ktorý som si pridal ja, aby tam bola aj diakritika. Postupoval som podľa: http://pabi3.com/blog/php-tvorba-pdf-do ... akritikou/ . Pridával niekto font podľa tohto návodu a funguje mu to bez problémov?
Napísať odpoveď