Ak hovorí o niečom o čom je od 60. rokov známe, že je to hoax, tak tiež necítim povinnosť brať ho vážne.Ak by ten človek začal všetkých zasypávať odbornými termínmi, tak by ho nik nepočúval.
Vplyv mediálnej manipulácie na podvedomie
Re: Vplyv mediálnej manipulácie na podvedomie
dobré stanovisko. ale každý človek má iný názor.
nemôžem ti dať karmu (asi som ti ju nedávno dával) ale toto bol krásny argumentMIRV napísal:
Tak akože...pápež Ján Pavol II. mal Parkinsona...znamená to teda, že náboženská hudba spôsobuje neurodegeneratívne ochorenia?
TLAK: už tu je jeden topic o podprahových signáloch a jeden o satanizme v hudbe, skús sa pozrieť do neho...
Je to tak, človek vždy nájde kopu blbostí. O tej piesni som doteraz nemal šajnu že sa tam údajne niečo také nachádza. Ale keď povedal prehrajte si to odzadu tak som to spravil ešte predtým ako tam vyvesil slová ktoré tam údajne sú. A viete aký bol výsledok? 3x som nenašiel skoro nič až na six six six, ktoré mi skôr znelo ako ix ix ix. A to moja angličtina neni zlá...
Takže výsledok je taký že keď mi povie čo tam mám hľadať tak to zrazu už vidím, ak je to backmasking tak docela o hovne.
Fakt keď človek chce vidieť hovadiny tak ich aj vidí a potom s toho vyvodzuje závery ktoré stoja na volovinách. Fakt by dnešným ľuďom neuškodilo trošku kritického myslenia, pretože pomaly každý verí na všetko...
Takže výsledok je taký že keď mi povie čo tam mám hľadať tak to zrazu už vidím, ak je to backmasking tak docela o hovne.
Fakt keď človek chce vidieť hovadiny tak ich aj vidí a potom s toho vyvodzuje závery ktoré stoja na volovinách. Fakt by dnešným ľuďom neuškodilo trošku kritického myslenia, pretože pomaly každý verí na všetko...
-
mirak2
Hardcore addict
ja len jedno uz...psychologia sa nestuduje na medicine, ale je to samostatny odborTLAK napísal: tu ide hlavne o podprahove posolstva, chod na medicinu a over si to na psychologii. Podvedomie vnima viac. Ak neveris TVLUX chod na google.
6 rocne studium je zakladne a potrebuje ho kazdy, s casti. Blaboli, neblaboli. Vyvratene, nevyvratené?
Povedz je vždy všetko dobré alebo IBA zlé?
je téma vždy uzamknutá alebo vždy odomknutá?
je vždy viac variácii, každý človek verí niečomu inému.
ako vyvrátiš pretočené texty v hudbe Qeen a led zeppelin?
Povedz je vždy všetko dobré alebo IBA zlé?
je téma vždy uzamknutá alebo vždy odomknutá?
je vždy viac variácii, každý človek verí niečomu inému.
ako vyvrátiš pretočené texty v hudbe Qeen a led zeppelin?
že je to kokocinaTLAK napísal: ako vyvrátiš pretočené texty v hudbe Qeen a led zeppelin?
vravel som ti - pozri sa do tej sekcie myslím že má názov "satanistická hudba".TLAK napísal:ako vyvrátiš pretočené texty v hudbe Qeen a led zeppelin?
ide o to že keď si pustíš tú hudbu pospiatku a počúvaš to len tak bez zvláštneho sústredenia ako normálnu hudbu, tak tam nebudeš počuť NIČ.
náš sluch sa však pri počutí ľudského hlasu snaží rozoznať slová - a pokiaľ ti niekto predloží text ktorý si popri sústredenom počúvaní čítaš tak môžeš nadobudnúť dojem že to tam naozaj počuješ. a to už vôbec nehovorím o tom, že ak si silne veriaci a chceš tam začuť slovko "satan" tak ho tam po chvíľke počuť budeš.
mimochodom, ako často ľudia počúvajú hudbu pospiatku? teda okrem náboženských fanatikov, ktorí sa silou-mocou snažia dokázať nejakú prítomnosť diabla?
tu ide o to, že človek má vedomie a podvedomie. Keď si niekedy pozrieš film pred spaním, a potom zaspíš, niekedy budeš mať sen akurát o tom filme. Budeš tam vidieť niekedy aj veci, ktoré si z filmu nepamätáš. Tvoje podvedomie si to zapíše, a v spánku si to prehraje alebo otočí ako hudbu. Keď spíš, niekedy vo sne pôsobí gravitácia opačne alebo sa ti zobrazujú iné takéto hlúposti. Nestane sa to tak vždy.
SUMMARY:
1. Buď to dokážeš a administrátori, myslím že by sa mu hodilo do profilu pridať niečo typu MEGAPAMÄŤ,
2. Alebo tu máme človeka, ktorý má náboženské predsudky, lebo hneď ako videl že je to tvlux, začal hovoriť že je tam vtieravý farár.
preriekol si sa. Ako si mohol vedieť, že to hovorí farár, keď si nemal obraz? To vieš všetkých 5,4 miliónov slovákov rozoznať podľa hlasu?silmarill napísal: síce mám namiesto obrazu zelené fľaky a zvuk mi po 10s vždy sekne, ale myslím že o moc neprichádzam.
keď vidím že je to z TV LUX a keď počujem ten vtieravý farársky hlas tak mi je jasné, že to objektívne určite nebude.
SUMMARY:
1. Buď to dokážeš a administrátori, myslím že by sa mu hodilo do profilu pridať niečo typu MEGAPAMÄŤ,
2. Alebo tu máme človeka, ktorý má náboženské predsudky, lebo hneď ako videl že je to tvlux, začal hovoriť že je tam vtieravý farár.
pokiaľ ti presvedčivo poviem, že satanisti ukryli do dlažobných kociek na chodníku podprahové posolstvo obrazom pentagramu a ty ako veriaci máš tendenciu takým veciam uveriť, tak po sústredenom hľadení na chodník začneš v jeho vzore vidieť pentagramy... aj takto funguje ľudské podvedomie.
v kostole som už pár krát bol, takže už poznám ten tichý no naliehavý pastiersky hlas. na to netreba žiadnu vedu.
v kostole som už pár krát bol, takže už poznám ten tichý no naliehavý pastiersky hlas. na to netreba žiadnu vedu.
ako vidim, velmi sa ti tam nepacilo. Normalne ze sa zacnem pozerat pod nohy. Co ak su tu vsade!!!
Pomaly ma chyta panika! AAAAAA, čo si počnem?
Jasne že né.
Ale čím menej veciam veris, tym si neistejsi. Ak mas nejaky problem s pastierskym hlasom, kup si 50 kg kno3 v zahradnictve a potom vyhod kostlo do vzduchu. Budes rad 
Pomaly ma chyta panika! AAAAAA, čo si počnem?
Jasne že né.
Tieto nezmysly sme tu už riešili dávnejšie, ty si tým teraz objavil Ameriku, no čo už. Každopádne, skús viac skepticky uvažovať a hlavne nebrať farárov ako jediný hodnoverný zdroj.
Ale díky za linku, keď sa budem nudiť, niečo si pozriem. Ten Vojtaššák ma zaujal, to zas bude apologétov..
Ale díky za linku, keď sa budem nudiť, niečo si pozriem. Ten Vojtaššák ma zaujal, to zas bude apologétov..
aj ja som sa nudil, ked som to prvy krat isiel pozriet.
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2011, 11:00)
je nemožné aby si to dokázal.
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2011, 11:00)
ako si vedel, že to nieje normálny veriaci človek na prednáške, ale bo niekto iný? Každý človek má iný hlas. Ktomu ešte prízvuj, ako zaťahuje....silmarill napísal:pokiaľ ti presvedčivo poviem, že satanisti ukryli do dlažobných kociek na chodníku podprahové posolstvo obrazom pentagramu a ty ako veriaci máš tendenciu takým veciam uveriť, tak po sústredenom hľadení na chodník začneš v jeho vzore vidieť pentagramy... aj takto funguje ľudské podvedomie.
je nemožné aby si to dokázal.
Jediné čo je pre mňa "priam šokujúce", je fakt že toto niekto hltá.Kto chce vidieť hlúposti všade ten ich aj uvidí...kto chce vidieť duchov bude ich vidieť...atď.
Komu sa ešte nestalo keď šiel napr. v noci domov a mal čudný pocit že ho niekto sleduje alebo zafúkal vietor ktorý niečím buchol alebo sa niečo mihlo a už za tým hľadajú niečo.A k tomu ľudská myseľ je taká že si veci okolo seba potrebuje mystifikovať a zastrašovať sa niečím.Tak máme to v sebe...
Komu sa ešte nestalo keď šiel napr. v noci domov a mal čudný pocit že ho niekto sleduje alebo zafúkal vietor ktorý niečím buchol alebo sa niečo mihlo a už za tým hľadajú niečo.A k tomu ľudská myseľ je taká že si veci okolo seba potrebuje mystifikovať a zastrašovať sa niečím.Tak máme to v sebe...
-
JohnFrusciante
Star
čo ty tu riešiš? keby si skôr chcel vedieť prečo je niekedy mesiac na oblohe veľký aj napriek tomu, že sa od Zeme vzďaľuje tak by to bolo pre všetkých čitateľov aj prispievateľov zaujímavejšie.. takto tu cítiť negatívny podtón s takmer každého príspevku
mal by si si uvedomiť, že nie všetko čo oni povymýšľajú má až taký význam ako to nafukujú.. keď oni idú kázať a hovoriť niečo takéto a pritom sú súčasťou cirkvi, v ktorej sa deje toľko hovadín, pri ktorých rozum zastáva, tak mi to vôbec nepríde seriózne
--- --- ---
a navyše silmarill písal, že aj napriek tomu, že mal zelenú machuľu namiesto obrazu a vedel, že je to farár neznamená hneď, že pozná hlas všetkých ľudí omg.. už len použiť takúto somarinu ako argument ukazuje, že práve ty už máš kvalitne vyčistený mozog takýmito podobnými kravinami a stávaš sa jedným z nich
--- --- ---
a teraz ti radím si prečítať celý topic ešte raz a dôkladne si prečítaj každý príspevok.. a pozeraj čo píšu iní a čo píšeš ty.. keby si to postavil na rovnoramennú váhu tak by si videl, že rameno kde sú tvoje odpovede je poriadne vysoko
mal by si si uvedomiť, že nie všetko čo oni povymýšľajú má až taký význam ako to nafukujú.. keď oni idú kázať a hovoriť niečo takéto a pritom sú súčasťou cirkvi, v ktorej sa deje toľko hovadín, pri ktorých rozum zastáva, tak mi to vôbec nepríde seriózne
--- --- ---
a navyše silmarill písal, že aj napriek tomu, že mal zelenú machuľu namiesto obrazu a vedel, že je to farár neznamená hneď, že pozná hlas všetkých ľudí omg.. už len použiť takúto somarinu ako argument ukazuje, že práve ty už máš kvalitne vyčistený mozog takýmito podobnými kravinami a stávaš sa jedným z nich
--- --- ---
a teraz ti radím si prečítať celý topic ešte raz a dôkladne si prečítaj každý príspevok.. a pozeraj čo píšu iní a čo píšeš ty.. keby si to postavil na rovnoramennú váhu tak by si videl, že rameno kde sú tvoje odpovede je poriadne vysoko
dejú sa hovadiny, ale ak tomu neveríš, nenespriemňuj život ostatným. Strácam slová keď vidím kam sa táto debata odoberá. Choď si kritizovať cirkev inde!Čo tu ja budem argumentovať na protikresťanské reči!mal by si si uvedomiť, že nie všetko čo oni povymýšľajú má až taký význam ako to nafukujú.. keď oni idú kázať a hovoriť niečo takéto a pritom sú súčasťou cirkvi, v ktorej sa deje toľko hovadín, pri ktorých rozum zastáva, tak mi to vôbec nepríde seriózne
-
JohnFrusciante
Star
máš pravdu.. nenespríjemňujem život ostatným a nenespríjemňovať ho budem aj naďalej.TLAK napísal: dejú sa hovadiny, ale ak tomu neveríš, nenespriemňuj život ostatným. Strácam slová keď vidím kam sa táto debata odoberá. Choď si kritizovať cirkev inde!Čo tu ja budem argumentovať na protikresťanské reči!
to čo si napísal
a nie sú to až tak protikresťanské reči ako proticirkevné ale OK
...zvláštne si veci vysvetľuješ
-
mirak2
Hardcore addict
http://medialne.etrend.sk/televizia-spr ... medii.html
aj k tomuto mi nieco povies?
aj k tomuto mi nieco povies?
Však majú pravdu, médiá s tým už začínajú a súhlasím aj s myšlienkou posledného odstavca že nech sa každý prihlási k tomu čo naozaj je a nie čo mu nahúckajú. Keď som ateista napíšem bez vyznania a keď som evanjelik dám si evanjelickú cirkev....
-
mirak2
Hardcore addict
nech povedia rovno, ze to je kvoli prerozdelovaniu financii medzi cirkvami a nezaobaluju to do balastu a nehadzu na media..