Mladým hrozí dištanc z ciest
Re: Mladým hrozí dištanc z ciest
A 30km jazdy pocas kazdej tej jazdy.
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja som v autoskole nemal ziaden trenazer ani teoriu
len mi dal knizku ze do skusky by som si ju mal precitat....a hned prva jazda normalka medzimesto a po meste behat...este som na jazdach aj vozil instruktora s policajtom (tym co ma potom "skusal") do krcmy na pivo
noa jazdim uz 4 a pol roka a zatial som nemal nehodu (klop klop na drevo) ani ma nikdy nezastavili polisi koli rychlosti (dalsie klopanie
) a to bezne jazdim po SR, CR, polsku a bol som aj az do Chorvatska raz.....Lipsicovi by som rozkopal prdel za ten napad o nocnom zakaze..
heh, mame podobne trasy, akurat ja jazdim este len 1,5 roka
takisto ziadna buracka alebo pokuta za rychlost(klop klop), akurat ma odtiahli v Prahe lebo som stal v modrej zone
takisto ziadna buracka alebo pokuta za rychlost(klop klop), akurat ma odtiahli v Prahe lebo som stal v modrej zone
Oživujem túto staršiu tému - kvôli debilným úvahám z európskeho parlamentu....
http://www.auto.cz/navrh-europoslance-k ... 0-kw-58298
Zas obyčajná buzerácia a chuť všetko ovládať, určovať a kontrolovať.....
“Musíme ochránit mladé před sebou samými" - tak toto ma dojalo najviac.... mám síce už trochu viac rokov ako sa hovorí v tomto návrhu, ale keď niekto zahlási niečo v zmysle tejto vety, tak sa mi otvára nožík vo vačku.... aby to neskončilo tak, že čoskoro nám v rámci ochrany pred sebou samými začne byť určované kedy sa ísť vysrať....
Zas obyčajná buzerácia a chuť všetko ovládať, určovať a kontrolovať.....
“Musíme ochránit mladé před sebou samými" - tak toto ma dojalo najviac.... mám síce už trochu viac rokov ako sa hovorí v tomto návrhu, ale keď niekto zahlási niečo v zmysle tejto vety, tak sa mi otvára nožík vo vačku.... aby to neskončilo tak, že čoskoro nám v rámci ochrany pred sebou samými začne byť určované kedy sa ísť vysrať....
Plne súhlasím. Je to absolútna blbosť. Nesúhlasím ani s tým, že by takýto návrh mal platiť pre 17-ročných (keďže už onedlho to bude realita). Ak niekto frajeruje za volantom ako 18 ročný, je pravdepodobné, že pokiaľ nedostane pokutu, resp. nerozfláka si auto, tak s tým neprestane.Pinhead napísal:Oživujem túto staršiu tému - kvôli debilným úvahám z európskeho parlamentu....
...
Rýchlo sa dá ísť aj s menšími motormi (ja jazdím na Opli meriva 64kW). A aký je rozdiel, keď nabúraš v 160km/h v rodinnom aute a v nejakom športovom? Možno tie športové majú nejaké ochranné klietky, vystuženu konštrukciu, ... (fakt ma nič nenapadá)...
Nemám síce ešte 19, ale už na tachometri 21 tisic, a bolo mi blbé, keby niekto povedal "na takomto jazdiť nemôžeš," len preto že by som na to nemal vek.
... ale veď väčšina vyhlášok EU sú úplné blbosti, ale musia niečo robiť, ešte by to náhodou vyzeralo, že EU je v stave úplnej dokonalosti ^^
Podla mne to je uplna blbost tieto povolene rychlosti ako v meste alebo mimo su uplne mimo neviem podla akych aut robili tie vypocty brzdnej drahy ... no to je jedno teraz ... no neviem v com je lepsie sediet ked idete niekde mimo mesta a chcete predbehnut co ja viem kamion ... a podotykam ste plno nalozeny a ste full v aute .. ci predbiehat s nejakou pripecenou fabiou 1.2 /1.4 alebo co ja viem s hocicim co ma 130+ koni ? Tych 130 -160 koni nie je ziadna raketa a pri predbiehani alebo hocikde je VZDY lepsie mat k dispozicii nejaku silu lebo tie manevre su rychlejsie a neohrozite nikoho ... a to ze niektori sekaju zo seba pretekarov tych neriesim .. tak isto sa zabiju aj na favorite ci ochcavii . A podotykam ze vykonne auta by mali mat kvalitnejsie brzdy .
Tych 110kW je malo, to ma dnes uz dost vela normalnych rodinnych sedanov v nejakych mierne sportovejsich ediciach, ale keby bola ta hranica napriklad 180kW, tak by som bol za, to uz bezne auta nemaju. Pripadne by sa to dalo riesit aj tak, ze mlady by silnejsie auto mohol soferovat, ale len v doprovode skuseneho vodica (tak ako to u nas planuju vo veku 17-18 rokov).
Vykonom obmedzeni su aj motorkari, len neviem ake maju hranice, ale paci sa mi to, pretoze motorky su este nebezpecnejsie.
A s tym obmedzenim maximalnej rychlosti podla veku nesuhlasim, to je zasah do plynulosti cestnej premavky a na mladych to moze posobit stresujuco, ked sa za nimi zacne tvorit kolona, radsej nech sa ucia jazdit tak ako ostatni.
Stigmar: max. povolena rychlost v meste je viac udavana reakcnym casom vodica ako predpokladanou brzdnou drahou, pretoze ak pri 50ke uvazujeme reakcny cas 1s (vodic nepripraveny na prekazku v ceste), tak za ten cas prejde priblizne rovnaku vzdialenost na akej dokaze zastavit, to je cca 30-40 metrov a to je prave vzdialenost kedy sa uz niektori chodci odvazuju vstupovat na cestu.
Vykonom obmedzeni su aj motorkari, len neviem ake maju hranice, ale paci sa mi to, pretoze motorky su este nebezpecnejsie.
A s tym obmedzenim maximalnej rychlosti podla veku nesuhlasim, to je zasah do plynulosti cestnej premavky a na mladych to moze posobit stresujuco, ked sa za nimi zacne tvorit kolona, radsej nech sa ucia jazdit tak ako ostatni.
Stigmar: max. povolena rychlost v meste je viac udavana reakcnym casom vodica ako predpokladanou brzdnou drahou, pretoze ak pri 50ke uvazujeme reakcny cas 1s (vodic nepripraveny na prekazku v ceste), tak za ten cas prejde priblizne rovnaku vzdialenost na akej dokaze zastavit, to je cca 30-40 metrov a to je prave vzdialenost kedy sa uz niektori chodci odvazuju vstupovat na cestu.
To je len politická hra. Reakcia na tu nehodu v Nemecku, niečo ako u nás lipšicové dristy zo začiatku tejto témy. Také riešenie, ako tam popisujú je čistý nezmysel, nerieši to problém na riešenie ktorého by to chceli uplatniť.
Čo sa týka 80tky pre začiatočníkov, tak to je kravina obdobná zákazu jazdenia po tme. Teoreticky by len vznikala nervozita na cestách a kolízne sitácie. Prakticky by to niekto nedodržiaval, pretože v praxi je to nepostihnuteľné, pokiaľ neprekroči MPR. To by museli rad zaradom fotiť a zastavovať, aby sa mrkni na dátum v papieroch.
Politici by si už mohli uvedomiť, že oveľa dôležitejšia je osveta a zdravé povedomie vodičov, než nezmyselné zákony a vyhlášky šikanujúce väčšinu kôli pár dementom (kt. si aj tak spravia po svojom). Nech sa ludia správajú rozumne z vlastnej vôle. Však dnes je tak jednoduche vštiepiť niečo ľudom cez mainstream, jak nikdy doteraz.
Čo sa týka 80tky pre začiatočníkov, tak to je kravina obdobná zákazu jazdenia po tme. Teoreticky by len vznikala nervozita na cestách a kolízne sitácie. Prakticky by to niekto nedodržiaval, pretože v praxi je to nepostihnuteľné, pokiaľ neprekroči MPR. To by museli rad zaradom fotiť a zastavovať, aby sa mrkni na dátum v papieroch.
Politici by si už mohli uvedomiť, že oveľa dôležitejšia je osveta a zdravé povedomie vodičov, než nezmyselné zákony a vyhlášky šikanujúce väčšinu kôli pár dementom (kt. si aj tak spravia po svojom). Nech sa ludia správajú rozumne z vlastnej vôle. Však dnes je tak jednoduche vštiepiť niečo ľudom cez mainstream, jak nikdy doteraz.
-
KaptMichal
King
Politici to možno aj vedia, ale serú na to lebo skutočne niečo urobiť je oveľa ťažšie ako zakázať do 24 rokov jazdiť v noci a podobné legislatívne kraviny, riešiace situáciu len na papieri... (btw. najväčší bulšit aký som doteraz počul)
Ako uz nech sa spamataju , lebo ked vsetko budu zakazovat a obmedzovat aj ked sa ma to obmedzenie netyka , vyvolaju pekny chaos . Uz pomaly si budem pytat od Lipsica a Spisiaka povolenie sa ist vysrat !
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
lipsic je najvacsi trapny sasek aky kedy vo vlade sedel...vzdy ked sa nieco stane tak on jak velky macher navrhne zmeny aby sa ukazal ale pritom je vidno ze su to take narychlo a hlavne na oko zbuchane zmeny ktore neprinesu ziaden ucinok
sak to a menia to x krat a potom sa v tom nikto nevyzna ...