Uplne zakaz fajcenia v restauraciach a baroch nebude
Cigaretovy smrad mi vadi - dokonca aj ked je niekto len napachnuty, silno ma stipe v nose. Tam, kde viem ze je nafajcene, sa nehrniem. Co ale vazne nasss... ked si sadnem na obed (samozrejme nefajciarska cast), a pri obede si kusok odo mna vo fajciarskej casti sadne skupinka fajciarov. Vsetok pozitok z chutneho jedla je prec, takze viacmenej nejem a nevychutnavam - ale len zerem ako take prasa z valova, aby som tym naplnil zaludok a cim skorej vypadol z restauracie. Ja som asi strasne sebecky, ked sa zaujimam len o svoj obed, a nie o ludi ktori si chcu dat jednu "zdravotnu" pri pive. Dalo by sa to riesit fajciarskymi a nefajciarskymi podnikmi - avsak hlavny problem spociva v tom, ze ak sa ide zabavat skupina ludi, zriedkakedy sa stane ze by vsetci boli fajciari, pripadne nefajciari, takze stale by niekto trpel. Aj ked osobne nevidim rozdiel ci si niekto zapali posediacky vo vnutri, alebo vonku na "cerstvom" vzduchu. Komfort? Ach jo.. a co ja..
Dym ktory vyfukuje fajciar je oproti exhalatom hovnoGrim-Reaperka napísal:ale to nemozes porovnavat. cigarety neprinasaju ziadny uzitok (len ich vyrobcom), ale doprava pomaha vsetkym. Tebe by sa nepacilo keby si rano isiel do obchodu a nemali by cerstve rozky, "lebo ich vezu na bicykli...budu za take dve hodinky." chapes? toto nemozes porovnavat.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze TY mas slabe argumenty. Hned vysvetlim - mna nezaujima co vyfukuje fajciar, nech aj zvratky...ale ked myslis ze hovno, tak hovno, hadat sa s tebou o prkotinach nebudem. Takze vy fajciari vyfukujete hovna. A teraz sa zamysli nad tym, ako by sa ti pacilo, keby ti niekto spliechal sracky do xichtu. Dobre ale tym ze si dam cukrik, colu, cokoladu nikoho ineho neobmedzujem, nikomu to nepride nechutne, ja si mozem s colou aj vymacat vajcia a nikto mi na to nic nepovie, lebo tym neriskujem jeho zdravie ale len svoje.Nikto ti nekazal aby si zacal fajcit. Zacal si dobrovolne tak teraz znasaj dosledky.Dobre, tak ja pridem do nejakeho podniku a nastriekam tam slzak. A poviem ze ved tu neni zakaz pouzivat slzak! Ked sa vam nepaci, najdite si iny podnik, lebo vy mozte zato ze som na slzaku zavisly. Neobmedzujte ma. Ked sa vam nepaci, najdite si iny podnik.Dieg0 napísal:Dym ktory vyfukuje fajciar je oproti exhalatom hovno.Mas slabe argumenty
.A cigarety maju pre cloveka asi rovnaky uzitok ako cokolada,coca-cola,cukriky... Vsetko je to chutne [samozrejme co,ako a pre koho].A poviem ti takto tak ako ty vravis ze ja ako fajciar ta obmedzujem tak ja mozem povedat ze ty obmedzujes mna.A pokial vravis ze by sa malo zakazat fajcenie v podnikoch tak ja ti mozem povedat "najdi si nefajciarsky podnik".Cele je to o tolerancii.Ked je raz podnik,pub,bar bez zakazu fajcenia tak sa tam fajcit moze a pokial ty niekomu na to pindas TY obmedzujes JEHO !! Nie on teba.Lebo pokial sa ti v tom podniku nepaci nemas tam co robit.
No tak dalo sa čakať,že to takto dopadne, šak v tom je biznis. Vadí mi hlavne fajčenie v kaviarňach, človek si chce posedieť s kamoškou v kaviarni a niekto tam ťahá jednu od druhej. Aspoňže sa tu nájdu aj podniky, kde sú fajčiarské zóny oddelené aj dverami a nie len jeden stôl označený nefajčiari a aj tak je všetko zadymené
. Proti úplnemu zákazu nie som, aj keď osobne nefajčím, každý nech si robí ako mu vyhovuje, ale malo by to byť oddelené tak, že sa dym k nefajčiarom nedostane. Keď nechceme diskriminovať fajčiarov, aby si mohli zapáliť v podniku, tak by sme nemali diskriminovať ani nefajčiarov, ktorí to dýchať nechcú..a to ani nehovorím o tom napáchnutom oblečení.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
v dobrom podniku s kvalitnou klimou si ani nevsimnete ze niekto o stol vedla vas fajci, mam take skusenosti, alebo teda proste uz ten dym necitim, kedze som fajciar...v zapadnutych putykach, kam sa chodi kvoli o 5 korun lacnejsiemu pivu, sa celkom pocita s tou nizsou urovnou ... kazdopadne vsetko ma svoje pre aj svoje proti ...
-
Grim
Darca
presne tak, aspon dvere by bodli. A neprechadzat cez fajciarsku cast do nefajciarskej, ale naopak.Snake7778 napísal:No tak dalo sa čakať,že to takto dopadne, šak v tom je biznis. Vadí mi hlavne fajčenie v kaviarňach, človek si chce posedieť s kamoškou v kaviarni a niekto tam ťahá jednu od druhej. Aspoňže sa tu nájdu aj podniky, kde sú fajčiarské zóny oddelené aj dverami a nie len jeden stôl označený nefajčiari a aj tak je všetko zadymené. Proti úplnemu zákazu nie som, aj keď osobne nefajčím, každý nech si robí ako mu vyhovuje, ale malo by to byť oddelené tak, že sa dym k nefajčiarom nedostane. Keď nechceme diskriminovať fajčiarov, aby si mohli zapáliť v podniku, tak by sme nemali diskriminovať ani nefajčiarov, ktorí to dýchať nechcú..a to ani nehovorím o tom napáchnutom oblečení.
Pan RATZINGER666 ma na toto zrejme iny nazor. Do karmy je pekne napisat, ale mozte sa prejavit aj tu.
Ano vadi mi fajcenie v baroch a restauraciach. Ked sa uz fajciari rozhodli nicit si zdravie a zasmradit okolie okolo seba, to je cisto ich vec. Ale pokial tym prekazaju nefajciarom, treba to riesit. Podla môjho nazoru uz mal byt uplny zakaz fajcenia davno. Novy zakon ma tiez sklamal...
Fajcenie este aj pri jedle mi pripada celkom hnusne. Ja by som sa takto nedokazal najest...
Fajcenie este aj pri jedle mi pripada celkom hnusne. Ja by som sa takto nedokazal najest...
Ibaze,to ze niekto pije kavu,alebo caj mne nijako neskodi...Cigarety su vsak nieco ine.Fabo napísal: Pravdepodobne preto, ze fajciari neskodia spolocnosti, a to hlavne preto, ze cigarety nemenia na rozdiel od drog a alkoholu osobnost a do znacnej miery ani psychicke scopnosti jedinca.
Ked to beries tak, tak to mozeme ad absurdum zakazat pitie kavy, caju a pod. - lebo vytvaraju zavislost. Chapem samozrejme ze ludom to vadi, a preto podporujem vytvorenie moznosti prevadzok so zakazanym fajcenim a podlozit pravo kazdeho prevadzkovatela zakazat fajcenie zakonom.
Absolutny zakaz je IMO diskriminacia fajciarov.
Myslim,ze tie napisy na cigaretach su celkom pravdive..
To je pravda,ze to bude diskriminacia fajciarov.Ale je podla mna spravodlivejsie,diskriminovat fajciarov,ako diskriminovat nefajciarov,ktorym"mrda" vlastne zdravie zavislost niekoho ineho.
Ide o to,ze pokial sa to nezakaze uplne,tak to bude stale o fajciarskych podnikoch a diskriminovani nefajciarov.
-
Fabo
Hardcore addict
dudo02: Suhlasim s tym, ze poskodzuju aj tvoje zdravie. Ale stale si myslim, ze absolutny zakaz je extrem, ktory malocomu pomoze (extremy podla mna takmer nikdy nie su veci prospesne).
Ako som uz spominal podla mna optimalnym riesenim je zakonom umoznit vymahatelnost nefajcenia - napriklad tym, ze sa fajciarovi ulozi na mieste blokova pokuta 2000 Sk, z ktorych pojde povedzme 1500 Sk statu a 500 Sk prevadzkovatelovi (cim sa zabrani pristupu typu "sak nech si fajci, hlavne ked zaplati) samozrejme za podmienky zakonne daneho oznacenia podniku (napr. nalepka na vchode "Nefajciarsky podnik podla zakona 123/2009" alebo "Podnik s nefajciarskou castou podla zakona 123/2009 + zretelne umiestenym oznacenim v nefajciarskej casti"). Potom je uz len otazka casu kedy sa toho podnikatelia chytia s vidinou zisku z nefajciacej verejnosti.
btw.: Aj ked som prilezitostny fajciar, cigaretovy dym pri jedle mi vadi. V "krcme" - teda v podniku kde nejem, ale bavim sa, aj ked ma trebars moznost dat si jedlo - mi to nevadi.
Ako som uz spominal podla mna optimalnym riesenim je zakonom umoznit vymahatelnost nefajcenia - napriklad tym, ze sa fajciarovi ulozi na mieste blokova pokuta 2000 Sk, z ktorych pojde povedzme 1500 Sk statu a 500 Sk prevadzkovatelovi (cim sa zabrani pristupu typu "sak nech si fajci, hlavne ked zaplati) samozrejme za podmienky zakonne daneho oznacenia podniku (napr. nalepka na vchode "Nefajciarsky podnik podla zakona 123/2009" alebo "Podnik s nefajciarskou castou podla zakona 123/2009 + zretelne umiestenym oznacenim v nefajciarskej casti"). Potom je uz len otazka casu kedy sa toho podnikatelia chytia s vidinou zisku z nefajciacej verejnosti.
btw.: Aj ked som prilezitostny fajciar, cigaretovy dym pri jedle mi vadi. V "krcme" - teda v podniku kde nejem, ale bavim sa, aj ked ma trebars moznost dat si jedlo - mi to nevadi.
Re: Uplne zakaz fajcenia v restauraciach a baroch nebude
Pri zákaze fajčenia v podnikoch sa najviac omieľa argument o strate zákazníkov.
Vysvetlí mi niekto prečo? Veď ak sa to zakáže všade, tak fajčiari nebudú môcť ísť inde a navyše to pritiahne aj tých nefajčiarov. Však do podniku chodím preto lebo chcem ísť do podniku a nie preto, že tam fajčím. Podľa mňa úplný zákaz je WIN-WIN situácia aj pre majiteľov.
Vysvetlí mi niekto prečo? Veď ak sa to zakáže všade, tak fajčiari nebudú môcť ísť inde a navyše to pritiahne aj tých nefajčiarov. Však do podniku chodím preto lebo chcem ísť do podniku a nie preto, že tam fajčím. Podľa mňa úplný zákaz je WIN-WIN situácia aj pre majiteľov.
-
pryja
Darca
Tak v Nemecku ten zakon funguje uz cca rok a vobec nemam pocit, zeby podniky tym nejako utrpeli. Natrieskane je vsetko cez vikendy tak isto, ako pred tym.
A je to fakt dobry pocit, ked clovek dojde domov a nesmrdi ako popolnik. Mozem len odporucat
A je to fakt dobry pocit, ked clovek dojde domov a nesmrdi ako popolnik. Mozem len odporucat
Však to dá logiku, že ak sa to zakáže všade, tak tí ľudia určite kvôli tomu neprestanú chodiť do šenku. Ako už bolo spomenuté, do šenku sa nechodí fajčiť. A fajčiarom určite nerobí problém si vybehnúť von zapáliť.
No ale ja to nepochopím, veď v každej diskusii sa s tým oháňajú, že klesnú tržby. To im to nikto nevie povedať alebo čo? Alebo vyjadrenia typu: úplný zákaz by bol príliš radikálny atď. Úplný zákaz je jediný možný lebo inak to bude furt len jedny môžu a druhý nie.
Áách asi som len naivný.
Áách asi som len naivný.
ja cigarety nefajcim- fajcit by sa urcite nemalo v restauraciach ani väcsine fajciarom nieje prijemne ked jedia a niekto tam na nich fuka dym...- teda aspon co ja poznam...
a bar,krcma... hovori sa kto hlada najde su aj nefajciarske bary... inac by som to nezakazoval
a bar,krcma... hovori sa kto hlada najde su aj nefajciarske bary... inac by som to nezakazoval
polovicne riesenia su najhorsie. bud uplne zakazat alebo uplne povolit..
.
ja osobne vyhladavam skor nefajciarske zariadenia kde aj varia (rad si dam vecer k pivu nieco pod zub a nesmrdi mi oblecenie).
.
ja osobne vyhladavam skor nefajciarske zariadenia kde aj varia (rad si dam vecer k pivu nieco pod zub a nesmrdi mi oblecenie).
lumir ale to nieje najlepsie vsetko zakazovat.. ak poviem ze kava skodi nikde nebude ?
-
pryja
Darca
Vy ste jak tatari niektori s tym alkoholom a kavou. Ked pijes kavu alebo pivo, co s tym ma tvoje okolie? Ako to moze niekoho konkretne obtazovat? 
mico.. o tom sa predsa nebavime. tema je o tom, ze mame v platnosti zakon, ktory je polovicny a nic neriesi.
.
takze bud zakon zrusit = nech sa moze fajcit vsade (resp. kde to prevadzkar povoli) alebo zakon upravit, aby sa nesmelo fajcit nikde.
.
takze bud zakon zrusit = nech sa moze fajcit vsade (resp. kde to prevadzkar povoli) alebo zakon upravit, aby sa nesmelo fajcit nikde.
myslel som .. kava - kaviaren, caj -cajovna tak cigarety budu mat fajciaren - fajciarnu
vyriesene