Prosím Vás, neviete mi poradit, som z toho už zmätený, mám vodičák skupiny B, auto Daewoo Racer 1.5i a neviem do koľko KG môžem tahať karavan.
ďakujem pekne za pomoc
Karavan do koľko KG
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Karavan do koľko KG
(4) Skupina B
a) motorové vozidlá okrem vozidiel uvedených v odsekoch 2, 3 a 16, ktorých celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla podľa písmena a) a prípojného vozidla, ak celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje pohotovostnú hmotnosť ťažného vozidla.
a) motorové vozidlá okrem vozidiel uvedených v odsekoch 2, 3 a 16, ktorých celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla podľa písmena a) a prípojného vozidla, ak celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje pohotovostnú hmotnosť ťažného vozidla.
diky moc, len prave dakde som pocul ze sa to odvija este aj od vahy auta a dakdo mi hovoril ze na mojom aute max 450kg prives, takze teraz si nejsom isty ci sa ten dotycny mylil 
-
D_I_C_K
Light Professional
no to by si mal mať v papieroch asi napísané max tažná vaha....vieš poltonové auto neutiahne asi tonový príves.. chápeš nejaká tabuľka asi existuje ale to až tak odborne nájsť neviem stačí použiť google ak vieš konkretne o čo ide...
-
Hellboy248
Guru wannabe
este si zisti ci vobec mozes take nieco tahat, niektore tipy z daewoo koncernu maju zakazane ..napr. lanos