Formatovanie "D"
Formatovanie "D"
Chcem naformatovať disk D. Chcem sa spytať keby tam nahodou bolo niečo potrebne pre pracovanie pc napiše mi hlašku ako ked chcem v C-ečku odstraniť WINDOWS?
-
javatar
Hardcore addict
Re: Formatovanie "D"
nie - po potvrdeni formatovania uz formatujes a hotovo
A na D-ečku väčšinou nebyva nič potrebne na fungovanie pc, či?
ak maš windows resp. operačny system na Cčku alebo teda niekde inde ako na Dčku tak tam nič potrebne nebude na fungovanie .. kludne formatuj
Ak by tam bolo niečo potrebné, tak ti to asi ani nedovolí formátovať.
Ja mam uz neviem kolko rokov pouzivam viac ako jeden disk (teda mam C aj D pripadne ine oznacenie) a nikdy windows neukladal nic na iny disk, ako na ten, kde bol nainstalovany. Ak si si na svoje D neinstaloval nejake programy, ktore teraz pouzivas, tak by tam nemalo byt nic potrebne k fungovaniu windowsu
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Nevies koľko máš rokov?yankee napísal:Ja mam uz neviem kolko rokov pouzivam viac ako jeden disk (teda mam C aj D pripadne ine oznacenie) a nikdy windows neukladal nic na iny disk, ako na ten, kde bol nainstalovany. Ak si si na svoje D neinstaloval nejake programy, ktore teraz pouzivas, tak by tam nemalo byt nic potrebne k fungovaniu windowsu
A windows ukladá, respektíve vytvára skrytý adresár Sytem volume information na každom disku. (sry, že som ťa chytil za slovíčko
Viem stale kolko mam rokov, aj ked niekedy nad tym chvilu rozmyslam a nie som si isty.
No ale ked ten Windows aj uklada System volume inf. na kazdy disk, jeho sformatovanie neovplyvni chod systemu. Vsak aj v nazve ma len Informations. Mam pravdu?
No ale ked ten Windows aj uklada System volume inf. na kazdy disk, jeho sformatovanie neovplyvni chod systemu. Vsak aj v nazve ma len Informations. Mam pravdu?
A možem windows presunuť z cečka na dečko aby som sformatoval aj cečko? (ak sa to da)
Ved to budes mat lepsie, ked najskor naformatujes "D", potom si tam zalohujes vsetko potrebne z "C", naformatujes ho tiez a nahodis novy system.
A to s presuvanim Windowsu, myslim ze sa to nejako da, ale je to zlozitejsia moznost.
A to s presuvanim Windowsu, myslim ze sa to nejako da, ale je to zlozitejsia moznost.
-
vladenko007
VIP
Nie presunúť sa nedá. Presunúť predsa znamená na jednom mieste zmazať (a to sa nedá) a na druhom mieste vložiť.jojo1996 napísal:A možem windows presunuť z cečka na dečko aby som sformatoval aj cečko? (ak sa to da)
Určite sa nepokúšaj z prostredia Windowsu formátovať disk C. Ani presúvať adresáre napr. Windows alebo Program Files.
http://clonezilla.org/
Ale vyzaduje nejake tie znalosti s linuxami, takze pokial sa do takychto veci nerozumies, moc by som sa do toho nepustal.
Kazdopadne skor by som volil format D, zalohovanie potrebnych dat z C na D, a potom format C a na novo nainstalovat Windows. To sviznosti (tipujem, ze ti ide aj o to) prida, klonovanie (aj ked som ho neskusal) podla mna len uberie.
Ale vyzaduje nejake tie znalosti s linuxami, takze pokial sa do takychto veci nerozumies, moc by som sa do toho nepustal.
Kazdopadne skor by som volil format D, zalohovanie potrebnych dat z C na D, a potom format C a na novo nainstalovat Windows. To sviznosti (tipujem, ze ti ide aj o to) prida, klonovanie (aj ked som ho neskusal) podla mna len uberie.