Atómova Bomba v Európe
Re: Atómova Bomba v Európe
neverim, ak by mali, davno by ju odpalili.
Ktohovie, ako to vlastne je.... V každom prípade, ak by niekto chcel do Európy dostať atómovú zbraň, "bolo by s tým asi toľko námahy, koľko majú priemerní pašeráci drog" (názor jedného skúseného človeka z bezpečnostnej brandže....).... To znamená, že by transport by možný bol, ale otázka je odkiaľ by teroristi takúto hračku zohnali.... Pretože aj napriek Hollywoodom podporovanému názoru o ľahkej dostupnosti atómových zbraní je každé takéto zariadenie presne evidované, číslované a kontrolované.... Ako u Američanov, tak aj u Rusov, Indov, Angličanov, Číňanov etc.... Ibaže by si ju zostavili sami, ale potom je otázka odkiaľ zohnali štiepny materiál (ktorý je tiež ľahko kontrolovateľný)....
Keď, tak skôr by som sa bál z tejto strany rádiologickej zbrane....
Keď, tak skôr by som sa bál z tejto strany rádiologickej zbrane....
Dosť o tom pochybujem. 
Pinhead: no ale davnejsie sa prevalil skandal ked ruski vedci predavali vyhorene jadrove palivo z elektrarni kamsi na blizky vychod a nikto nevie kolko toho bolo. Z neho sa potom bomba vyrobit da. A k tomu ci to je realne sa vyjadrit neviem, s pasovanim je to tak ako pisal Pinhead, len s odpalom by mohol byt problem, lebo pre efektivny vybuch musi byt bomba niekolko stoviek metrov vo vzduchu a pri vahe x ton ju do vzduchu nedostanu len tak 
Jednoduchsie je podla mna vypustit niekde v metre jedovaty plyn, atd.
Jednoduchsie je podla mna vypustit niekde v metre jedovaty plyn, atd.
Gothar,
z vyhoreného paliva atómovú bombu nevyrobíš.... rádiologickú bombu áno, ale "normálnu" atómovú zbraň založenú na štiepnej reakcii isto nie....
z vyhoreného paliva atómovú bombu nevyrobíš.... rádiologickú bombu áno, ale "normálnu" atómovú zbraň založenú na štiepnej reakcii isto nie....
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ďalšie strašenie ľudí len preto aby sa podpísali zákony ktoré umožnia polícií preskúmať vám ešte aj váš análny otvor.
Ja v atomovku u teroristov neverím predsa je to len kus techniky a naozaj nie zrovna z datartu. ďaleko pravdepodobnejšie je nejaká zbraň z vyhoreného paliva s menšou účinnosťou ale možnosťou zamoriť krajinu už len naozaj preto lebo sa ku tomu palivu správali komanči ako ...komanči.
Ja v atomovku u teroristov neverím predsa je to len kus techniky a naozaj nie zrovna z datartu. ďaleko pravdepodobnejšie je nejaká zbraň z vyhoreného paliva s menšou účinnosťou ale možnosťou zamoriť krajinu už len naozaj preto lebo sa ku tomu palivu správali komanči ako ...komanči.
-
Stoporko
VIP
Gothar - presne ako písal Pinhead. Z vyhoreného uránu klasickú atómovku nespravíš. No je to skvelý matroš na tzv. špinavú bombu. Stačí hodiť do googla "dirty bomb" alebo "špinavá bomba." To je predpokladám to, čo myslel Pinhead pod rádiologickou bombou. Toto je seriózny prúser, keďže zohnať dostatok rádioaktívneho materiálu + trocha klasickej trhaviny nie je vôbec žiadny problém, všetko sa dá principiálne zohnať aj v Bratislave alebo Košiciach - celkom seriózne. Pôvodne som mal robiť bakalársku prácu o tejto problematike (+ bojové chemické látky všeobecne), tak som si nazháňal nejakú literatúru a občas som mal chuť dať si do auta atómbordel s plynovou maskou.
Jediné šťastia civilizovaného sveta (zatiaľ) je, že pre priemerného teroristu je jednoduchšie kúpiť v železiarstve kovovú trubku, klince a z toho v garáži za večer spraviť trubkovú bombu (pipe bomb). Vyjde ho to lacnejšie, má to devastujúci krátkodobý efekt na civilov + možnosť zasiahnuť aj vojenské ciele a suroviny sú ľahšie zohnateľné. A zároveň - takáto zbraň sa aj ľahšie umiestňuje. Položiť niekam na námestie alebo pod auto igelitku so špinavou bombou by bola z pohľadu efektívnosti totálna hovadina. Treba s ňou zaobchádzať ako s biologickou zbraňou, pričom má "navyše" aj silný demoralizujúci efekt a efekt "bubububu rádioaktivita."
Jediné šťastia civilizovaného sveta (zatiaľ) je, že pre priemerného teroristu je jednoduchšie kúpiť v železiarstve kovovú trubku, klince a z toho v garáži za večer spraviť trubkovú bombu (pipe bomb). Vyjde ho to lacnejšie, má to devastujúci krátkodobý efekt na civilov + možnosť zasiahnuť aj vojenské ciele a suroviny sú ľahšie zohnateľné. A zároveň - takáto zbraň sa aj ľahšie umiestňuje. Položiť niekam na námestie alebo pod auto igelitku so špinavou bombou by bola z pohľadu efektívnosti totálna hovadina. Treba s ňou zaobchádzať ako s biologickou zbraňou, pričom má "navyše" aj silný demoralizujúci efekt a efekt "bubububu rádioaktivita."
Nekdo posloucha Alex Jones?
Tansport hotovej atómovej bomby je nelogický.
a) ľahšie vyrobíš bombu "špinavú" ako "atómovú"
b) ľahšie vyrobíš atómovú bombu "statickú" ako "manipulovateľnú"
Dá sa ľahko vyrobiť bomba, čo rozhádže rádioaktívny materiál po okolí. Ale ak myslíme skutočnú atómovku, tak na výrobu statickej je potrebný priestor asi tak dvojposchodového domu a to je riešienie "kladivom, koľajničkami a hrubou silou". Vyrobiť mobilnú atómovku, ktorú je možné prepraviť a odpáliť gombíkom je pekný kumšt, ktorý sa nedá len tak urobiť na kolene v jaskyni.
a) ľahšie vyrobíš bombu "špinavú" ako "atómovú"
b) ľahšie vyrobíš atómovú bombu "statickú" ako "manipulovateľnú"
Dá sa ľahko vyrobiť bomba, čo rozhádže rádioaktívny materiál po okolí. Ale ak myslíme skutočnú atómovku, tak na výrobu statickej je potrebný priestor asi tak dvojposchodového domu a to je riešienie "kladivom, koľajničkami a hrubou silou". Vyrobiť mobilnú atómovku, ktorú je možné prepraviť a odpáliť gombíkom je pekný kumšt, ktorý sa nedá len tak urobiť na kolene v jaskyni.
-
Stoporko
VIP
begbee: trochu mi tebou udané rozmery nejdú do hlavy. Však prvé dve atómové zbrane na svete mali rozmery veľkej leteckej pumy, nešlo o žiaden dom. A ich konštrukcia podľa dnes dostupných údajov tiež nebola ktovie ako prešpekulovaná - nevravím, že bola jednoduchá alebo že by bola v domácich podmienkach replikovateľná. No nejednalo sa o žiadny super hi-tech ako sú dnes inteligentné rakety navádzané laserom. No opakujem, ich rozmery neboli závratne obrovské (B52 - ak si dobre pamätám model toho bombardéru, ich musela byť schopná naložiť do pumovnice a odniesť). No súhlasím s tebou, že jednoduchšie (a aj z pohľadu teroristických metód účinnejšie) je pre uterákov spraviť špinavú bombu, než sa babrať s výrobou atómovej zbrane, zháňať do nej štiepny materiál a potom to celé dať dokopy.
Prikladám obrázok Fat-mana, zas až také malé neboli.
Ďalej vychádzal som z "Návodu na sestrojení atomový pumy", ktorý už nejaký ten rôčik, ba už to bude i viac ako 10, koluje po internete...
Ďalej vychádzal som z "Návodu na sestrojení atomový pumy", ktorý už nejaký ten rôčik, ba už to bude i viac ako 10, koluje po internete...
Pro zacatecniky doporucuji nestavet hned rakety, ale umistit naloz do nejake budovy. Je-li alespon jednopatrova, muzete postavit vertikalni konstrukci, je-li pouze prizemni nebo jde-li o sklep, pak (pokud nechcete kopat sachtu, coz je prace nevdecna a nedustojna) se musite spokojit s horizontalni konstrukci.
- Prílohy
-
- FatManattinian.gif
- (37.9 KiB) 1227 stiahnutí
-
Stoporko
VIP
begbeee: nech sa na ten obrázok pozerám stále dokola, veľkosť tej bomby nie je nijak závratná, zmestí sa napr. do garáže. Ten návod, z ktorého si dal úryvok, nepoznám, no z princípu fungovania atómovej zbrane (ktorý je verejne známy) stále nerozumiem, prečo by mala byť pre jej zostrojenie potrebná budova tak extrémnych rozmerov. Veď principiálne stačí klasická výbušnina + podkritické množstvo štiepneho materiálu + trochu štiepneho materiálu na dosiahnutia kritickej hodnoty. Všetko sa to deje pri značných tlakoch a teplotách, preto to nespravíš doma na kolene. No rád by som dostal vysvetlenie, prečo stavať 2 poschodovú budovu?
Šesť metrová trubka umiestnená vertikálne je cca výška 2 poschodovej budovy, či?Vertikalni konstrukce se sklada ze tri alespon sestimetrovych rovnobeznych svislych trubek postavenych v rozich rovnostranneho trojuhelniku. Dolu upevnite jednu polokouli hladkou plochou nahoru, nahore na lyzinach bude spocivat druha polokoule, hladkou plochou dolu. Samozrejme ze se ma setkat s tou spodni. Doporucuje se horni polokouli blokovat napr. ocelovym lankem primerene tloustky. Nad polokouli umistime vhodne tvarovanou naloz, ktera ji ve spravnem okamziku odmrsti smerem dolu (a pretrhne to lanko, proto by nemelo byt prilis silne, dovedete si predstavit tu ostudu kdyby vam to nevyslo?). Odmrsteni je dulezite, protoze polokoule se spolu musi setkat po dostatecne dlouhou dobu (cca 0.5 sekundy), prestoze se zpocatku vehementne odpuzuji.
//: Teraz pozerám, že sme sa asi nepochopili resp. ja som to dovrzal. 2 poschodová v mojom ponímaní = prízemie + poschodie.
-
Stoporko
VIP
Keď tých 6m porovnáme s tou fotkou čo si tu postol, tak by ten rozmer už mohol byť reálny - predsa len by malo ísť o "samodomo" konštrukciu.
Jo, pod 2 patrovou budovou som si automaticky predstavil barák vysoký cca 9 a viac metrov (prízemie + 2 poschodia), čo by už bolo skôr zariadenie na výrobu rakety slušného doletu, prípadne viac než schopnej destilačnej kolóny pre vyznávačov ultrakvalitného alkoholu
Jo, pod 2 patrovou budovou som si automaticky predstavil barák vysoký cca 9 a viac metrov (prízemie + 2 poschodia), čo by už bolo skôr zariadenie na výrobu rakety slušného doletu, prípadne viac než schopnej destilačnej kolóny pre vyznávačov ultrakvalitného alkoholu
To patrí do témy "Konšpirácie naše každodenné", zakladal som ju práve preto aby takého bullshity mali svoje miesto. 
No vyzera to na nejaku manipulaciu s informaciami. Je totiz dost velka nahoda, ze 10 rokov je okolo toho ticho (alebo menej, podla toho kedy bol ten vysluch) a zrazu sa ozvu tyzden pred dolapenim Bin Ladina.
http://spravy.pravda.sk/bin-ladin-je-mr ... k_svet_p01
Nechcem velmi konspirovat, ale nezda sa mi to
//a dalsie pochybnosti: http://www.hojko.com/post1642491.html#p1642491
... alebo skrátka hocikedy inokedy bolo by to v pohode, ale keďže sa to stalo práve teraz, tak to je proste v háji.
No nič. Som rád, že to stihli, lebo do konca sveta už ostáva len čosi vyše roka.
Že vyrabajú dezinformácie ako na bežiacom páse, lebo sa držia Geobllesovej zásady 1000 krát opakovaná lož zostane pravdou. Čo je však najhoršie kažndá WEB stránkaa pomali protichodne informuje. Taká perlička deň po smrti Ben Ladina : Holl ivood natočil film o odstranení Ben Ladina. Tomu sa hovorí GÓÓÓÓL. Pripraviť dokoca film pred smrtou LadinaGothaR napísal:No vyzera to na nejaku manipulaciu s informaciami. Je totiz dost velka nahoda, ze 10 rokov je okolo toho ticho (alebo menej, podla toho kedy bol ten vysluch) a zrazu sa ozvu tyzden pred dolapenim Bin Ladina.
Bol som na http://www.pravda.ru Tam bol článok: Amerikánci ubíli zomrešieho Ben Ladina.
Prečo zomrelšieho? Osar Ben Ladin mal choré obličky a chodil na dializu, to hovorí za všeko
hej, urcite natocil film....boze ty uveris vsetkemu, este ta tvoja gramatika, proste blbec.