Pripojky - plyn, elektrina, voda + kanalizacia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pripojky - plyn, elektrina, voda + kanalizacia

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, chcel by som poprosit o radu. Idem cez tyzden vybavovat pripojky k pozemku. Co by som mal prve urobit, resp. kde sa mam najprv zastavit? Na obecnom urade? Docital som sa vselico, ze na plynovu pripojku potrebujem asi ziadost na drobnostavbu od obecneho uradu ... Len predtym musim ist asi na kataster po list vlastnictva, aby som mohol urobit kopiu a dalej nejaky nakres pozemku ... To sa nesie do SPP. Zatial chcem len pripojky bez pouzivania. Neskor sa spojazdnia. Dalsia vec, potrebujem od elektrarni novu skrinku - pripojku, tam co vsetko treba? A posledna vec, ak sa idem zahlasovat na kanalizaciu, ktoru prave robia, tak ta sa nedava naraz aj s vodou?

Dakujem za info.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: Pripojky - plyn, elektrina, voda + kanalizacia

Príspevok od používateľa Janio »

K tej el. skrinke, ak chceš mať doma elektrinu tak ju potrebuješ... A oni by ti mali už všetko spojazdniť
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale to viem aj ja, ze potrebujem elektrinu doma :) Len som sa pytal, ze ako na to ... Ci to niekto v blizkej dobe nerobil teraz ... :roll: Co si mam tam pytat, resp. si pripravit ku zmluve, ku ziadosti ...
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

imho najlepsie info v tychto veciach rovno od zdroja....predpokladam ze plynarne a vodarne maju nejaku infolinku tak by som najprv zavolal tam a na vsetko sa popytal
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nj :) Elektrina a kanalizacia poriesena, plyn musim az po postaveni domu, pretoze ho treba po 2 rokoch vyuzivat .. Tusim tak nejak. Avoda este neviem ... Asi zarovno kanalizacou.
babuliak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa babuliak »

Ak potrebujete pomoct resp. usmernit, pozrite sa sem :) www.pripojky.com
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Adulko, napíš niečo bližšie, ako si tieto jednotlivé veci nakoniec poriešil, celkom ma to zaujíma.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ahojte,
takze pinco, elektrinu som poriesil, staci zajst do elektrarni a tam spisat zmluvu, potom cakat a cakat a potom treba dat ohlasenie drobnej stavby a ked pride (do tyzdna) vyrozumenie, tak mozes kopat pripojku (od el. stlpa, po skrinku v plote). Potom treba zohnat cloveka, co je na to opravneny a zapoji ti to + este treba aj projekt na tu el. skrinku a pripojku. A potom si treba dohodnut s elektratnami, aby ta pripojili. A samozrejme, treba nahlasit ako budes platit (tarify ...) a elektromer ...

Plyn sa da tiez pomerne lahko vyriesit, staci ist do plynarni, dat im prislusne papiere (kopiu kat. mapy, LV ...) a potom pride postova poukazka na zaplatenie plynovej pripojky (po zriadeni plynovej pripojky netreba sa hned pripojit - su na to vraj nejake tri roky, plati sa len urcity pausal, ked este dom nestoji). Tuto pripojku ti vykopu od ulice po plot + skrinka plynari. takze tam sa netreba o to starat .... Potom samorejme zasa treba ohlasit pripojenie + plynomer.

Voda + kanalizacia sa riesei u vodarenskej spolocnosti, kanalizaciu nam prave robia, takze mi to presne vyslo a podal som si ziadost na OU o pripojku ...

Este jedna vec, nechapem preco nejaky chrapun mi pise v SS - do karmy toto a nepodpise sa: "dalsia kktina od teba na fore pri stavbe domu. kolko este bude tychto tem?"

Ked je taky "hrdina" nech sa aspon podpise. Neznasam psov co stekaju za plotom. Nechapem, co je na tejto teme citujem "dalsia kkt", ked je to samozrejma normalna vec! Tento jedinec ma zrejme problemy sam so sebou a musi si ic anonymne kompenzovat. Dufam, ze mu to urobilo dobre ...
Napísať odpoveď