Vymahatelnost pokuty ziskanej v zahranici

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Vymahatelnost pokuty ziskanej v zahranici

Príspevok od používateľa mikkimikki »

Zdravim

Tak ma napadlo, ako je to s tym ked dostanete pokutu trebarz za prekrocenie rychlosti, parkovanie
v zahranici a nemozete ju zaplatit hned. Je moznost to od Vas vymahat aj ked ste z ineho statu ?

Pocul som ze trebarz v anglicku ak nemate ziadny anglicky prechodny pobyt tak vas nemaju ako
fakturovat, a teda to nasledne vymahat.

Ako je to napriklad v čechách pre nas slovakov ?

Ak som napisal nejaku hlupost tak sa vopred ospravedlnujem ale docela by ma to zaujimalo.

ĎAKUJEM :)
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Re: Vymahatelnost pokuty ziskanej v zahranici

Príspevok od používateľa Klemen »

Myslim, ze sa pracuje na prepojeni databaz vramci celej EU a v poslednej dobe som zachytil aj nejaky clanok kde sa spominalo, ze je to odsuhlasene a je len otazka casu kedy sa uvedie system do cinnosti. Co sa tyka ciech-tam by som stastie neskusal :) Dostal som pokutu od revizora v MHD a povedal mi, ze ak nebude zaplatena do 30 dni vymahaju ju exekutorom vramci celej EU a na slovensku expresne rychlo, tak ak to maju dopravne podniky tak policia urcite :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vymahatelnost pokuty ziskanej v zahranici

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zalezi aku pokutu a ako si ju dostal ... zle parkovanie nebude vymahat takmer nikto, kor ak ti iba nechali odkaz za stieracom, bez boticky a tak ... ale ak si isiel 120 v meste, capli ta, podpisal si blok, lebo si nemal na zaplatenie, tak to uz pravdepodobne vymahat budu :-)

zalezi vela na tom v ktorej krajine ... svajciari, rakusaci, nemci ti su celkom ostri na toto ... taki spanieli, portugalci a pod. budu mat pravdepodobne na salame (aspon som nepocul ,aby niekedy niekomu prisla pokuta z tychto krajin) ... speci kategoriou je CR - niekde vymahaju, niekde nie ... kolega zle parkoval v Teplicich, listok na moje odporucanie zahodil do kosa, ved aky listok ze ? a zatial nic ... znamy prekrocil priemernu v meranom useku niekde v hornej nad prdelakovom o 7kmh a prisla predvolanka na slovensku adresu ... (aj ked podla jedneho policajta z prahe nevymahaju :-) ) ...
Napísať odpoveď