Reproduktory 2+1

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

Reproduktory 2+1

Príspevok od používateľa TomAss »

Zdravim mozte mi poradit ktore z tychto dvoch su lepsie ?
GENIUS SW-HF2.1 1200
Creative Inspire A320
Nevyznam sa ale Genius maju vacsi RMS vykon. Dnes idem do agemu takze by som potreboval vediet ze ktore zobrat :) . Diki.

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2011, 17:18)
Alebo este mi padli do oka o 10e drahsie Reproduktory LOGITECH Z313 .
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Reproduktory 2+1

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

viac uz na vyber ani nemas. takze tie logitechy urcite.
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

ja mam z323 na intraku a v ramci ceny sa celkom daju
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Tak kupil som nakoniec tie LOGITECH Z313 a som velmi spokojny. Diki za rady.
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

nejake tipy na kvalitne repraky 2.1 do 100 eur?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pri tej cene by som už zvažil, či radšej neisť do aktivnych študiovych repro. Tie zahraju podstatne lepšie. Napr. M-Audio Studiophile AV-30, Phonic P5A či nejaky Behringer.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Nechcem zakladať znova novú tému... Chcel by som kúpiť kvalitné reproduktory na strih videa a audia, prehrávanie skladieb, filmov, skladanie v PC atď. Mali by mať 3,5 mm jack, aby som ich mohol pripojiť k PC, alebo aj iný (neviem aký), ale taký, aby to prepájanie nevyšlo na ďalšiu stovku :D Vzhľadom by mohli byť tiež "seriózne", ale, samozrejme, nech sú najkvalitnejšie. Nemali by byť veľmi veľké, keďže pôjdu na stôl. Subák by mohol byť zabudovaný... Teraz neviem, či by boli lepšie aktívne alebo pasívne reproduktory pri strihu videa (čo najvernejší zvuk) a zároveň pri prehrávanie skladieb ("sýty" zvuk)... Cenový strop je ± 150€. Odmena za každý návrh a radu ... K+

//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 16:59)
Ešte ma napadlo, že dobré by boli i trojpásmové... Vtedy by trebalo subák???
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ak potrebuješ detailnosť na blízky posluch (úprava/tvorba skladieb), tak určite pozeraj aktívne štúdiové monitory. Aktívne majú zabudovaný zosilovač takže ich stačí pichnúť hocikde a malo by to stále hrať obstojne. Čiže tvoj prípad zahŕňa jednoznačne iba 2.0 reproduktory a nie 2.1. Subák je v takej cenovej kategórii iba vyhodené peniaze, ktoré môžeš investovať do kvalitných 2.0.

Poradil by som ti M-AUDIO AV40 (ťažko v tejto cenovej kategórii, kde tie monitory iba začínajú)

http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... av-40.html

Alebo trochu prihoď a máš vyššiu radu:

http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... eluxe.html

Prípadne pozri aj Bazár, možno niekto bude predávať málo hrané za dobrú sumu.

Možno ešte Behringer MS20+ ale tie som nepočul, takže to je iba čisto tip pozerajúc na cenu.

Na trojpásma za tú cenu zabudni, po pravde za tie peniaze ani dvojpásma nebudú bohvie čo ale stále lepšie ako nejaké reproduktory k PC. 2.0 na prácu stačia, neviem na čo ti treba subwoofer.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ok, tak subák nie. A myslíš si, že 20 alebo 70W stačí? Išiel by som skôr do tej deluxe verzie... A čo hovoríš na Pioneer 3070? Ďakujem, máš K+

//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 17:35)
Inak, na tej stránke je hodnotenie 3 hviezdičky z 5. Obávam sa stratených peňazí...

//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 17:38)
Rozmery sú fajn, ale je tam jack 6,3mm... Za tých 150-200€ by som chcel komplet repro také, že zapojím ho do PC a pôjde :D Tie kábliky, redukcie a tak... Ďalšie eurá... :D

//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 17:40)
Btw, aký je rozdiel medzi štúdiovými a multimediálnymi monitormi?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vykašli sa na watty v tvojom prípade. Ja mám doma Dali Concept 1, ktoré majú cca 25w a rozohrajú mi celú obývačku celkom kvalitne. Z tých Pioneerov 120w nevýjde ani keby si sa pokrájal. Nepočul som ich ale radšej by som vsadil na M-Audio BX5a deluxe ako na nejaké trojpásma od pioneeru. Hovoríš, že to chceš na tvorbu/úpravu hudby/filmov, takže jednoznačne štúdiové monitory. Tam máš istý presný, aj keď trochu stredový zvuk, no počuješ nahrávku približne tak, ako bola nahratá.

To hodnotenie môže byť zavádzajúce, pretože keď to niekto porovnával s reproduktormi o triedu vyššie, tak to aj tak potom vyzerá. Zas nedá sa veriť všetkému, čo je napísané na internete. Najlepšie sú vlastné skúsenosti, čiže ak máš možnosť (muziker,bs audio alebo iný distribútor pre M-Audio), tak si ich choď vypočuť.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ďakujem veľmi pekne. Už budem OT, ale nevedel by si mi doporučiť nejaké slúchadlá na strih a zároveň na natáčanie? Jack 3,5 mm, čo najvernejší zvuk, ovládač hlasitosti by nebol zlý... Tak do 100€... To sa pýtam len tak pre budúcnosť :D
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

No skús trošku pohľadať na fóre. Ryan Giggs o slúchadlách v tejto cene písal už dosť :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Suhlasim so všetkym čo tu napisal johny541. Na watty sa vy*er. To vôbec nie je dôležity udaj. Nepovedia ti ako hlasno budu repro hrať a už vôbec nie ako dobre.
"Najvernejši" zvuk u sluchadiel dosiahneš u študiovych sluchadiel. Napr. AKG K242 HD, AKG K 171 MkII, SHURE SRH440. Pripadne aj študiove či domace otvorene Audio-Technica. Tie hraju tiež vyrovnane.
A uplne najlepšia možnosť nejake in-eary. Tie zahraju lepšie ako "veľke" sluchadla. Najvyrovnanejšie v tejto cene hraju asi najskôr Etymotic Research ER 6i alebo aj napr. Phonak Audeo PFE 112.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Nejaké ľahké, jednoducho prenosné, malé, s krátkym káblom (<2m) ťa nenapadajú?
Na natáčanie sú asi lepšie otvorené, či? Zatiaľ sa mi pozdávajú tie Shure... Aj keď trojmetrový kábel... No... Na strih by vyhovovali - spĺňajú moje kritériá :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak prenosne v zmysle, že to chceš pripajať aj k nejakemu mp3 pri cestovani, tak to sa veľmi nehodia ani jedny. Su to veľke (i keď ľahke a pohodlne) kravy. Vyzeral by si ako kozmonaut. Su to sluchadla robene na študiove, resp. domace počuvanie. Na prenašanie su určene ine, ale tie nebudu hrať z ďaleka tak dobre ako tieto spominane. V tvojom pripade nejaky kompromis u veľkych sluchadiel nenajdeš. Buď sa s nimi neda veľmi cestovať, ale budu hrať dosť lepšie, alebo budu prenosne ale s horšim zvukom. Čo sa zas nehodi na nahravanie.

Ak ale chceš aj na cestovanie aj na to nahravanie tak tie in-eary su idealne. Jednak zahraju lepšie (viac detailov...) oproti veľkym v tej cene a tiež lepšie izoluju od okoliteho hluku. A o prenosnosti sa baviť hadam nemusime. Su na tento učel omnoho použiteľnejšie.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Len vieš, natáčať s inearmi je trochu riziko, ne? :D Pôjde predomnou auto a nevšimnem si ho... :-)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to o zvyku. Miliony ľudi použiva in-eary a zatiaľ ich auto nezrazilo.
Napísať odpoveď