Idealne mnozstvo RAM pre pritomnost a blizu buducnost
Idealne mnozstvo RAM pre pritomnost a blizu buducnost
Ahojte,
zaujimalo by ma aky je vas nazor na idealne mnozstvo RAM pre aktualne pocitace, a povedzme ze tak kompy na pol roka dopredu. (Tak aby sa zajtra nedalo povedat, ze je to uz stare). Diky
zaujimalo by ma aky je vas nazor na idealne mnozstvo RAM pre aktualne pocitace, a povedzme ze tak kompy na pol roka dopredu. (Tak aby sa zajtra nedalo povedat, ze je to uz stare). Diky
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Idealne mnozstvo RAM pre pritomnost a blizu buducnost
4GB RAM je stále dostatok. Čo bude je ťažké povedať.
No, ja sa rozhodujem hlavne medzi 4/6, 8 mi stale pripada ako zbytocne mnozstvo. (Teda jedine ze by to niekto pouzival na rendering, ale pre tento krat myslim skor nieco na styl - kompilacie, jednoduche desktopove prostredie (Gnome), ziadne vysoko-zrave aplikacie.)
Presne tak, 4GB je zatiaľ stále dostačujúce. Osobne by som do viac ako 6GB nešiel.
hmm a ešte jedno rozšírenie. CL8 časovanie oproti CL9 je v praxy pocítiť? Na internete som zatiaľ nevidel žiadne benchmarky, tak neviem...
zanedbatelny rozdielSkyer napísal:CL8 časovanie oproti CL9 je v praxy pocítiť?
co sa tyka ceny tak taky zanedbatelny ani nie je...
takze to budem brat tak, ze radsej ako 1600Mhz CL8 si zoberem CL9. (Predsalen, tych 30€ je nieco).
4gb ram bohato staci, pokial clovek nehra hry ani nic narocne, tak je ok aj 2gb
Tuším som to tu už raz písal, a je to hed. RAM sa nekupuje len tak, ale podľa potrieb. Budúcnosť sa nedá odhadnúť. Začínali sme aj na 1 KB... a nik nevie, či o rok nebude málo aj 1 TB...
gogo956: Mne dva GB nestačili, hlavne čo sa týka kompilácií (preferujem Gentoo, tam sa človek nakompiluje dosť). Ináč bežím na Gnome (orezaná verzia), a linuxe 2.6.38.
jarda.j: Je mi jasné, že ram sa nekupuje len tak, lenže jej využitie je vo všetkých prípadoch rovnaké - zapísať, načítať. Je mi jasné, že je nutné zvážiť aj zaťaženie systému, no tu som sa pýtal na čisté porovnanie výkonu. Čo sa týka tej budúcnosti, mal som na mysli len blízku, aby som nezistil, že si kupujem už archaické množstvo...
jarda.j: Je mi jasné, že ram sa nekupuje len tak, lenže jej využitie je vo všetkých prípadoch rovnaké - zapísať, načítať. Je mi jasné, že je nutné zvážiť aj zaťaženie systému, no tu som sa pýtal na čisté porovnanie výkonu. Čo sa týka tej budúcnosti, mal som na mysli len blízku, aby som nezistil, že si kupujem už archaické množstvo...
Skyer
ak chces rychly a pohotovy system za kazdych okolnosti, tak ber 4gb, viac ale uz fakt nema zmysel..
ak chces rychly a pohotovy system za kazdych okolnosti, tak ber 4gb, viac ale uz fakt nema zmysel..
Dik za radu,
hej uz som kupil 4GB (2x2) 1600 Mhz moduly.
hej uz som kupil 4GB (2x2) 1600 Mhz moduly.