Zbezpecenie notebooku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zbezpecenie notebooku

Príspevok od používateľa jorg22 »

Ake by ste mi poradili zabezpecenie pre notebook? Mam Lenovo Ideapad a mam tam moznost zaheslovat si bios aj HDD, ale neviem na kolko je to bezpecne? Ako funguje heslo na HDD neda sa to obist tak ze HDD sa premiestni do ineho notebooku?

Este hladam program ktory by dokazal v pripade ukradnutia zabezpecit notebook, napr zaslanim potrebnych informacii (napr pribliznu polohu podla wifi) na email alebo server. Existuje take nieco?

A co sa tyka poistenia notebooku, neviete mi poradit ci sa da niekde poistit proti kradezi a ci sa to oplati? Zatial som zistil len to ze ked mi ukradnu NB doma tak to kryje poistenie bytu, ale ja sa najviac bojim ze mi ho ukradnu vonku na ulici.

Dakujem.
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zbezpecenie notebooku

Príspevok od používateľa Soviet »

Vsak za take zabezpecenie das viac ako za samotny notebook. Existuju take vecicky, riesil to byvali kolega kedysi, lae nevidel som v tom pointu, aby som vycaloval par sto eur za notebook, ktory o dva roky bude nie toho ani hodny.
U nas vo firme pouzivame Safeguard na zabezpecenie proti kradezi. Bez zadania hesla do jeho obrazovky sa nedostanes nikam. Jedine preinstalovanie laptopu to dokaze dat prec. Horsie, keby si zabudol heslo ;)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Re: Zbezpecenie notebooku

Príspevok od používateľa Daedalus »

Toto ma zaujima, tak sa spytam, suvisi to s temou.
Obist Bios sa da, obist aj ten safeguard sa da, ci uz len tou reinstalaciou systemu, ale je nieco co mi bude pytat heslo aj ked by som chcel dat reinstal systemu ? Inak povedane instalcia (reinstall) systemu je podmienena heslom, je nieco take?

Teraz ma napadlo, v podstate staci encryptovat cely disk, a v pripade odcudzenia a uspesneho reinstalu systemu si zlodej aj tak moc neprecita z disku jedine ak by vedel presny soft ktorym to bolo kodovane+heslo. A toto je vlasatne uz hodne davno vymyslene. No ale moja otazka stale plati
Napísať odpoveď