Graficka karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Graficka karta

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Rozmyslam a hladam najslabsi clanok mojej zostavy a v podstate koncim len na dvoch komponentoch ...

Procesor mam CD2 8200 - stale bezi na zakladnej frekvecii a s doskou, chladenim a ostatnymi komponentami ho v pohode vyhodim niekde na 3,2Ghz
- takze no neviem tu by som osobne velky problem nevidel ...

Grafika :
http://www.guru3d.com/article/msi-gefor ... mb-review/

- neseka mi nic aj preto ze nemam full HD monitor ... ale radsej budem robit zmenu teraz ako ked uz mi maju zacat sekat hry a tu kartu nebudem mat ani komu predat ... takze vykonovo sa s ktorymi modelmi da dnes porovnat a za aku by som ju mal podla vas vymenit aby tam bol co najcititelnejsi vykonnostny odskok a nenahneval by som sa v prvom rade aj na nejake nereferencne chladenie a co najnizsiu spotrebu ...

dakujem za kazdu radu
Sapo
Addict
Addict

Re: Graficka karta

Príspevok od používateľa Sapo »

No práveže tá grafika je celkom slušná. Procák tiež nie je na zahodenie. Ťažko povedať, ale ja by som vymenil procesor. Takže aj novú dosku a s tým aj RAMky.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Preventívna výmena je k ničomu, keď všetko vyhovuje. Obmena keď tak an block. Komplet na vyššiu generáciu, keď na to máš. lba nie teraz.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Vymienat cokolvek z tych 2 veci je hlupost. Nepolepsis si za tie peniaze upgradu. Ako uz bolo spomenute, nova doska/RAM/CPU/GPU.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no ide o to ze by som rad presiel na vecsi monitor a s nim by prislo uz aj full hd a tam by to uz podla mna zacalo sekat ... a dalsia vec je ta ze na grafiku by som mozno mal potencionalneho kupca teraz ... preto som sa aj pytal co je vykonovo porovnatelne z novych modelov a ked by som chcel nejaky ten skok k lepsiemu tak co by som mal kupit ... grafiku hodim aj k novemu "podkladu"...

a este jedna otazka .. oplatilo by sa "ugrejdovat" na 4 jadro z ruky za dobru cenu ci kaslat na to a sustredit sa radsej na novu architekturu ?

kompletna vymena doska, procak a ramky momentalne neprichadzaju do uvahy ...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ta grafika je výkonom podobná novšej GTX460SE 1GB, alebo novej GTS550 Ti. Grafiku by som nechal, má veľkú pamäť. Ak je to 216sp, tak by som ju nemenil. Asi by som to nechal tak.
icefiresr
Addict
Addict

Ak meni monitor a ma v tom FullHD, nejake hry budu stihat a niektore nie. Bude sa treba uskromnit s detailami. 4 jadro ma zmysel len pri Q9XXX serii, nizsie tam nedavat. Ale Q9XXX su aj pod rukou dost drahe, za to tvoje 8ckove C2D dostanes pri predaji uz len cca 65€.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

dakujem pani ...

sapo - ano je to asi jeden z najlepsich kusov z 260tiek ktore boli vyrobene (ktore som aspon ja nasiel), takze 216sp

icefiresr - ak by som mal kupovat 4 jadro tak jedine od znameho a z 9tkoveho radu ... 9550 alebo take nieco mal , uz si po pravde nepametam a vedeli sme sa vzdy dohodnut s nim na dobrych cenach len uvidim ze ked to bude aktualne kolko bude chciet .. mojho sa urcite nezdam za tu cenu ... je to podla mna solidny procacik a ked tak ho posuniem bratovi ... :)
icefiresr
Addict
Addict

Hej, pred vianocami sa dali este predat az po 90€. Hrozne to slo dolu. Ak mas za dobru cenu Q9xxx chod do nej, 2 roky a mozno aj trosku viac ti pri dnesnych konzoloidnych hrach vydrzi urcite a pokial neskape doska mas vystarane.
Napísať odpoveď