satelit na 2 TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mito85
Star
Star

satelit na 2 TV

Príspevok od používateľa mito85 »

zdravím
nakoľko digitalizácia postihla aj mňa tak rozmýšlam nad kúpou satelitu
vedeli by ste mi poradiť nejaký komplet na príjem 2 družíc a na 2 TV. ako nepotrebujem žiadne ultra super mašinu, cca tak do 260 EUR, ide o to že aj nemienim platiť drahé mesačné poplatky za kanály kt. aj tak nepozerám, čo sa týka spôsobu dekódovania, tak v tom som lavý, lebo som kedysi študoval nejakú tú stránku kt. sa tomu venovala ale to bolo dávno, pozeral som CS link aj mágio a CS link mi príde lepšie, resp. CS link používa kodovanie cryptowork, čo predpokladám že by sa dalo možno naflešovať..ale to iba ako možnosť, o to mi prioritne nejde, ale zase ked niečo kúpim, tak chcem vedieť možnosti, čo sa s tým bude dať robiť.::D:D
vaše konštruktívne postrehy uvítam
diki
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: satelit na 2 TV

Príspevok od používateľa jarda.j »

Je toho plný net, pohĺadaj podľa toho, čo sa Ti páči. Aj tu:
http://www.satelitni-komplety-cesky.cz/ ... v-c-3.html
http://satelitni.komplety.cz/
http://www.digipal.sk/prijem_z_1_satelitu_na_2_tv.html

Nenapísal si, aké dve družice ťa zaujímajú. Skylink ide na dvoch cez 1 pevnú parabolu, ináč na viac družíc treba s motorom.
mito85
Star
Star

tak ono zle som sa asi vyjadril, má to byť na 2 TV ale ak by to bolo na 2 družice tak by nebolo na škodu..D ja som len čítal že môže prímať signál aj z 2 družíc... ono je toho mrte, openbox, dreambox (ten je pekne drahý) , a karty CS link, Skylink a pod. a mám z toho takú hlavu, 1 používa také kryptovanie (či šifrovanie či ako sa to volá) a 2 také a onaké....D proste potrebujem poradiť , poprípade či máte skúsenosti s tým CS link, alebo čomu sa vyhnúť a pod....
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

CS link neviem. Mám Skylink, a ide pevná parabola na dve ich družice. S kartou cca 140 Eur. Lepšie sú, ale keď to nepotrebuješ, tak na pozeranie je to v pohode. Pokiaľ chceš Full HD a nahrávanie na USB, potom je to nákladnejšie.

Prezri si na nete CS link/Skylink, ponuky predajcov satelitov, ktorí majú denný kontakt aj o možnostiach jednotlivých výrobkoch, ale aj o akciách. A osobná návšteva predajne neuškodí, uvidíš, prezrieš, podebatuješ, osaháš.
mito85
Star
Star

no to bude asi nevyhutnosť navštíviť kamennú predajnňu, len aby som bol pripravený na tie ich kaleráby do hlavy...D nepotrebujem žiadne full HD a pod. veci, len nech je schopné prímu HD programov....
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

Budes to mat tazke :) Pises ze nechces full hd ale chces hd prijem. Takze takto. V ziadnom pripade nekupuj prijimac, ktory zvladne len SD vysielanie. Su to vyhodene peniaze. Kup prijimac, ktory zvladne HD prijem. To full hd, neries. Vacsina HD kanalov vysiela v 1080i, pomenej v 720p. Kvalita je o hodne lepsia ako ako SD vysielanie.
Dalej, system sifrovania. Ak ti staci zakladna ponuka kanalov (skylink, cslink) tak potrebujes cryptoworks (CW) citacku. Od maja rozsirena ponuka Skylinku pojde len na ICE kartach tj. hybrid cryptoworks a irdeto > za chvilku pojde Skylink len na irdete > bude potrebna citacka, ktora zvladne irdeto. Cslink zatial ostava pri CW, otazne je dokedy a s cim potom pridu.
Ad viac satelitov. Astra 19+23 sa daju prijimat cez monoblok, na ine druzice potrebujes bud multifeed alebo motor aby si mohol tocit tanier.
Prijimac, cim drahsi lepsi :-) priama umera ;-) Mam dreambox, ktory ma linux, takze neobmedzene moznosti. Ci uz vo funkciach prijimaca, alebo moznosti citania kariet, alebo hrania sa s viac advanced vecami. Ako lacnejsiu variantu ti teda odporucim skor nejaky vu+ alebo ab ipbox. Oblukom sa vyhni polskemu zazraku menom Ariva 100/200. Usetris si mnozstvo problemov.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

sundevil napísal:Vacsina HD kanalov vysiela v 1080i, pomenej v 720p.
Všetky HD kanaly vysielaju takto. Full HD u tv vysielania = 1080i.
mito85
Star
Star

noo super, takto som to potreboval vysvetliť: ako jasné že by som nekupoval SD prímač... a tiež ako si napísal že čomu sa vyhnúť......
dreambox by bol super, ale iba v prípade že by som ho niekde splašil...inak 300 eur nedám....
ono ja viem že čím drahší tým lepší ale zase musíš vedieť že za čo platíš, aby si neplatil za blbosti kt. nevyužiješ!! čo sa týka tých satelitov, tak mi stačí monoblok....
sundevil
VIP
VIP

Jasne, chapem ;-) Sam som chcel najskor prijimac za max 200 eur. Ale ked som zacal hladat tak to boli zakladne modely, na ktore bolo viac staznosti ako chvaly. Ked som sa radil s odbornikom, tak uz bola rozumna hranica 300eur za HD prijimac. Povodne som s dreamboxom ani nepocital, ale mal som moznost pouzivat dreambox asi 2 mesiace a po nich som uz nechcel nic ine :-) Tak som skoncil s prijimacom za takmer 500eur (samozrejme este 500gb disk aby bolo kde nahravat + nejaka ta karta na pozeranie). Mal som tanier s motorom. Ten som vsak vymenil za tanier s multifeedom na 6 lnb, nebavilo ma stale tocit, takto prepinam tak rychlo ako to len ide. Ale hlavny dovod bol prijem z astry 23E + thor 0.8W. Nebol som predtym nejaky maniak na satelitny prijiem, ale teraz je z toho viac menej nieco ako hobby. Navyse mam kolegu, ktory ma podobnu zabavku. stale skusame, vsetko co sa da s DM robit. Takze nelutujem tie peniaze co som do toho vrazil.
mito85
Star
Star

no ja HDD nepotrebujem....a v čom je ten dreambox taký super, okrem toho že sa na nom dajú robiť nejaké úpravy a pod.? aké používa cryptovanie?
sundevil
VIP
VIP

Dreambox, a obecne linuxove prijimace su obmedzene nie z HW stranky ale vsetko je zalezitost SW. Upravit a dorobit sa da vsetko mozne. Rozpisovat to moc nejde, su toho tony. Pokial ho pripojis na net, co je pre DM takmer nutnost, mozes navyse vsetky SW rozsirenia stahovat a instalovat na par stlaceni na DO.
Kodovanie, to je kapitola sama o sebe. Univerzalna citacka + spravny SW dokazu precitat snad vsetky karty. Preto nemusis mat starost o to ake kodovanie pouziva satelitny provider. Akurat skylink+irdeto+dreambox momentalne nejdu moc dokopy. Ale je to len zalezitost casu.
Napísať odpoveď