Power Point 03
-
BookEditor
Light Professional
Power Point 03
Ahojte, keď exportnem prezentáciu vo formáte "Predvádzanie Power Point" (tušim .pps alebo nejaká taká prípona), tak fonty, ktoré som v prezentácii použil, zostanú nezmenené?
Zajtra idem v škole púšťať prezentáciu, v ktorej som použil font Benguiat Frisky a určite tento font nemá škola na PC-čkách nainštalovaný. Ak budem púšťať prezentáciu - predvádzanie, ostane mi font Benguiat Frisky, príp. ako mám docieliť, aby sa tak stalo?
K+
Zajtra idem v škole púšťať prezentáciu, v ktorej som použil font Benguiat Frisky a určite tento font nemá škola na PC-čkách nainštalovaný. Ak budem púšťať prezentáciu - predvádzanie, ostane mi font Benguiat Frisky, príp. ako mám docieliť, aby sa tak stalo?
K+
-
lowmanek
Light Professional
Re: Power Point 03
jednoducho...prinesies si na USB ten font a v skole ho nakopirujes do slozky C:\WINDOWS\Fonts a ides...ak nie, musis este restartnut PC
ak tam mas trochu ohladuplnu profesorku tak by nemal byt problem
popr. mozes ist cez START->ovladaci panel->Pisma a skopirujes ho tam
ak tam mas trochu ohladuplnu profesorku tak by nemal byt problem
popr. mozes ist cez START->ovladaci panel->Pisma a skopirujes ho tam
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
neostane. pps je to isté ako ppt, len sa automaticky spustí. Kľudne tú príponu ppt môžeš prepísať na pps bez toho aby si to ukladal ako predvádzanie. Nie je v tom žiaden rozdiel. A font sa nepoužije, pokiaľ na pc nie je nainštalovaný. Treba ho pred spustením nainštalovať, alebo tam tie texty vložiť ako obrázok (tým sa ale obereš o možnosť efektov ktoré sa na texty dajú použiť). Najlepším riešením je však použiť nejaký štandartný font. Keď som pozeral ten tvoj Benguiat Frisky tak to nie je dobrá voľba pre školskú/firemnú prezentáciu.
-
BookEditor
Light Professional
Ďakujem, snáď majú v škole predinštalovaný Arial
Prerobilo som to celé 
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2011, 17:58)
Prosím Vás, skontrolujte to len-tak zbežne, či nadpisy sú tam, kde majú byť (či nie sú v texte) atď, pretože moja kamoška hovorí, že u tých "mrlíkovitých" sú nadpisy poposúvané, presunuté do textu a tak... Mne nič také neukazuje... Kuknite to aspoň dvaja. Ďakujem, K+
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2011, 17:58)
Prosím Vás, skontrolujte to len-tak zbežne, či nadpisy sú tam, kde majú byť (či nie sú v texte) atď, pretože moja kamoška hovorí, že u tých "mrlíkovitých" sú nadpisy poposúvané, presunuté do textu a tak... Mne nič také neukazuje... Kuknite to aspoň dvaja. Ďakujem, K+
- Prílohy
-
- Hojko prez..ppt
- (889 KiB) 55 stiahnutí
-
vrtulnik
Medium Professional
Arial tam urcite bude... Je to zakladne pismo vo Windowse.
-
audiotrack
VIP
na slide 7 spodný riadok textu trošku zasahuje do toho "menu" kde je späť a podobne. Inak je to v poriadku, len tam asi nemáš správne pozakrývané snímky, lebo sa mi zobrazili všetky (pritom predpokladám že na tie s obrázkami sa má prejsť po kliku na fotogaléria a späť sa vrátiť kliknutím na návrat na text)
-
BookEditor
Light Professional
Popíš trošku bližšie tie pozakrývané snímky, prosím
Viem, je to amatérske... Ale tak učku nejako oblbnem, keďže nevie robiť ani len s wordom 
treba si v možnostiach ukladania zaškrtnúť "vložiť písma true type". do prezentácie ti uloží aj použité fonty, ktoré nie sú štandartne vo windowse.
mne sa zobrazuje všetko v poriadku, len trochu nechápem načo tam máš na každej snímke v pravo hore to X a dole späť a ďalej to tam je totálne zbytočné.
-
BookEditor
Light Professional
To preto, aby som si u sprostej učky spravil "očko"
Ďakujem Vám všetkým za ochotu, K+
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2011, 21:42)
Našiel som tie možnosti ukladania. Tu je prezentácia... Ukáže vám ju s tým fontom Benguiat Frisky? Dal som sem aj vzorku požadovaného písma...
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2011, 21:42)
Našiel som tie možnosti ukladania. Tu je prezentácia... Ukáže vám ju s tým fontom Benguiat Frisky? Dal som sem aj vzorku požadovaného písma...
- Prílohy
-
- Hojko prez. tt.ppt
- (918 KiB) 43 stiahnutí
áno zobrazí sa aj s tým fontom
-
BookEditor
Light Professional
Ahojte znova, nechcem zakladať novú tému, chcem sa spýtať, že ak niečo exportnem do .pdf, tak mi všetky fonty v dokumente ostanú pôvodné aj na iných PC? Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 7:55)
Ešte dodám, že na inom PC nie sú nainštalované fonty použité v dokumente.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 7:55)
Ešte dodám, že na inom PC nie sú nainštalované fonty použité v dokumente.
-
lekoklatik
VIP
*.pdf je výstupný formát. Niečo ako avi pri videu. To znamená že ho už nemôže editovať. Môžeš však povoliť kopírovanie, avšak v samotnom *.pdf môžeš maximálne tak pridať nejakú stránku. Takže áno, vo formáte *.pdf budú na každom PC fonty rovnaké.
-
BookEditor
Light Professional
Ďakujem pekne