Nešťastná súhra náhod?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
majoOr
Expert
Expert

Re: Nešťastná súhra náhod?

Príspevok od používateľa majoOr »

Janio to sa mu snažíme vysvetliť už traja vrátane teba :) a je jasné ako som písal už, že treba zarátať minimálne tu plochu, ktorou sa zrazili tie auta do toho ešte a hej zarátava sa tam aj tá hmotnosť :)
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

:roll:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Prosím ťa frajerik, nebudem tu pozerať video z mytbusters a ešte k tomu v angličtine... O čo tam ide, že auta majú spravenú tak karosériu, že pohltia náraz a preto, keď sa zrazia a auta v 50, tak je uder len v 50 ? Prečo potom, keď napare v 120 do stronu, tak tam je úder v 120 a nie v 40 ? Proste sa sčítavajú a výslednú hodnotu ovplivnia iné faktory, ktoré boli spomínané vyššie :roll:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Spixy napísal:tak ked idu 2 auta proti sebe rychlostou 50-60 km/h tak vysledna rychlost pri naraze je teaoreticky 100-120 km/h + zavazi hmotnost auta (ako pises nakladiak)
a k tym nahodam: skusil by som navstivit nejakeho odbornika na aury (alebo na temne energie ci co to je) alebo niekoho podobneho
exorcistu :D

//autoeditácia príspevku (26 Apr 2011, 0:57)
A pre autora:
kup dobry fotak a po case si mozno otvoris aj vlastnu vystavu, nieco na styl - "morbidne momentky"
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

Janio napísal: Prečo potom, keď napare v 120 do stronu, tak tam je úder v 120 a nie v 40 ? Proste sa sčítavajú a výslednú hodnotu ovplivnia iné faktory, ktoré boli spomínané vyššie :roll:
Pretože keď ide 120 tak naraz bude v 120 a nie 40 lulz. A keď pojdeš 40 tak naraz bude v 40. A ja nemam potrebu "hadať" sa alebo ti dokazovať niečo. Ver si čomu chceš.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Janio napísal:Ale hovno sa nespočítavajú. Rýchlosti sa sčítavajú! Je jasné, že treba tam zarátať ďalšie veci, ako veľkosť plochy, možno hmotnosť, ale určite keď idú 2 auta 50 km/h a sa zrazia tak nebude to v 50 km/h ale viac
Scitavaju sa mozno u teba v hlave alebo na papieri. V skutocnosti sa scitavaju kineticke energie, pretoze iba kineticka energia ma vplyv na deformaciu a silu narazu ako ju vnimame. A vo vzorci pre kineticku energiu vystupuje rychlost v kvadrate (E=0.5mv^2) takze rychlosti nemozes len tak scitat. Musis si pri kazdom aute vypocitat mnozstvo kinetickej energie a s tym potom mozes dalej pracovat.
Plocha stycnej plochy a deformacne zony auta potom vystupuju ako ako akesi "ohniska" vybitia kinetickej energie. Ak je plocha velka a deformovatelna, tak sa v nej strati najviac energie a minimum sa prenesie na pasazierov, ak je plocha mala (naraz do stlpu), tak sa poskodenie siri napriec autom rychlejsie a ak je plocha tvrda, tak je auto poskodene viac kvoli tomu, ze v danej ploche sa ziadna energia neabsorbuje deformaciou.
it_novice
Expert
Expert

Príspevok od používateľa it_novice »

Tak moment... tato tema sa vymkla spod kontroly.
Sakra Vy ste ale morbidný.
Buď chcete aby som Vám písal ďalšie veci čo sa mi stali (a nestávajú sa mi každý deň) alebo mi neveríte a riešite čo je potrebné aby človeku utrhlo hlavu.
Nemal som to zakladať vždy keď sa dakomu zdôverím čo sa mi deje tak hneď to skončí takto.

Zamknite to radšej a už sa nebudem k tomuto vyjadrovať.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Tak toto je brutálne :D Ako z nejakého kamňáku. "Videl som, ako sa stala búračka, dva Citroeny, odtrhnutá hlava atď, o mesiac neskôr znovu ňiečo podobné, všade samá krv, samé Citroeny...... Lekári ma posielajú vyhľadať psychiatra.... Čo poviete, mám si kúpiť Citroena ? :happyrespect:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nieee, daj dalsie pribehy, prosiiim :smt065
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

Okej už nebudeme nič robiť, žiadne hádky len prispievaj :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

it_novice napísal:Tak moment... tato tema sa vymkla spod kontroly.
Sakra Vy ste ale morbidný.
Buď chcete aby som Vám písal ďalšie veci čo sa mi stali (a nestávajú sa mi každý deň) alebo mi neveríte a riešite čo je potrebné aby človeku utrhlo hlavu.
Nemal som to zakladať vždy keď sa dakomu zdôverím čo sa mi deje tak hneď to skončí takto.

Zamknite to radšej a už sa nebudem k tomuto vyjadrovať.
No, ono sa ani nemôžeš veľmi diviť, ako ľudia reagujú. Takéto niečo nebýva normálne. Určite nie je dôvod na psychológa (jedine, ak by si mal dlhodobejšiu traumu). Ustálené spojenie "smola sa mu lepí na päty" nevzniklo len tak pre nič za nič. C3ku by som Ti neradil - mohlo by to blbo vypáliť a okolo teba by začali lietať ruky, nohy hlavy, časti chladničiek a smetiarskych áut...
Avšak ako čítanie veľmi zaujímavé. A rovnako je zaujímavé Tvoje podanie príbehov... O takýchto "brutálnych" prípadoch zvyknú byť aj tlačové správy (krimi/čas.sk) nenavedieš nás?
it_novice
Expert
Expert

Príspevok od používateľa it_novice »

Ako vieš že sa niečo stalo keď to nie je v novinách? Si si istý %ze vieš o všetkom? Čo keď ti pri baráku dačo buchlo čo ti ohrozí zdravie no v novinách to není? A viem že pri brutálnych nehodách sa postupuje rýchlo nech to vidí čo najmenej ľudí. Je to šok že niesom na titulke nového času s hlavou pri nohách :-D
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Nevieš aký bol motor v tých Citroenoch? 1.4i alebo 1.6HDi? Známi sa rozhodujú pre kúpu, tak ktorému sa vyhnúť.

just joke
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

No ak je pravda to všetko čo si napísal tak potom, :smt081
DiX
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DiX »

Pane boze, ved to je troll jak vysity z ucebnice a vy mu to tu papate aj s navijakom.
Prílohy
8f2e0_ORIG-successful_troll.jpg
8f2e0_ORIG-successful_troll.jpg (61.83 KiB) 1543 zobrazení
PiLLi04
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa PiLLi04 »

Všetky tvoje príhody znejú dosť zvláštne a nediv sa ked ti neveria, lebo takéto hrozne prihody nezažije niekto ani raz za život. Každopádne psychologa nenavštevuj ak z toho nemáš nejakú trvalejšiu traumu. Len sa ti čudujem že takéto veci vytrhnuté ako z hororu tu píšeš tak kľudne a nakoniec sa pýtaš na auto aké si nekúpiť :D ako keby tie prihody boli už pre teba rutina zaležitosť :D
A nakoniec odpoved na otázku - C3 nekupuj. Nehovorim že to je zlé auto ale po tom všetkom čo si si prežil to auto ti môže tie prihody stale pripominať a budeš mať zle myšlienky. A možno nakoniec ešte väčšie traumu ako doteraz..
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Mne to pripadá ako keby si chcel "potopiť" (Automobilku) Citroën. :D
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Citroen je pi*a ženské hnusné kazivé auto, ktoré by som si nikdy nekúpil, ale ty si asi emo, tak ty si môžeš kúpiť aj fiat panda... Ale k téme, Citroen nekupuj. Vybavené lock :wink:
Tailor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tailor »

Hlavne si nekupuj Citroen :D
Napísať odpoveď