USB 2TB - pad na zem problem

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
smutko8882
Light Expert
Light Expert

USB 2TB - pad na zem problem

Príspevok od používateľa smutko8882 »

Dnes rano mi padol vypnuty externy 2TB HDD na zem a pri zapnuti sa normalne rozbehne windows ho detekuje v roote najde vsetky adresare ktore tam maju byt. Ked vsak otvorim zlozku s HD-filmami ktorych som tam mal asi 100 tak disk zacne ako keby preskakovat a vydavat take opakovane zvuky. Trva to cca 10 sekund a potom otvori zlozku v ktorej je vsak miesto 100 filmov len 45 a niektore z nich mi nejde ani zalohovat...

Ako by ste pokracovali dalej keby ste chceli vsetkych 100 filmov zachranit ??? Kaslal som sa s nimi asi 2 mesiace aj s audiostopami aj s titulkami a teraz ma to strasne stve !:( Budem vdacny za kazdu radu.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: USB 2TB - pad na zem problem

Príspevok od používateľa jarda.j »

Ide zjavne o mechanické poškodenie disku, isto neznesie hádzanie na zem. Posťahuj si, č sa dá a kúp nový. Síce jestvuje aj firma, ktorá to vie zachrániť, ale je to ozaj drahé, radšej to stiahni znova.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa javatar »

tie opakovane zvuky su cvakanie? ak ano tak si zazalohuj vsetko co na nom je a ma pre teba cenu - znamena to totiz ze disk sa chysta do HW neba.... otestuj ci to robi len pri tej jednej zlozke ak ano tak s rizikom mozes pouzivat disk s tym ze poskodene miesto je zrejme zaplnene (ale to je dost velke riziko) - ako pisal jarda -> je to mechanicky poskodene, ak chces zachranit data tak si priprav minimalne 100€, na tvojom mieste by som ten disk uz nepouzival (skoda penazi ale tak treba si na to davat pozor, mne odisiel nejeden disk tak viem o com hovorim)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

skus este prebehnut error scan
smutko8882
Light Expert
Light Expert

Diki za rady. Tak nakoniec sa mi podarilo viacero filmov zachranit pretoze moj media prehravac, ktory vie aj kopirovat dokazal nacitat viacej filmov v tej zlozke z filmami tak som asi 60 filmov zachranil... Kupil som si novy disk ale mozno ho skusim vyreklamovat ten poskodeny a skusit stastie ze mi daju este jeden : ) Popripade asi neexistuje nejaky soft co by vedel na disku spravit particiu len z citatelnych sektorov a pouzivat dajme tomu 800 GB miesto 2000GB.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

particiu nie ale pokial ti to nebude cvakat mozem ti napisat soft ktory zapise len chybne sektory - resp. zapise vsetko a vymaze len to co bude vediet korektne precitat
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Reklamácia na mechanické poškodenie je nezmyselná, a ešte aj zaplatíš poplatok za neoprávnenú reklamáciu, spoznajú to. :) A o chvíľu bude už iba cvakať... vystavovanie hlaviček, a exit.
smutko8882
Light Expert
Light Expert

vyzera ze to cvaka ale iba pri prezerani asi tak 25 % zloziek... Kazdopadne ten soft by som mohol skusit ak mi das nazov : )
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ten soft nepoznam ale vytvorim - poobede by som sa mohol k tomu dostat a vecer by som sem mohol dat neaky ten vysledok - ak nie tak pis SS, pripadne mozno zajtra by to slo - ale pravdepodobne budes musiet uvolnit cely disk (nechce sa mi zase s to zase premakavat)

//tak asi az po velkej noci...
tuning1114
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa tuning1114 »

hmm aj ja mam uplne novy 1,5TB HDD a tiež lubi si tak zacvakať ale robi to od novoty ani raz nepadol na zem hned ako som ho kupil som ho dal na stol k pc a od vtedy som s nim nehybal
mam ho zapnuty iba občas... možno tak 2-3 hodiny do tyždna
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

zalohuj co mas na nom a chod ho reklamovat :)
Napísať odpoveď