Autorské práva, právo na používanie cudzieho...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Autorské práva, právo na používanie cudzieho...

Príspevok od používateľa BX »

Zdravím! Mám dosť rozsiahlu otázku, tak dúfam, že sa mi ju podarí položiť nejako normálne.

Chcem používať mená, obrázky, možno texty, názvy a podobné veci známych osobností, firiem atď. v komerčných aplikáciách
Napríklad teda chcem vytvoriť aplikáciu o South Parku/Simpsonovcoch/Inom. Za akých podmienok, resp. do akej miery môžem používať názov, mená postavičiek, ich podobizne atď.? Alebo chcem do aplikácie použiť fotky Hanny Montany (extrémny príklad :D ), alebo chcem použiť názov hry (Assassins creed, Crysis a iné svetové "značky"), alebo trebárs nejaké logo (EA, Nike...)
Aplikácia je určená na komerčné účely a distribúciu na celosvetvom trhu (konkrétne by to mohol byť AppStore, Market a iné). Uvádzam toľko rôznych príkladov, lebo chcem vedieť, čo mám hľadať a po čom sa mám pozerať aby som vedel, čo môžem a čo nie. Kde sa toto dozviem? Každá takáto firma má nejaký dokument (licenciu), kde sa toto dozviem, alebo je niečo všeobecné?
Ja totiž neviem, ako to chodí. Vo filmoch, alebo seriáloch sa takéto veci objavujú bežne. Taktiež hier je na internete množstvo (napríklad aj na SP, alebo Simpsons tematiku)

Teda nejde mi o nič konkrétne. Chcem proste vedieť, čo mám vedieť, aby som sa nedostal do nejakého maléru.
Budem rád za každý názor, odkaz, alebo hocičo iné, čo by mi mohlo pomôcť :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Autorské práva, právo na používanie cudzieho...

Príspevok od používateľa jarda.j »

Autorské práva sú zákonom chránené, takže sa potrebuješ dohovoriť s ich nositeľmi. Kedže hovoríš o komercii, tak celkom isto budú požiadovať palmáre. Vyhľadaj si ich a dohovor sa s nimi na podmienkach. Porušenie autorských práv je nákladná záležitosť. :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

komerčne aplikácie? tak to si pekne zacvakáš
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BX »

Takže asi naozaj neexistuje nič všeobecné, o čo by som sa mohol opierať a jediná cesta je teda len priama dohoda. To je, hold, blbé :D
Napísať odpoveď